• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/CDM

08.10.2019

14:14

ISTI PEVAČ, ISTA PESMA, 39 GODINA KASNIJE Poslušajte kako sada zvuči kultna pesma iz filma "KO TO TAMO PEVA"

Kultura

ISTI PEVAČ, ISTA PESMA, 39 GODINA KASNIJE Poslušajte kako sada zvuči kultna pesma iz filma "KO TO TAMO PEVA"

Podeli vest

Od prvog prikazivanja kultnog jugoslovenskog filma “Ko to tamo peva” reditelja Slobodana Šijana prošlo je 39 godina. Harmonikaš Miodrag Kostić još se bavi muzikom, a neretko zapeva i pesmu “Sviće zora” koja mu je donela popularnost.

- Za Beograd, firmom Krstić, upravo se narod sprema. Sve razloge za put ima, samo sreće valjda nema - stihovi su antologijske pesme koja je mnogima prva asocijacija na ovaj film.

Miodragu Kostiću i njegovom rođaku Nenadu izvedba pesme “Sviće zora” u ovom filmu promenila je život. Do ove uloge došlo je sasvim slučajno.

Naime, Miodrag je Šijana upoznao u vojsci, a kada je jedne večeri zabavljao sve na kraju vojne vježbe, Šijan mu je prišao i rekao da bi bio savršen za njegov film. Miodrag je pristao i pozvao je svog rođaka Nenada. Obojica su bili naturščici i to im je bilo prvo pojavljivanje pred kamerama, a ostalo je legenda.

Miodrag, u narodu poznat kao Lepi Mića, je 39 godina nakon prvog prikazivanja filma “Ko to tamo pjeva” antologijsku pesmu “Sviće zora” odsvirao i otpevao ispred autobusa koji mnoge podseća na kultni autobus iz ovog filma.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija