• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Aleksandra Spasojević

10.06.2019

22:47

LEGENDARNI GLUMAC GOVORI O POSLU KOJI NIJE UVEK GLAMUROZAN: Snimio sam seriju za džabe, a sad ne mogu da je gledam

Kultura

LEGENDARNI GLUMAC GOVORI O POSLU KOJI NIJE UVEK GLAMUROZAN: Snimio sam seriju za džabe, a sad ne mogu da je gledam

Podeli vest

Petar Božović otkriva da je ostvarenje "Daleko je Holivud" radio bez honorara, te da će tek posle pet godina zaraditi neku siću na njemu

Petar Božović otkriva da je seriju "Daleko je Holivud" snimio bez honorara, a da sada ne može je gleda jer nema kanal Superstar, na kojem se emituje! Zbog toga legendarnom glumcu komšije prepričavaju urnebesne scene koje ima sa Danicom Maksimović, Borisom Komnenićem i pokojnim Predragom Ejdusom, a koje su snimljene pre pet godina u Kikindi.

- Radili smo tu seriju bez nadoknade, a sada ne mogu ni da je gledam jer nemam taj kanal na kom se prikazuje. Od komšija u liftu čujem šta se dešava.

Kako je bilo raditi bez dinara?
- Kao koproducenti imali smo obezbeđen samo smeštaj i hranu. Uprkos tome, atmosfera na snimanju je bila divna. Cela varoš je bila blagonaklona prema nama, neko nam je donosio da jedemo, neko da pijemo... Trošili smo svoj novac, ne znajući da li će nam se ikada vratiti.

Zašto smo na emitovanje serije čekali čak pet godina?
- Kad televizije ne učestvuju u pravljenju nečega, onda su beskrupulozne. Nudili smo seriju RTS-u, Prvoj... Svi su nas uslovljavali oko zarade, nudili su nam mali procenat i nismo hteli da popustimo.

Da li ćete sada uspeti da nešto zaradite na njoj?
- Neku siću. Nama je važno samo da se prikaže i da ljudi vide šta smo radili. Ako im se dopadne, možda bude i nastavka.

Foto: Informer DN

Šta biste posavetovali mlade kolege koje nemaju posla: da pokažu inicijativu i sami pokrenu projekte ili je to jalov posao?
- Kad sam snimao "Daleko je Holivud", već sam bio penzioner i solidno obezbeđen. Zato nemam savet za mlade kolege, ali mi se čini da se entuzijazam ne isplati! Retki dobijaju uloge u pozorištu i na televiziji, pa su prinuđeni da rade svašta.

U seriji igrate Linda, "dobrog anđela pozorišta", koji je rađen u čast zaboravljenog glumca Milivoja Živanovića. Pamtimo li velikane glumišta?
- Ne! On je prvi srpski glumac koji je gostovao u stranom pozorištu govoreći na svom jeziku, u predstavi "Jegor Buličov" u Moskvi. A danas ga niko ne pominje! Da Zoran Radmilović nije igrao Radovana, a Slobodan Aligrudić u filmu "Sjećaš li se Doli Bel" kod Emira Kusturice, pitanje je da li bismo i njih pamtili.

Ko je po vašem mišljenju još nepravedno zapostavljen?
- Mnogi! Mija Aleksić je jedan od najboljih srpskih glumaca. Nikada nije bio voljen onoliko koliko je bio dobar. Nedavno nam je otišao Miša Janketić. On je istorija srpskog pozorišta! Ono što je Miša odglumio, nijedan mladi glumac neće. Bez Paje Vujisića ne mogu! On je spomenik, visoka tačka u glumi, reper koji treba dostići. Isto i Ljuba Tadić, Branko Pleša...

EVA RAS OTKRILA TAJNU KRES ŠEMU ZA VREME SNIMANJA "LEPOTE POROKA": Petru Božoviću teško koja glumica je mogla da odoli jer je bio dobar u krevetu!

Želeo sam brak sa decom


Zašto ste odlučili da se ponovo oženite u 69. godini?
- Želeo sam da se Snežana i ja venčamo. Bolno sam se razveo od prethodne žene. Ona nije shvatila da sam se venčao da bismo imali decu, a ne da bismo se zabavljali. Dobili smo jedno dete, sina Draška, a ja sam hteo više. 




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Jovan Mitrovic

pre 4 godine

Isto tako je narod platio snimanje Ubice mog oca, RTS snimio od narodnih para, pokupili popularnost i zainteresovanost javnosti pa drugi deo serije nisi mogao gledati na rts sto je tuzno s obzirom da je narod to sve platio.

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija