• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

25.02.2015

12:05

NAJVEĆE TAJNE I MISTERIJE SRBIJE zajedno rešavali čitaoci i autor

Zanimljivosti

NAJVEĆE TAJNE I MISTERIJE SRBIJE zajedno rešavali čitaoci i autor

Podeli vest

Naslov knjige "Najveće tajne i misterije Srbije" već je bio dovoljan da privuče publiku na promociju u kafeu knjižare "Delfi" u SKC, a ako se tome doda da je autor Aleksandar Saša Ignjatović, onda je razumljivo da je bilo mesta samo za stajanje

Knjizi, kao što je ova zbirka reportaža-pripovesti novinara sa onim posebnim "njuhom" za nesvakidašnje, misteriozno, neobjašnjivo i paranormalno, promocija zapravo nije ni trebala, jer se već našla među trenutno najprodavanijim naslovima Lagune. Međutim, ovo je bila dobra prilika da se testira jedan novi, inventivan način predstavljanja knjige kroz nagradnu igru. Ideja je bila se publici podeli knjiga da je dobro razgleda, jer su se u njoj krili odgovori na nagradna pitanja.

Kobra

 

Tako je trebalo da potencijalni kupci, to jest čitaoci, pronađu priču iz knjige koja u naslovu ima naziv za komad nameštaja (odgovor je glasio: "Na uglu ulice od STO koraka, negde na obodu grada"), ili da nađu fotografiju koja skriva siluetu slona, a glavnu nagradu, vikend u etno kući "Vrata Homolja" podelilo je dvoje gostiju koji je trebalo da nađu jedan horoskopski znak u naslovu. Odgovor je bio "LAVirint u srcu planine".

U osmišljavanju ove igre autoru je pomogao kolega, pisac Uroš Petrović.

Kobra

Ignjatović, koji ima televizijsko autorsko-voditeljsko iskustvo, ispričao je kako je nastala knjiga u kojoj su pripovesti-reportaže pisane na osnovu ličnog iskustva ili ih je čuo iz prve ruke. On ne krije da je veoma često bio uplašen, šokiran onim što je osetio ili video i da se nije ni trudio da to objasni niti je tražio stručno tumačenje već je prepustio čitaocima da se odluče da li da poveruju u ono o čemu je pisao.

Kobra

 

Takođe je najavio da već uveliko priprema dokumentarno-igrani TV serijal baziran na ovoj knjizi, a  u planu mu je da nastavi sa istraživanjima neobjašnjivih pojava, pa bi buduća knjiga mogla da nosi naslov "Tajne Balkana", jer je uveren da je čitav region izuzetno bogat čudima i misterijama.

Kobra

 

Kobra

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Oglasio se PS SE - Evo kako se "peru" nakon SRAMNE ODLUKE
Politika

Oglasio se PS SE - Evo kako se "peru" nakon SRAMNE ODLUKE

Parlamentarna Skupština Saveta Evrope (PSSE) saopštila je večeras da je usvojila preporuku da se tzv. Kosovu odobri da postane član Saveta Evrope (SE) i odlučila da prati ispunjavanje obimne liste obaveza za pristupanje, od kojih bi pitanje formiranja Zajednice srpskih opština (ZSO) trebalo da bude uključeno u buduće razmatranje Komiteta ministara SE o zahtevu tzv. Kosova za pristupanje SE kao post-pristupna obaveza.

16.04.2024

22:13

Debata bila neravnopravna, SE se pretvara u političku organizaciju - Grubješić o sramnom glasanju PS SE
Politika

Debata bila neravnopravna, SE se pretvara u političku organizaciju - Grubješić o sramnom glasanju PS SE

Stalna predstavnica Srbije pri Savetu Evrope Suzana Grubješić izjavila je večeras da je debata u Parlamentarnoj skupštini SE o prijemu tzv. Kosova bila neravnopravna i naglasila da su izveštaj i čitava sprovedena procedura bile protiv osnovnih principa, vrednosti i normi na kojima ta organizacija počiva, a koja se prema njenoj oceni, sve više pretvara u političku organizaciju.

16.04.2024

22:06

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Edvard Snouden upozorava: NSA za par dana preuzima internet
Planeta

Edvard Snouden upozorava: NSA za par dana preuzima internet

Novi amandman kontroverznog Zakona o nadzoru stranih obaveštajnih službi dramatično proširuje spisak entiteta koji su u obavezi da pomaže Nacionalnoj bezbednosnoj agenciji (NSA) u njenim špijunskim praksama, ali o tome jedva da ima reči u medijima

16.04.2024

22:31

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija