• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Nataša Šašić

03.05.2018

14:04

BANDERAS ZNA MNOGO O SRBIJI! Miloš Biković otkriva kakav je utisak na njega OSTAVIO SLAVNI KOLEGA!

Kultura

BANDERAS ZNA MNOGO O SRBIJI! Miloš Biković otkriva kakav je utisak na njega OSTAVIO SLAVNI KOLEGA!

Podeli vest

Miloš Biković kaže da Antoniju Banderasu nije morao mnogo da objašnjava odakle dolazi jer holivudski glumac poznaje našu zemlju i narod

Miloš Biković, koji u filmu "Izvan granica realnosti" igra rame uz rame sa svetskom zvezdom Antoniom Banderasom, kaže da holivudski glumac zna mnogo o Srbiji.

Biković i Banderas su se upoznali tokom snimanja ruskog ostvarenja čija je beogradska premijera sinoć bila zakazana u dvorani Doma sindikata. Naš umetnik nije morao da objašnjava slavnom kolegi kakvi su njegova zemlja i narod jer je ovaj već sve znao.

Da li ga je zanimalo da sazna nešto više o Srbiji?
- Banderas već zna mnogo o našoj zemlji. Glumci u Holivudu su manje-više obrazovani i često se ne slažu sa politikom Bele kuće.

Kakav je Banderas?

- Bio je baš šarmantan. Ume da drži jednu kulturnu distancu i otvorenost u isto vreme.

Šarmantan, al' na distanciBanderas je baš šarmantan. Ume da drži jednu kulturnu distancu i otvorenost u isto vreme
Miloš Biković

Je li bilo teško sarađivati sa holivudskim glumcem?
- Saradnja sa Banderasom je odlična, on je vrlo prijatan čovek. Mnogo toga sam naučio od njega. Posebno me je oduševilo to što uopšte ne ponavlja scene, već snima iz prve i bez probe ispuni sva upustva reditelja bez greške. Ništa me u vezi sa njim nije razočaralo.

Informer

U filmu "Izvan granica realnosti" tumačiš lik Majkla, koji je prevarant i želi da opljačka kasino. Šta ti je bilo najzahtevnije?- Uloga Majkla je jedna nova glumačka fioka koju sam morao da otključam i da istražim, jer je ovo potpuno drugačija rola od svih dosadašnjih. Uspeo sam da izgradim lik zahvaljujući reditelju Aleksandru Boguslavskom, koji me je stalno navodio kako i šta treba da radim, na jedan spontan i zanimljiv način, iako je radnja filma zaista ozbiljna.
Piše se scenario za film o Tesli

Ima li nekih novina u vezi sa filmom o Nikoli Tesli, koji spremaš sa još nekoliko producenata?
- Scenaristi su počeli da pišu tekst, a ja bih hteo da uključim nekoliko naših autora da rade na projektu u kreativnom timu ili kao konsultanti. Tako da radim tome. 

Kako gledaš na to kada je neko ostrašćen kockar?
- Tužno je kada neko ima bilo kakav porok, koji je podstaknut strašću, a čoveka uništava i on zbog toga strada.


Smatraš li da ti je ovo najznačajnija uloga u dosadašnjoj karijeri?
- Ne znam da li mi je ovo najbitniji film na kome sam radio, ali definitivno značajan jeste. To je moj prvi iskorak i saradnja sa Holivudom na engleskom jeziku.

Vikao jer se saplitao o psa

Da li se u nekom momentu na snimanju Banderas iznervirao?
- Tokom snimanja se stalno saplitao o nekog psa, kog je jedna statistkinja vodila sa sobom. U svakom krupnom kadru koji je imao morao je da zaobiđe tu devojku i kuče, ali mu se pas uplitao u noge, zbog čega se baš iznervirao. Njega je ta situacija toliko izvela iz takta da je tražio da se skloni ta žena sa psom. U jednom trenutku je počeo da viče na španskom: "Hajde stavite još nekog konja ovde, pa da mi smeta." To je sve što sam ja razumeo.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
pinokio

pre 4 godine

Pa Banderas je Spanac originalno i nije tupko ko kauboji . Inace prve perjanice protesta kada se NATO izivljavao nad nama 1999-te su bili Seron Stoun ( odrasla sa Srbima komsijama u Pensilvaniji i dan danas sa Dusanom i Milicom se druzi i voli sve nase ) , Robert De NIro , Dzordz Kluni , Martin Sin, Carli Sin, Son Pen , Marlon Brando . Dakle to su nasi prijatelji . A bilo je i zlikovaca kao reditlej Spilberg, koji je podrzavao to genocidno izivljavanje . Ima njih obrazovanih u Holivudu , ali vecina su glupsoni i to zesci

Izbori 2024

Vesti

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti
Društvo

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti

Radna grupa za uspostavljanje Memorijalnog centra u znak sećanja na žrtve masovnog ubistva u Oglednoj osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu, koja je formirana Odlukom Vlade Republike Srbije, predložila je na četvrtoj sednici da sve škole u Srbiji organizuju Nedelju sećanja i zajedništva u periodu od 7. do 10. maja 2024. godine, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

19.04.2024

16:43

TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija