• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer

05.04.2019

14:18

HRANA ZA DUŠU! Koncert hora Sretenjskog manastira iz Moskve!

Kultura

HRANA ZA DUŠU! Koncert hora Sretenjskog manastira iz Moskve!

Podeli vest

Hor Sretenjskog manastira iz Moskve održaće koncert 17. maja u 19.30 sati u Velikoj dvorani Sava centra u Beogradu. Izuzetno cenjen i voljen u Kremlju hor je mnogo puta nastupao pred stranim delegacijama i gostima predsednika Ruske Federacije, a kako u inostrane posete odlazi samo u izuzetnim prilikama sa povodom, ovo je jedinstvena mogućnost da ih publika u Srbiji vidi i čuje van zidina manastira

Hor Sretenjskog manastira i zvanično je proglašen za najbolji crkveni hor na svetu i muški hor koji zajedno sa horom ansambla "Aleksandrov" predstavlja brend ruske horske umetnosti. Ovo je njihov prvi nastup u Beogradu, u koji dolaze na samo jedan dan da održe koncert jer ih već sutradan nakon beogradskog koncerta čeka nastup u Moskvi.

Hor i danas važe za jednu od najvećih i najlepših tajni Rusije zbog činjenice da su prvu i jedinu svetsku turneju održali 2007. godine, povodom objedinjenja Ruske pravoslavne crkve, kada su i muzički kritičari bili objedinjeni u oceni da je njihov nastup zaista vrhunsko muzičko i duhovno iskustvo i događaj sezone te godine u svetu. 

MILOŠ BIKOVIĆ UKOPAO BRITANCE: 'Balkanska međa' nije propaganda! Ako se bave cenzurom jednog filma, OČIGLEDNO IMAJU VEĆIH PROBLEMA OD BREGZITA!

Od 2005. godine Hor Sretenjskog manastira je i ozvaničen kao hor koji prati službe patrijarha moskovskog i cele Rusije prilikom njegovih službi i pastoralnih poseta eparhijama širom Rusije. Bez obzira na sadržaj repertoara, koji uključuje duhovnu muziku, pesme u slavu otadžbinskog rata, kao i najlepše ruske romanse, njihove nastupe slušaoci s pravom nazivaju istinskim muzičkim liturgijama.

(VIDEO) KAD ŽELIŠ DA POMOGNEŠ, UVEK NAĐEŠ NAČIN! Klavijaturista Amadeus benda brine o deci bez roditelja!

Sastav i izbor glasova Hora Sretenjskog manastira čine ih fenomenom svetske muzike, a to je svakako zasluga dirigenta hora - Nikona Stepanoviča Žile.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija