• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: SAŠA KOSTIĆ

27.11.2018

23:15

GLUMAC RADOVAN VUJOVIĆ NE KRIJE ZADOVOLJSTVO: Vukašin iz "Korena" je uloga mog života!

Kultura

GLUMAC RADOVAN VUJOVIĆ NE KRIJE ZADOVOLJSTVO: Vukašin iz "Korena" je uloga mog života!

Podeli vest

Radovan Vujović ističe da je san svakog glumca da odigra lik poput njegovog u ostvarenju rađenom po romanu Dobrice Ćosića

Radovan Vujović kaže da je uloga Vukašina Katića u "Korenima" nešto najlepše što mu se do sada dogodilo u životu. Glumac koji u hit seriji RTS igra sina Aćima Katića (Žarko Laušević) ističe da je presrećan što mu je pripala rola u ostvarenju rađenom po istoimenom romanu Dobrice Ćosića.

Poklopile se kockice

- To je literatura kakvu volim. Kolege i saradnici sa kojima sam radio su fantastični, kakve čovek može samo da poželi. Prezadovoljan sam ulogom Vukašina i kada se glumcu tako poklope kockice, nešto je najlepše što može da se desi kada se bavite ovim poslom - priča glumac i dodaje:

- Roman "Koreni" su jedna slojevita, složena i fenomenalna literatura koja pruža mogućnost da birate kako ćete da pravite scene, priču i likove. To je nešto što se ne sreće svaki dan i bilo je pravo uživanje raditi na ovoj seriji.

U prvoj epizodi ove popularne drame, koja se emituje svake nedelje na RTS, prikazana je scena u kojoj se Vukašin vraća porodičnoj kući sa studija u Francuskoj kako bi saopštio ocu Aćimu da se verio sa ćerkom njegovog najvećeg političkog neprijatelja Todora Tošića. Radovan smatra da su davno prošla vremena kada mladi ljudi nisu imali pravo na izbor voljene osobe.

Žarko je vanserijski glumac


Naš sagovornik kaže da mu je bilo pravo zadovoljstvo što je radio sa Žarkom Lauševićem, kojeg smatra vanserijskim glumcem.

- On je čovek koji poseduje neverovatno iskustvo iz jednog perioda o kojem moja generacija može samo da sanja. Tada se radilo mnogo više filmova, predstava i stvari su bile na mnogo ozbiljnijem nivou. Sve se to vidi i oseća u Lauševom prisustvu i njegovoj glumi. Jedan vanserijski glumac i talenat. Kao njegov mlađi kolega, mogao sam samo da uživam i učim od njega - jasan je Vujović.

- Mislim da su današnja vremena potpuno drugačija. Ko će se u koga zaljubiti, živeti ili venčati u današnje vreme nije nešto što je skandalozno, neprimereno ili neuobičajeno. To nisu tabu teme, dosta se promenila ta situacija od tada - kaže Vujović.

Život pred kamerama

Glumac, koji se proslavio u filmu "Šejtanov ratnik", u "Korenima" ima dosta zajedničkih scena sa Bogdanom Diklićem, koji glumi njegovog tasta, Todora Tošića.

- Bogdan je glumac koji ne glumi, nego prosto živi svoje uloge. To je bukvalno život pred kamerama i na sceni. On je glumačka legenda, isto kao i Laušević, i bilo je fantastično sarađivati s njim. Saradnja sa pravim, velikim i ozbiljnim glumcima uvek je fenomenalna, relaksirajuća i nekako blagotvorna - završio je svoju priču Vujović.

Miona Marković: Ne bih kao moja junakinja Zora prihvatila nepristojnu ponudu

Mlada glumica Miona Marković, koja je u ulozi sluškinje Zore skrenula pažnju u poslednjoj epizodi, kaže da joj nije teško palo da odigra ljubavne scene sa Igorom Đorđevićem, koji glumi Đorđa Katića.

- Nije mi bilo neprijatno da snimam ljubavne scene sa Igorom jer je sve bilo profesionalno i ništa tu nije bilo eksplicitno - priča Miona, koja je inače ćerka našeg poznatog istoričara Predraga Markovića.

Ona naglašava da, za razliku od njene junakinje, nikada ne bi prihvatila nepristojnu ponudu:

- Zora potiče iz porodice koja broji osmoro dece i radi kako bi prehranila sve njih. Zbog toga je i prihvatila nepristojnu ponudu Đorđa Katića i uzela zlatnike u zamenu da mu rodi sina. Bila je brzopleta, hvalila se po varoši kako ga laže da je trudna zbog čega se kasnije i pokajala. U privatnom životu nikada ne bih pristala na takvu nepristojnu ponudu, Zora je samo lik koji sam dobro odglumila.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)
Live TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)

Šefovi Službe bezbednosti, Glavne obaveštajne uprave Ukrajine i predsednik Volodimir Zelenski biće eliminisani raketnim udarima, avionima ili specijalnim snagama Oružanih snaga Rusije. Prema navodima, doneta je odluka da se eliminiše jedan broj vojno-političkih lidera Ukrajine visokopreciznim, bespilotnim sredstvima ili dejstvima specijalnih snaga ruske vojske. Da li je ovakava scenario moguć i šta bi on doneo svetu, u "Info jutru" govorio je reditelj Ljubiša Ristić.

28.03.2024

13:31

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Šta čeka "orlove" do juna? Tadić juri trofeje, Gudelj traži formu, a Mitar dominira!
Fudbal

Šta čeka "orlove" do juna? Tadić juri trofeje, Gudelj traži formu, a Mitar dominira!

Fudbalska reprezentacija Srbije odigrala je dve prijateljske utakmice u martu, sa polovičnim uspehom. Poraz od Rusije (4:0) još jednom je pokazao brojne nedostatke u igri "orlova", dok trijumf nad Kiprom (1:0) nikoga nije ubedio da su puleni Dragana Stojkovića kadri za velika dela i uspeh na predstojećem Evropskom prvenstvu. Pre toga, ostalo je da se završi klupska sezona u šampionatima širom Evrope i sveta gde nastupaju naši igrači.

28.03.2024

16:03

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija