• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Aleksandra Spasojević

18.12.2017

13:54

POPULARNI GENERAL VRANGEL IZ HIT SERIJE "SENKE NAD BALKANOM": Srbija je moja domovina, glumiću opet kod vas!

Kultura

POPULARNI GENERAL VRANGEL IZ HIT SERIJE "SENKE NAD BALKANOM": Srbija je moja domovina, glumiću opet kod vas!

Podeli vest

Poznati ruski glumac Aleksandar Galibin kaže se ponosi što je glumio u seriji "Senke nad Balkanom" i poručuje da se u našoj zemlji osećao kao da je kod kuće

Ruski glumac Aleksandar Galibin, koji je u "Senkama nam Balkanom" igrao generala Petra Nikolajeviča Vrangela, kaže da je Srbija njegova domovina i da bi se rado vratio u našu zemlju da odigra još neku ulogu. Proslavljeni umetnik kaže da je oduševljen angažmanom u hit ostvarenju Dragana Bjelogrlića i da jedva čeka da ponovo sarađuje sa "braćom Srbima".

Hoćemo li vas opet gledati u nekom srpskom ostvarenju?
- Naravno da bih to želeo i sa velikim zadovoljstvom bih opet došao u Srbiju da snimam ako mi se ukaže takva prilika.

Kakve utiske nosite iz Srbije?
- Beograd je predivan grad, koji veoma volim. U restoranima i kafanama su nas svi primili toplo kao braću, a mi to i jesmo. I pre ove serije sam dolazio kod vas i meni je Srbija kao domovina. I upravo taj osećaj rodnog doma bio je stalno prisutan na snimanju od prvog do poslednjeg dana. Osećao sam i želju da napravimo jednu dobru priču. To nas je sve ujedinilo.

Da li smo danas svesni velike istorijske bliskosti Rusije i Srbije?

- Nas objedinjuje vera i to sam u Srbiji osetio. Dok smo snimali scenu sahrane u crkvi, osetio sam upravo ujedinjenje vere! Za mene je to izuzetno važno. Na snimanju smo se svi osećali kao braća. Za nas su Srbi uvek bili braća.

Informer

Vrangel je pošten čovek
Koliko se u Rusiji zna o Petru Vrangelu?
- Petar Nikolajevič Vrangel je veoma poznat u Rusiji, mada se njegovo ime nažalost ne pominje često, bez obzira na to što je za našu zemlju mnogo toga uradio. Vrangel je bio neverovatno iskren i pošten. Bio je častan čovek od reči, a vojnici su ga mnogo voleli. Tako je i došao do čina generala.

Premijera serije u Rusiji najavljena je za početak 2018. godine. Kakve reakcije očekujete?
- Serija zaslužuje da bude prikazana i u Rusiji. Kada sam glumiš u nekom filmu ili seriji, teško je proceniti kako će reagovati gledaoci, jer smo emocionalno vezani za priču koju smo radili. Video sam nekoliko epizoda "Senki" sa ruskim prevodom i veoma mi se sviđaju. Diraju moju dušu.

Kako ćete proslaviti premijeru u Rusiji?                                                  - Poslednjeg dana snimanja serije dobio sam na poklon odličnu dunju, 30 godina staru. Čuvam je i želim da je otvorim onog dana kada "Senke" počnu da se prikazuju u Rusiji. Dunja je veoma dobro piće, nekako blisko srcu i pije se lako.

BEOGRAD JE BIO LEGLO DROGE, KURVI I ŠPIJUNA! Gazda Kiro iz "Senki" o seriji koja je osvojila Balkan!

Informer

Hvala sudbini što me je spojila s Bjelom

Kako je sarađivati sa Draganom Bjelogrlićem?
- On je zaista odličan i glumac i režiser. Njemu je u ovom projektu bilo najteže. Veoma sam zahvalan sudbini šta me je spojila sa takvim velikim i predivnim i glumcem i režiserom kao što je on. Pošto mi je srpski jezik veoma blizak, dobro smo se razumeli bez prevodioca. Ako budem imao sreće, opet ću raditi sa njim i ponovo ću doći u Srbiju.

Kako ste se osećali kad ste snimali scene u Crkvi Svete Trojice na Tašmajdanu, gde je po sopstvenoj želji Vrangel sahranjen?
- Neverovatno! To što sam znao da je tu sahranjen pomoglo mi je da dobro ispunim svoj glumački zadatak. Drago mi je što sam sa srpskim i ruskim kolegama oživeo tog velikog čoveka.

General je godinu dana pred smrt rekao: "Samo Kraljevina Srba, Hrvata i Slovenaca pružila nam je ruku pomoći. Sve ostale velike države sa kojima je Rusija prolila reke krvi u različitim ratovima požurile su da priznaju vlast crvenih nasilnika."
- To što je Srbija pružila ruku Vrangelu i vojsci bilo je više nego značajno. Ipak, Srbija je u to vreme imala svojih problema, a rusku vojsku je trebalo finansirati, što nije jeftino. Zbog toga su i počele da se dešavaju stvari opisane u seriji, koje su bile nedopustive i koje su ukaljale čast pojedinih ruskih oficira. Mislim na trgovinu drogom i narušavanje discipline. To je bila teška situacija i veliki izazov za generala. Danas, kada serija ponovo pokreće ta pitanja, ona su opet bolna i za srpsku i za rusku stranu.

U 'SENKAMA' ĆE UBITI KRALJA! Scenarista radi na drugoj sezoni hit-serije!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija