• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Radojica Barjaktarević

07.11.2018

23:30

NA JUBILEJ KRUŠEVAČKOG KNJIŽEVNOG ČASOPISA: Bagdalski prsten piscu Dragoslavu Mihailoviću!

Kultura

NA JUBILEJ KRUŠEVAČKOG KNJIŽEVNOG ČASOPISA: Bagdalski prsten piscu Dragoslavu Mihailoviću!

Podeli vest

Kruševački književni časopis Bagdala slavi 60 godina rada. Tim povodom u prostorijama Bagdale održana je konferencija za novinare na kojoj je najavljen program obeležavanja godišnjice planiran za petak 9. novembar

U časopisu  koji je jedan od najstarijih u Srbiji, objavljeno je preko 10.000  bibliografskih jedinica i na izložbi u holu Narodne biblioteke od 18 sati biće  predstavljen deo širokog spektra građe velikog broja autora iz fundusa ustanove. 

Foto: Radojica Barjaktarević

 

 

U pozorištu će biti održana akademija na kojoj će biti dodeljen Bagdalski prsten „Despot Stefan Lazarević“ književniku akademiku Dragoslavu Mihailoviću, dugogodišnjem saradniku Bagdale, najčitanijem živom piscu koji je u srpskoj prozi zablistao novim realizmom, iznoseći srpsku dušu, palanke i gradova.

Foto: Radojica Barjaktarević

Dragoslav Mihajlović

Podsećamo, dobitnici Bagdalskog prstena ,,Despot Stefan lazarević,  tokom 60 godina, izmedju ostalih su velikani srpske književnosti, poput Dobrice Ćosića, Desanke Maksimović, Antonija Isakovića, ali je svojevremeno uručen i Patrijarhu Pavlu.  

Nagrada  za dečju književnost  koja se objavljuje u „Bagdali za decu,, biće uručena pesniku Dobrici Eriću.

KULTURNI CENTAR KRUŠEVCA NAGRADIO LAUREATA: Belovodska rozeta Radovanu Belom Markoviću!

 

URUČENE VIDOVDANSKE NAGRADE: Oni su ponos grada Kruševca!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija