• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: IVAN GAJIĆ

12.09.2017

18:00

SINIŠA PAVIĆ HTEO OPET DA RADI SA LJUBIŠOM SAMARDŽIĆEM: Pisao sam ulogu za Smokija, ŽAO MI JE ŠTO JE NIJE ODIGRAO!

Kultura

SINIŠA PAVIĆ HTEO OPET DA RADI SA LJUBIŠOM SAMARDŽIĆEM: Pisao sam ulogu za Smokija, ŽAO MI JE ŠTO JE NIJE ODIGRAO!

Podeli vest

Siniša Pavić otkriva da je Ljubiši Samardžiću namenio ulogu u seriji jer je želeo da ponovo sarađuju posle "Boljeg života"

Siniša Pavić otkriva za Informer da je napisao ulogu za pokojnog Ljubišu Samardžića u novoj TV seriji. Proslavljeni reditelj želeo je da opet radi sa Smokijem, sa kojim je sarađivao u "Boljem životu" pre 30 godina.

Da je bilo sreće...

I taman kad su se dogovorili da ponovo snimaju zajedno, Smokijeva smrt je pokvarila sve planove.

Informer

Prihvatio ponudu
Nije me pitao ni o kakvim detaljima oko uloge, samo je odgovorio: "Naravno da želim, planiraj me obavezno"
Siniša Pavić

- Gledao sam Ljubišu u emisiji kod Tanje Peternek, pre oko godinu dana. Posle toga sam ga pozvao. Ne znam da li je tad bio bolestan, ali meni je delovao kao da je u punoj snazi. Rekao sam mu da imam u planu da radim jednu seriju, pa sam ga pitao da li mogu da računam na njega jer sam želeo da baš za njega napišem jedan lik - priseća se Pavić.

Scenarista kaže da je Ljubiša bez mnogo razmišljanja prihvatio ponudu.
- Nije me pitao ni o kakvim detaljima oko uloge, samo je odgovorio: "Naravno da želim, planiraj me obavezno." Da je bilo sreće i da je Bog tako želeo, ponovo bismo sarađivali. Ljubiša je u tom projektu trebalo da igra čoveka u godinama. Nekog ko je star, ali sa jakom energijom. To je sve i bio Ljubiša. Nažalost, do realizacije te serije nije došlo - objašnjava Siniša.

(FOTO) LAKU NOĆ, LJUBIŠA! Kolege se dirljivim rečima opraštaju od Samardžića!

Milena: Sa Ljubišom ti pasoš ne treba

Tanjug

Glumica Milena Vasić kaže da nije morala na granici da pokazuje putne isprave kad je išla negde sa Ljubišom.
- Sa Ljubišom nam nisu bili potrebni pasoši. Dovoljno je da ga ljudi na granici vide i svi su nas puštali. Niko nam nije tražio dokumente ni kada smo ulazili na Kosovo ili kada smo išli na festival u Puli, u Hrvatskoj. Uvek smo putovali njegovim kolima, a u njima bi se slušao Verdi - ispričala je glumica.

Nije ostajao dužan

Uvaženi scenarista dodaje i da, za razliku od većine svojih kolega, Samardžić nikad nije zaboravljao svoje saradnike.

30 godina je prošlo od Ljubišine i Sinišine saradnje u seriji "Bolji život"

- Kao glumac je bio veliki, a i kao čovek je imao divne osobine. Ljudima nikad nije ostajao dužan. Poštovao je sve ono što su zajednički stvorili. To nije bio samo slučaj prema meni, takav je bio prema svima - setno priča Pavić i dodaje:
- Ljubiša je mojoj supruzi i meni redovno slao čestitke za Novu godinu i bitne datume. Bio je drag i mio čovek. Svi ga pamte po ulogama, a ja kao čoveka punog optimizma i volje za životom. Nažalost, nije imao sreće.
Ljubiša i Siniša su prvi put su sarađivali pre više od 38 godina u kultnom ostvarenju "Vruć vetar".

Jelica: Od Ljubiše sam puno naučila u "Policajcu..."

Informer

Jelica Sretenović, koja je sa Ljubišom zajedno glumila u "Policajcu sa Petlovog brda", prisetila se nekih momenata sa snimanja ove serije.
- Pamtiću ga po šarmu i profesionalizmu. Ništa mu nije bilo teško da uradi zarad profesije. U seriji "Policajac sa Petlovog brda" morali smo zajedno da uđemo u džak i budemo bačeni na njivu. Bez pogovora je prihvatio to. Drugi glumci bi tražili dublera za takve stvari, ali Ljubiša se nikada nije ponašao kao zvezda. Radio je sve za dobrobit filma. Mnogo sam naučila od njega i beskrajno mu hvala - rekla je Sretenovićeva.

 

 

 


 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija