• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Pink.rs

24.12.2018

14:01

(VIDEO) ŽELJKO MITROVIĆ: TV Pink u 2018. bila uspešna po svim parametrima! Naredna godina biće u znaku novih programa!

Kultura

(VIDEO) ŽELJKO MITROVIĆ: TV Pink u 2018. bila uspešna po svim parametrima! Naredna godina biće u znaku novih programa!

Podeli vest

Vlasnik i direktor Televizije Pink Željko Mitrović istakao je u ekskluzivnom intervjuu za Novo jutro da je 2018. godina bila uspešna po svim parametrima, te da očekuje mnogo veći uspeh najgledanije komercijalne televizije u narednoj godini, kada će proslaviti i četvrt veka postojanja

 

- Naredne godine TV Pink obeležiće četvrt veka postojanja, te je ovo najstarija srpska komercijalna televizija - kaže Mitrović. 

On je istakao da je ova godina bila uspešna po svim parametrima. 

- Uvek može brže, ali nema razloga da budem nezadovoljan. Još kvalitetniji program doneće nam brži napredak. Tektonski poremećaji u medijima biće nam od pomoći i svi programi koji će biti implementirani u 2019. godini, potpuno sam siguran, daće odlične rezultate – kaže Mitrović. 

Prema njegovim rečima, Zadruga 1 je obeležila televizijsku epohu, a refleksije postoje i danas, dok je Zadruga 2 urađena mnogo kompleksnije.

- Suštinski smo prezadovoljni Zadrugom 2, a potrudićemo se da umanjimo rijaliti sadržaj u programu, jer nema mesta da on ide 24 sata dnevno – kaže Mitrović.

Dodaje da se Zadruga često komentariše kroz ono što se pročita na portalima i u novinama, te kritičari povremeno prave grešku komentarišući stvari koje se nisu desile na Pinku.

- Šta je to što se desilo u Zadruzi a da nije ekranizacija naše balkanske stvarnosti? Kusturica to uvek ekranizuje i dobija nagrade, dok mi za to dobijamo kritike. Takva nam je sudbina. Lokalno smo kritikovani, ali smo međunarodno nagrađeni – kaže direktor TV Pink.

Foto: pink.rs

Ističe da je problem izazvao visok rejting projekta Zadruga, jer to nervira mnoge.

- To znači da televizija ima veliku snagu i ne znam zašto niko nije kritikovao "Parove". Ali to je zato što naš projekat ima sedam puta veću gledanost – ističe Mitrović za „Novo jutro“.

Kaže da su se televizije profilisale svuda u svetu.

- Početkom 2000. internet postaje najuticajniji na planeti, pa tako i u Srbiji. Televizije su se od interneta ogradile profilizacijom, koja je u komercijalnim medijima potpuno legitimna stvar već punih deset godina. Samo što mi to ovde ne vidimo – kaže Mitrović.

Kada je reč o političkom profilu, kaže da nema ništa protiv toga da su televizije politički profilisane.

- 25 godina kukamo i kritikujemo to što ne znamo gde su nam predsednici, a onda se pojavio predsednik koji više puta dnevno daje izveštaje o tome gde je i šta radi. Sada nam ni to ne valja – kaže Mitrović. Podseća da je Đilas opljačkao televiziju, kroz vrstu ucene i pritiska.

Foto: pink.rs

On je istakao da je finansijski saldo Televizije Pink odličan, imamo pet odsto rast.

- Planiramo da rast u narednoj godini bude i veći da imamo rast od šest, sedam odsto - rekao je Mitrović.

Netačno je da su mediji krivi za političke neuspehe 

Osvrnuo se i na primedebe opozicije da su mediji osnovni razlog zašto je vlast jaka.

- Pa, Tomislav Nikolić ne bi pobedio 2012. godine. Sve televizije su bile za Tadića, odmagali smo mu. On je pobedio na fer, politikom - rekao je Mitrović.

Kako je dodao, potpuno je netačno da za političke neuspehe mogu biti krivi mediji.

Prema njegovim rečima, mediji mogu da pomognu, ali ne mogu da naprave politiku.

Željko Mitrović se osvrnuo i na neke teške momente iz 2018. godine - napade na novinarke Televizije Pink. 

- Gordana Uzelac se tresla kao da je imala epi-napad. Svi smo bili prestravljeni. Ja sam izašao, dirigovao... ne zato što sam se plašio za sebe, plašio sam se da upotrebim naše bezbednosne strukture. Plašio sam se da ne dođe do nekog incidenta – naveo je Mitrović. 

Foto: pink.rs

Osvrnuvši se na napad na novinara Kontravizije, ocenio je da je upiranje Sergeja Trifunovića prstom u njega i povici "Kontravizija" poziv na linč. 

- Sergej Trifunović je bio moj prijatelj, družili smo se. Jedan sam od odgovornih koji je Trifunovića pre 19 godina upoznao sa Vučićem. Molio me da nađem način da izađe iz zemlje, plašio se mobilizacije... Bio je normalan momak, ne znam šta se u međuvremenu desilo – dodao je Mitrović. 

Komentarišući primedbe pojedinaca na njegova otvorena pisma, kojima odgovara na neistine izrečene na račun Pinka, on je naveo da se naša televizija može pretvoriti u džak koji će svi da pesniče, ili da on kao glavni i odgovorni urednik odgovori na napade.

Mitrović kaže da je izabarao pisma jer su mu ona delovala kao najbritkiji način da odgovori na napade. 

Kaže da televizija ima svoj kolegijum, te urednici zajedno sa njim donose odluke. Prema njegovim rečima, najveći broj novinara i urednika nije "provučićevski“ nastrojen.

- Vučića su naši novinari i urednici zavoleli, onda kada je bio najgori prema nama. Vučić mi je kao prijatelj rekao da imam 30 dana da izmirim poresku obavezu, inače ću otići u stečaj. Trebalo mi je samo malo vremena, pa sam prodao dva dela imovine. Ovo je izazvalo odlične refleksije kod zaposlenih, jer je to bio dobar znak da nema kompromisa i gledanja kroz prste. Na svu sreću smo danas profitabilni i rastemo velikom brzinom – kaže Mitrović.  

2019. u znaku novih programa 

Ističe da je važno raditi na različitosti programa, pa će 2019. biti u tom znaku. Prvi ciklus okončava se do 1. marta, a finalni ciklus do septembra. 

- Imamo mnogo programa, između ostalog i mnogo domaćih projekata. Vraćamo „Take me out“, „Pinkove zvezde“, a već u četvrtak počinje „Brak na neviđeno“. Ulazimo i u snimanje igranog programa, krećemo da snimamo 120 epizoda „Par godina za nas“. Radi se o ljubavnoj priči između srpskog oficira i ćerke austrougarskog vojnog atašea. Priča je smeštena u vreme Prvog svetskog rata i već smo krenuli sa priprema seta i rekvizite. Mislim da će ovi igrani programi obeležiti narednu godinu, a rijalitija se nećemo odreći, samo ćemo smanjiti njegovo prisustvo – kaže direktor TV Pink. 

Foto: pink.rs

Ističe da mu muzika mnogo znači u životu i posebno mu je pomogla onda kada je njemu i njegovoj kompaniji bilo najteže.

- Pomogla je mom duševnom miru i tome da nađem put koji nas je doveo do ovoga gde smo danas – kaže Mitrović.

Milica Mitrović je veliki šef 

Ističe da je Milica Mitrović njegov prvi saradnik i najveća podrška.

- Nas nekoliko delimo poziciju velikog šefa, a uglavnom je to Milica, a mi smo svakako uglavnom saglasni oko svega. Razlikujemo se po pitanju muzike, pa je često rasprava oko toga koja će plejlista ići u Beloj kući – kaže Mitrović. 

Ističe da će „na kraju dana ostati kontent i internet“, te da suštinski tradicionalni mediji idu linijom naniže.

Televizija razvija svoju platformu na kojoj će gledalac sam birati šta će gledati, podsećaće na domaći Netflix, ali sa programima koje i TV Pink emituje.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Petarleskovac

pre 5 godina

Zadrugu,na koju se poziva uvazeni Zeljko ne gledaju pametni ljudi,to treba da mu bude jasno

Zoki

pre 5 godina

Željko sve dok hvališ Vučića za ništa ne brini. Nego neće ni on večno.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Vesić ističe: Nikada se više nije gradilo, kapitalni projekti omogućili ubrzan razvoj zemlje
Društvo

Vesić ističe: Nikada se više nije gradilo, kapitalni projekti omogućili ubrzan razvoj zemlje

U Srbiji se nikada nije gradilo kao u poslednjih deset godina, a kapitalni projekti koje sprovodimo u gotovo svakom mestu dali su šansu za ubrzan razvoj zemlje,dolazak novih investicija i otvaranje radnih mesta ne samo u najvećim gradovima, izjavio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić i dodao da je to novo lice uspešne i razvijene Srbije.

25.04.2024

14:58

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija