• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S.Kostić

03.05.2018

14:22

CELIVAO SAM MOŠTI STEFANA PRVOVENČANOG I ANE DANDOLO! Stefan Radonjić o najuzbudljivijem trenutku tokom snimanja Nemanjića

Kultura

CELIVAO SAM MOŠTI STEFANA PRVOVENČANOG I ANE DANDOLO! Stefan Radonjić o najuzbudljivijem trenutku tokom snimanja Nemanjića

Podeli vest

Stefan Radonjić kaže da mu je tokom snimanja serije "Nemanjići - rađanje kraljevine" jedan od najuzbudljivijih momenata bio kada je ugledao mošti Stefana Prvovenčanog i Ane Dandolo, koje je zatim celivao

Mladom glumcu koji tumači lik Stefana Radoslava, najstarijeg sina Stefana Prvovenčanog i Evdokije, to je bio trenutak koji će zauvek pamtiti.

Verna replika
Stefan Prvovenčani na ruci nosi prsten isti kao onaj koji Vojin nosi u seriji
Stefan Radonjić

- Kada smo jednog jutra došli na snimanje u manastiru Studenica, monasi su nam otvorili grobnice Stefana Prvovenčanog i Ane Dandolo i pokazali nam njihove mošti. Svi smo prišli i celivali smo ih. To je bio jedan od najuzbudljivijih trenutaka u mom životu koji ću zauvek pamtiti. Tu je sahranjen i Radoslav, kojeg ja tumačim, ali njegova grobnica se ne otvara - priča glumac.

Informer

Radonjić nam je objasnio da se posebno oduševio kada je video prsten na ruci sveca.
- Stefan Prvovenčani na ruci nosi prsten sa četiri krune, isti kao onaj koji Vojin Ćetković nosi u seriji. Naravno, u pitanju je replika, ali je urađena i izgleda isto kao original na Stefanovoj ruci. Monasi su nam ispričali da su Turci pokušali da opljačkaju Stefanovu grobnicu, ali nisu uspeli da mu skinu taj prsten sa ruke - rekao je Radonjić, koji ističe da je tokom snimanja serije naučio dosta novih stavi o našoj istoriji.

NIKADA NE BIH ŽIVEO MONAŠKIM ŽIVOTOM! Dragan Mićanović otvoreno o svom liku Svetog Save u Nemanjićima!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija