• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

12.09.2016

08:57

U ČAST LEGENDE: Predstava o Dejvidu Bouviju do kraja godine u Kragujevcu

Kultura

U ČAST LEGENDE: Predstava o Dejvidu Bouviju do kraja godine u Kragujevcu

Podeli vest

U godini kada se svet oprašta od jedne od najvećih ikona popularne kulture, Dejvida Bouvija, NVO "MillenniuM" je odlučila da nastavi saradnju sa kragujevačkim pozorišnim umetnicima, predvođenim rediteljem Dušanom Stanikićem i oda počast Bouviju putem jedinstvene pozorišne predstave sa kompletnom lokalnom produkcijom

Kao predložak scenarija, Stanikić koristi tekst kragujevačke dramaturškinje Marije Soldatović, koji je 1995. izvođen u Bitef teatru i koji namerava da prilagodi današnjem vremenu, rečniku i vrednostima.


SEĆANJE NA BOUVIJA: Najveći mural na svetu sa likom pevača osvanuo u Sarajevu!

Predstava, u kojoj će jedan od najpoznatijih 2alter-ega" popa - Ziggy Stardust, otrgnut od svog kreatora Bouvija samostalno bivstvovati sa drugim poznatim urbanim ličnostima iz sveta muzike, književnosti, slikarstva i džet-seta, do kraja godine će biti premijerno izvedena u Kragujevcu, da bi potom, prema producentskom planu, nastavila svoj pozorišni život u drugim gradovima.


TREBA VAM "SAMO" 4.000 DOLARA! Pramen kose Dejvida Bouvija se prodaje u Kaliforniji!

NVO "MillenniuM" ovim projektom nastavlja saradnju sa Stanikićem, sa kojim je pre dve godine realizovan multimedijalni performans "Kečap", rađen na osnovu intervjua koji je Truman Kapoti radio sa Endijem Vorholom.

(FOTO) SLATKA, ELEGANTNA I POMALO DRSKA! Ćerka Dejvida Bouvija lepotom očarala svet!



Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija