• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: 24sata.hr/Informer.rs

29.04.2016

15:22

(VIDEO) VATRENI SLIKAR! Ovaj umetnik svoja dela stvara uz pomoć PLAMENA I PERA!

Zanimljivosti

(VIDEO) VATRENI SLIKAR! Ovaj umetnik svoja dela stvara uz pomoć PLAMENA I PERA!

Podeli vest

Frnacusko kanadski umetnik Stevi Spazuk svoja umetnička dela stvara na jedinstven način. Ključni deo njegovog stvaranja je korišćenje vatre. On je godinama razijavo i usavršavao svoju slikarsku tehniku korišćenja čađi

Naime, on svoje elegantne crteže stvara uz pomoć čađi. Čađ koju napravi na papiru ili materijalu na kojem slika uz pomoć sveće obrađuje perom ili četkicom.

Spazuk je proveo 14 godina razvijajući i usavršavajući svoju slikarsku tehnike, ali proces stvaranja uvek krije element spontanosti i improvizacije.

Zbog takve tehnike rada Stivi se uvek maksimalno koncentriše prilikom traženja savršenog oblika i uvek se trudi da uhvati neposredan trenutak.

Njegovi spektakulrani radovi uključuju složene portrete, prekrasne ptice i plesne figure.

- Spontanost i šanse su srce i duša njegovog kreativnog procesa. On ne cenzuriše, ne usmerava. Spazuk se otvara prema iskustvu - piše na njegovoj internet stranici.

Na ideju da slika uz pomoć čađi je došao u snu.

- U snu sam bio u galeriji i posmatrao crno beli pejzaž. Znao sam da je urađen uz pomoć vatre, a tehniku sam nekako u potpunosti razumeo. Odmah sam znao da će ovi crteži biti uspeh. To je bila automatska afera sa tim medijem. Morao sam da istraćim veliko područje i bio sam svestan svih potencijala koji su se našli ispred mene. Od tada nisam prestajao - rekao je Spazuk.

Ovaj umetnik je sebi obezbedio idealne i bezbedne uslove za rad kako bi mogao bez brige da se posveti svojoj umetnosti. Sve je tako organizovao da ne mora da brine da li će se njegova igra sa vatrom završiti kobno.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija