• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

06.07.2015

21:33

NAŠ FILM NIŽE USPEHE Darko Lungulov dobio nagradu za scenario u Rusiji

Kultura

NAŠ FILM NIŽE USPEHE Darko Lungulov dobio nagradu za scenario u Rusiji

Podeli vest

Film "Spomenik Majklu Džeksonu" scenariste i reditelja Darka Lungulova osvojio je nagradu za najbolji scenario na festivalu Voices u Rusiji, obavestio je Tanjug večeras poznati autor

Festival je održan u gradu Vologda, a internacionalni žiri zasedao je u sastavu Žerar Kravčik - francuski reditelj, Nana Ðorjadze - gruzijski reditelj, Sergej Šolohov - filmski kritičar iz Rusije i Naum Kleiman - ruski istoričar filma.

Specijalni gost festivala bio je legendarni poljski režiser Kšištof Zanusi, a video poruku povodom svečanog zatvaranja u nedelju uveče poslao je direktor festivala u Kanu Tjeri Fremo.

Ovo je bila osma internacionalna nagrada za "Spomenik Majklu Džeksonu", od svetske premijere prošlog leta na festivalu u Karlovim Varima.

Inače, HBO za istočnu Evropu nedavno je otkupio prava za emitovanje filma i od ovog vikenda "Spomenik Majklu Džeksonu" se emituje na HBO kanalu u Poljskoj, a uskoro i na HBO kanalima širom istočne Evrope.

Ovog meseca film će biti prikazan i u Americi, 22. i 24. jula na Indi festivalu u Indianopolisu, u programu Kinematografija sveta.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija