• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: blic.rs/informer.rs

28.01.2017

09:03

Goli glumci, GOLA I PUBLIKA!

Kultura

Goli glumci, GOLA I PUBLIKA!

Podeli vest

Baletska kompanija iz Sidneja (Sidney Dance Company) održala je neobičan performans: njeni članovi igrali su nagi pred takođe nagom publikom.

 

Reč je o baletskim vinjetama pod nazivom "Nude Live", inspirisanim aktuelnom izložbom posvećenom aktovima u sidnejskoj Galeriji Novog Južnog Velsa, koreografijama punim fizičke prisnosti i emotivnog naboja.

"Ovo je jedan poseban performans koji odvodi u intiman, apsorbujući svet gde se sreću umetnost i ples", piše na sajtu Sidney Dance Company.

Koreograf Rafael Bonačela osmislio je igračke minijature koje su izvođene u osam izložbenih sala Galerije Novog Južnog Velsa. Sedmoro baletana igralo je oko slika, skulptura i fotografija Pikasa, Frojda, Matisa i Rodena.

 

Kako je prodaja karata za ovaj nagi baletsko-umetnički performans slabo išla, organizatori su se odlučili za mali eksperiment: dodali su nastupe samo za nagu publiku. Ulaznice su planule. Tri "nage" večeri prodate su brže nego karte za normalno gledanje, u odeći.

Jedini uslov je bio da morate da skinete apsolutno sve sa sebe i da ste stariji od 18 godina.

- Kada sam počeo da pravim koreografiju, nisam hteo da ona bude sramežljiva, da se skrivamo. Nisam određivao pokrete prema tome kako će telo izgledati bez odeće, da li će mi se videti anus ili međunožje - kazao je Bonačela za "Gardijan" i dodao da su ovi rasprodati nagi performansi bili vrhunac njegove karijere.

- Ko zna, možda u budućnosti donesem još golotinje na scenu. Možda ću joj udahnuti neki novi život - kaže koreograf.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija