• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

11.05.2019

21:28

"KULTURNO NASLEĐE JE RIZNICA NAŠE NACIJE" Nada Blam o emisiji Prelo u našem sokaku

Kultura

"KULTURNO NASLEĐE JE RIZNICA NAŠE NACIJE" Nada Blam o emisiji Prelo u našem sokaku

Podeli vest

Nada Blam, pored tekućih pozorišnih predstava koje se igraju u Beogradu i širom Srbije, učestvuje i u emisiji Prelo u našem sokaku koja se emituje na Happy TV, pričajući narodne priče

Pozajmljivala je glas za sinhronzaciju kultnih crtaća - likovi poput Olive, Ejpril O Nil i
Mini Maus bili su prijemčljiviji publici uz glas ove poznate glumice. Kako je to kad se Oliva na
časak preseli u seoske krajeve i prošeta sokacima?

U poslednje vreme najprepoznatljiviji ste po ulozi Smiljane iz serije Selo gori, a baba se češlja, pa Vam seoski ambijent i tradicionalizam nisu strani. Kako Vam se dopada voditeljski posao?

- Mislim da je uloga Smiljane obeležila ovaj moj, da kažem, zreliji deo karijere. Ja sam glumica i shodno tome, uživam u svim svojim tranformacijama. Voditeljski posao je veoma lep ali nema nikakve veze sa glumom. Mnogo sam radila na televiziji, ali prvi put pripovedam narodne priče koje su za mene fascinantne i zapostavljene u medijima.

Koliko je tradicija važna? Da li zaboravljamo svoje korene?

- Kulturno nasleđe je riznica naše nacije, a običaji su samo mali segment čitave priče. Običaji bude povezanost i poboljšavaju međuljudske odnose, za koje ljudi u 21.veku i ne mare previše. Pod utiskom dinamične svakodnevnice zaboravljamo korene i postajemo instant generacija. Stari zanati, tradicionalni recepti, nošnja, unikatno pismo i muzika su najvredniji biseri u toj riznici i nikada ne smemo zaboraviti ko smo zapravo.

S obzirom na to da ste dosta proputovali, koji sokak Vas je naročito oduševio i da li prepišete po neki recept?

- Svaki sokak, ljudi, pa i jela su priča za sebe. U svemu se može pronaći nešto posebno i autentično i upravo u tome se krije najveće bogatstvo. Jela srpske kuhinje su filharmonija za sva čula, volim da slušam o tajnim sastojcima velikih majstora i da to zabeležimo ako su domaćin ili domaćica raspoloženi da podele.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija