• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

01.11.2018

09:25

U ČAST VELIKOG GLUMCA: Svečano otvoren festival Dani Danila Lazovića

Kultura

U ČAST VELIKOG GLUMCA: Svečano otvoren festival Dani Danila Lazovića

Podeli vest

Pred velikim brojem posetilaca svečano je otvoren šesti festival "Dani Danila Lazovića"

Predstoje četiri večeri druženja, dobrih predstava, razmene iskustava i takmičenje mladih studenata glume u govorenju poezije. Ovogodišnji slogan festivala glasi "Poezija! Mladi! Pozorište!"

Glumci Katarina Žutić, Nikola Rakočević, Andrija Kuzmanović, Žarko Stepanov, Vladimir Kovačević, Suzana Lukić, Milica Janketić, Milorad Damjanović samo su deo kolega koji su posebnu čast ukazali Danilu Lazoviću.  Svako na svoj način i predstavljajući onaj deo glumačkog zanata koji najviše voli.

Neko je recitovao poeziju, neko govorio monolog a ne iznenađuje što su neki glumci i zapevali jer mnogi imaju i ovaj talenat.

"Zavičaj Danilu" je umetnička postavka fotografija za života ovog velikog glumca ali i poruka koje su napisali njegovi sugrađani pamteći ga od najranijih dana. Izložba je otvorena pre početka programa "Mladi glumci Danilu u čast".

Foto: Luka Marković/Milutin Rvović

 

U četvrtak 1. novembra u Priboj stižu članovi ansambla pozorišta Puž koje predvodi omiljeni Branko Kockica i koji će izvesti predstavu "Brankova gusarijada". Istoga dana deo ansambla Beogradskog dramskog pozorišta izvešće popularnu predstavu "Ne igraj na engleze" u kojoj igraju Marko Živić, Ivan Tomić i Danijel Sič.

Subota 3. oktobar svakako je najznačajniji dan za mlade studente koji će se takmičiti u govorenju poezije, a ocenjivaće ih žiri sačinjen od profesora fakulteta dramskih umetnosti, a poseban gost glumac, član žirija, ove godine je prvakinja narodnog pozorišta Radmila Živković.

Foto: Luka Marković/Milutin Rvović

 

Najbolji među mladima zasluženo će dobiti povelju "Danilo Lazović" kao i novčanu nagradu.

Jedan od naših najomiljenijih i najboljih glumaca Danilo Lazović rođen je u Brodarevu na Limu u Srbiji. Detinjstvo i mladalačke dane proveo je u Priboju zbog čega festival i nosi njegovo ime. Puno je pomagao mladima, i rado se vraćao u ovaj gradić i družio sa meštanima. Glumu je diplomirao u Beogradu i već 1974. godine ostvario svoju prvu značajnu ulogu u seriji "Otpisani". Zauvek je ostao upamćen po ulozi Šćepana Šćekića u tv seriji Srećni ljudi. Bio je član ansambla Narodnog pozorišta ali je igrao i u pozorištu Atelje 212 a ponajviše u Zvezdara teatru sarađujući sa Dušanom Kovačevićem.

Danas neki novi klinci i budući mladi glumci slede njegove uloge, govore poeziju i sa radošću dolaze u Priboj. I ne samo oni ,već i veliki broj kolega Danila Lazovića.

 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija