• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: b92.net/Tanjug

17.08.2019

12:49

TUŽNA VEST! UMRO slavni holivudski glumac PITER FONDA

Kultura

TUŽNA VEST! UMRO slavni holivudski glumac PITER FONDA

Podeli vest

Piter Fonda, zvezda, koautor i producent kultnog filma iz 1969. godine "Goli u sedlu", preminuo je u 79. godini u Los Anđelesu

Glumac je preminuo u snu kada je došlo do zastoja respiratornih organa kao posledica kancera pluća, saopštila je njegova porodica

Piter Fonda je bio član porodice veterana Holivuda. On i njegova sestra, slavna glumica Džejn Fonda su deca legende Holivuda Henrija Fonde, a Piterova ćerka Bridžit Fonda je, takođe, glumica.

- Tužna sam, on je bio moj mlađi voljeni brat i pričalica u porodici. Provela sam divne trenutke s njim poslednjih dana. Otišao je osmehujući se- rekla je Džejn Fonda, njegova starija sestra. 

Foto: Tanjug/AP

 


Piter Fonda se proslavio filmom "Goli su sedlu", u kojem je glumio zajedno sa rediteljem Denisom Hoperom i mladim Džekom Nikolsonom. U filmu je tumačio lik bajkera - ulogu koja ga je pratila više puta tokom glumačke karijere.

"Goli u sedlu" postao su kultno ostvarenje, a Fondi doneli nominaciju za Oskara za najbolji originalni scenario. Bio je nominovan kasnije i za ulogu vijetnamskog veterana i pčelara u filmu "Ulijevo zlato". 

(VIDEO) PREMINUO RUTGER HAUER! Odlazak najvoljenijeg negativca!

Glumac se kasnije posvetio zaštiti životne sredine, a 2012. godine je bio koproducent filma "Velika greška" (The Big Fix), o eksploziji naftne platforme u vlasništvu Britiš petroleuma Deepwater Horizon. 

- Dok tugujemo zbog gubitka divnog i darežljivog čoveka, želimo i da slavimo njegov neuništiv duh i ljubav prema životu. Piteru u čast, molimo vas da nazdravite slobodi stoji u saopštenju porodice- stoji u saopštenju porodice. 

Umro je okružen porodicom, trećom suprugom Margaret Vogeler i decom iz prvog braka, ćerkom Bridžit i sinom Džastinom Fondom.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Oglasio se PIO fond: Saopštio važnu vest za penzionere, tiče se jedne besplatne usluge
Društvo

Oglasio se PIO fond: Saopštio važnu vest za penzionere, tiče se jedne besplatne usluge

Međunarodni dani razgovora s Austrijom, na kojima će savetodavci iz austrijskog Zavoda za penzijsko osiguranje i Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO) Srbije pružiti pravnu pomoć ljudima koji ostvaruju prava iz penzijskog i invalidskog osiguranja primenom sporazuma iz oblasti socijalnog osiguranja zaključenog između naše zemlje i Austrije, biće održani sledeće nedelje.

20.04.2024

13:36

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Čović otkrio sve o Panteru! Evo zašto nije ostao u Zvezdi!
Fudbal

Čović otkrio sve o Panteru! Evo zašto nije ostao u Zvezdi!

Kod nas je Kevin Panter igrao za 160.000 dolara, doveo ga je Šakota. Odradio je fantastičan posao, a onda je došao i rekao: 'Voleo bih da ostanem u Crvenoj zvezdi, ali imam veću ponudu, otkrio je Nebojša Čović, prvi čovek kluba sa Malog Kalemegdana.

20.04.2024

13:47

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija