• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: pressserbia.com

09.10.2019

14:00

(FOTO) KOLIKO SAMO STRPLJENJA TREBA ZA OVO, A O TALENTU DA I NE GOVORIMO! U Šidu otvorena izložba unikatnih rukotvorina Mirka berkeša

Kultura

(FOTO) KOLIKO SAMO STRPLJENJA TREBA ZA OVO, A O TALENTU DA I NE GOVORIMO! U Šidu otvorena izložba unikatnih rukotvorina Mirka berkeša

Podeli vest

Mirko Berkeš svestrani je umetnik iz Šida, a upravo njegove rukotvorine, kao što su brodovi i jedrilice, krase neke od najpoznatijih svetskih hotela

Tako se Mirkovi ručno izrađeni drveni brodovi mogu videti u luksuznim hotelskim objektima u Dubaiju, Kuala Lumpuru ali i Berlinu i drugim svetskim metropolama.

Ono što izdvaja ovog umetnika od drugih jeste činjenica da je svaki od njegovih brodova sastavljen ručno i to od više hiljada minijaturnih drvenih delića koje takođe izrađuje sam:

-Svaki predmet koji sam napravio zahrteva istu pažnju i koncetraciju, a za izradu nekih brodova i jedrilica trebalo mi je između dva i tri meseca - kaže Mirko Berkeš za portal PRessSerbia.com

Neke od rukotvorina krase poznate restorane poznatih jadranskih plaža, a neretko se mogu videti i duž francuske rivijere.

Izložba na kojoj se mogu videti brojne i veoma neobične rukotvorine biće otvorena još danas  do 19 časova u Rusinskom domu u Šidu.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija