• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: n1info.com

22.01.2020

14:10

PREMINUO TERI DŽOUNS, ZVEZDA "MONTI PAJTONA"! Čuveni glumac umro u 77. godini

Kultura

PREMINUO TERI DŽOUNS, ZVEZDA "MONTI PAJTONA"! Čuveni glumac umro u 77. godini

Podeli vest

Čuveni velški komičar, scenarista, glumac, režiser, pisac, autor istorijskih dokumentaraca Teri Džouns, zvezda "Montija Pajtona", umro je u 77. godini, javio je BBC

Uz njega je u trenutku smrti bila njegova supruga Ana, objavili su svetski mediji. Vest o smrti potvrdila je njegova porodica.

"Monti Pajton" je naziv svetski poznate grupe britanskih komičara koju su, pored Džounsa, činili Grejam Čepman, Džon Kliz, Teri Gilijam, Erik Ajdl i Majkl Pelin.

Zajedno su snimili četiri filma, nekoliko muzičkih albuma i pozorišnih predstava i stavili neizbrisiv trag u istoriji popularne kulture.

Jedan asteroid, 9622 Terryjones, nazvan je u njegovu čast.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

A SADA NEŠTO POTPUNO DRUGAČIJE! Pola veka Montija Pajtona! (VIDEO)
Kultura

A SADA NEŠTO POTPUNO DRUGAČIJE! Pola veka Montija Pajtona! (VIDEO)

U dopisu iz davne 1969., BBC-jev čovek zadužen za komediju, Majkl Mils, nakon što se našao u problemima, napisao je - Molim vas, možete li da popričate sa scenaristima? Nisam reagovao ni na jedan smešan naslov koji se do sada pojavio na scenarijima. Nadao sam se da će sami prestati -

08.10.2019

18:43

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti
Društvo

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti

Radna grupa za uspostavljanje Memorijalnog centra u znak sećanja na žrtve masovnog ubistva u Oglednoj osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu, koja je formirana Odlukom Vlade Republike Srbije, predložila je na četvrtoj sednici da sve škole u Srbiji organizuju Nedelju sećanja i zajedništva u periodu od 7. do 10. maja 2024. godine, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

19.04.2024

16:43

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija