• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Saša Kostić

18.03.2019

23:30

GADIO SAM SE SAM SEBI U UNIFORMI OVK! Popularni glumac o ulozi u novom rusko-srpskom filmu!

Kultura

GADIO SAM SE SAM SEBI U UNIFORMI OVK! Popularni glumac o ulozi u novom rusko-srpskom filmu!

Podeli vest

Glumac Miodrag Radonjić kaže da se gadio sebi dok je nosio uniformu Oslobodilačke vojske Kosova (OVK) u srpsko-ruskom filmu "Balkanska međa", u kome igra albanskog teroristu Amira

Ova ratna drama Andreja Volgina već je prikazana u Moskvi, dok je beogradska premijera zakazana za sutra uveče u Centru "Sava". Film je inspirisan događajima iz 1999. godine, kada su ruske mirovne snage zauzele aerodrom "Slatina" u Prištini.

Negativac, ali važan

- Bilo mi je čudno da igram albanskog teroristu Amira, odnosno pripadnika OVK. Kada sam na sebe navukao kostim na kojem je bio znak OVK, obuzelo me je osećanje koje me je u prvi mah zbunilo. Onda sam shvatio da sebi izgledam odbojno - počinje priču Miodrag i objašnjava da se, bez obzira na to što se gnušao OVK uniforme, potrudio da što vernije odigra ovog zločinca:

- Kao i u prethodnim ulogama, i u ovoj sam dao sve od sebe da opravdam lik. Amir je važan za samu priču, iako je negativac.

Glumac je bio prvak Srbije u džudou i ističe da mu je taj sport omogućio da lakše savlada fizički zahtevne uloge, kakav je upravo ova u "Balkanskoj međi".

Foto: Informer DN

- Dugo sam profesionalno trenirao džudo i to mi pomaže kada uloge zahtevaju od glumaca da su u kondiciji i da izvode vratolomije. Naravno, imam i ja određenu granicu, ne bih skočio sa solitera, ali znam da padnem, a da se ne povredim. U ovom filmu imam dosta zahtevnih akcionih scena i borbi. Pucao sam iz bazuke i kalašnjikova, baš je bilo uzbudljivo - objašnjava zvezda serije "Ubice mog oca" i filma "Južni vetar".

U Božjim rukama

Miodrag otkriva i da mu Miloš Biković, s kojim igra u ovom ostvarenju, pomaže da se probije na rusko tržište.

- Biković i ja smo najbolji prijatelji. Super smo funkcionisali kao glumački tandem još na akademiji. Pomaže mi da igram u filmovima u Rusiji, kao i drugim kolegama iz Srbije. Da li ću u tome uspeti, ne zavisi samo od mene, to je u Božjim rukama - ističe glumac.

Pored Miodraga i Bikovića, u filmu "Balkanska međa" reditelja Andreja Volgina od naših glumaca igraju i Bojana Novaković, Gojko Mitić, Aleksandar Srećković Kubura, Milena Radulović i Aleksandar Radojičić. Uz njih su i ruske filmske zvezde Goša Kučenko, Ravšana Kurkova i Anton Pampušnjij.

Miloš Biković: Ovo je film o sprečavanju trećeg svetskog rata!

Miloš Biković, koji u "Balkanskoj međi" igra srpskog policajca, ističe da je u filmu prikazano kako je sprečen treći svetski rat, a da niko u tom trenutku za to nije ni znao.

Foto: Informer DN

- To je momenat u istoriji kada su ruske desantske jedinice zauzele aerodrom "Slatina". Tada se srpska vojska povukla sa Kosmeta, završeno je bombardovanje i bezmalo je moglo da dođe do trećeg svetskog rata. Malo se zna o tome - kazao je Miloš i dodao:
- Rusi su me pozvali da glumim. Odmah sam se uključio kao producent zato što sam shvatio da je tema NATO bombardovanja 1999. godine srpska. Takođe, nisam želeo da igram Rusa u domaćem filmu, već Srbina.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Poslednji pozdrav: Sahranjen zastavnik Mijodrag Tošković
Društvo

Poslednji pozdrav: Sahranjen zastavnik Mijodrag Tošković

Zastavnik Mijodrag Tošković, pripadnik 72. brigade za specijalne operacije koji je stradao prilikom realizacije redovnih vežbovnih aktivnosti desantiranja iz helikoptera na vodenu površinu kanala Dunav-Tisa-Dunav, sahranjen je danas uz vojne počasti u Staroj Pazovi.

18.04.2024

17:58

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija