• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: vecernji.hr/informer.rs

18.06.2021

10:00

POPULARNI GLUMAC POBEDIO KANCER, gledali smo ga u domaćim serijama! Otac mu spasao život: "Otvorio mi je glavu kao LUBENICU, stiskao sam zube od bola jer je ANESTEZIJA POPUSTILA, hvala mu!"

Kultura

POPULARNI GLUMAC POBEDIO KANCER, gledali smo ga u domaćim serijama! Otac mu spasao život: "Otvorio mi je glavu kao LUBENICU, stiskao sam zube od bola jer je ANESTEZIJA POPUSTILA, hvala mu!"

Podeli vest

Glumac Asim Ugljen (37) spasio se od zlokobne bolesti, ovo je njegova ispovest....

Glumac Asim Ugljen je na svom Fejsbuk profilu podelio priču koju gotovo niko osim njegovih najbližih nije znao. 

Njegov otac, poznati kardiohirurg spasio mu je život pre četiri godine. 

- Nikad ne pišem o mojim problemima, dok ne prođe dovoljno godina pa to postane priča iz prošlosti koje se s osmehom seća. Ali danas hoću. Kada smo završili snimanje "Kud puklo da puklo", pobegao sam s Martom na Mrežnicu, doslovno na dva sata. Obrijao sam glavu, seli smo u auto i dovezli se. Došli smo na terasu, nešto sam radio, ne sećam se šta a onda me je Marta upitala šta mi je to iza na glavi - priseća se Asim.

- Rekoh da nemam pojma, slikala je. Imao sam jaje na potiljku, ispod kože. I slepcu bi bilo jasno da imam tumor. Uradio sam sve pretrage i odneo ih mom ocu. On gleda, pa kaže, "Nisam neurohirurg, ali po veličini, položaju i nalazima, ili je lipom ili liposarkom - kaže glumac, i objašnjava da mu u tom momentu ništa nije bilo jasno.

 

 

- Ok, prevedi mi to. Ako je lipom, je*e ti se, to je najbenignija vrsta tumora, a ako je liposarkom, pa sine moj, sve ima svoj početak i kraj pa tako i život. "Ode glava?" "Moglo bi se desiti. Veliki je, duboko je, ko zna gde se sve proširio, teško ih je operisati, ne reaguju baš najbolje na zračenje. Još ako je metastaziralo...", u tom momentu se u razgovor uključila Aida: "Ranko, to ti je sin, pa daj malo ljudskosti." "Aida, ja sam hirurg kojeg ste pitali za mišljenje. Nikad ne lažem pacijente o šansama jer je to krajnje nemoralno. A baš zato što mi je sin, zaslužio je da zna najbolniju istinu, ako je liposarkom, bojim se da bi mogao naje**** - navodi se u Asimovoj ispovesti, a onda sledi još užasniji deo:

- Pipci tumora su mi se proširili na centar za govor i pokret. A s obzirom na posao kojim se bavim, trebaju mi oba.

Ovo je detaljan opis operacije, upozoravamo vas da je sadržaj uznemirujuć. 

Vozim u Osijek, gde nas Ranko dočeka. Idemo u salu nakon ponoći, kada nema nikoga, jer to što radimo, u stvari ne bi smeli. 'Em sam mu sin, 'em on nije neurohirurg. Pozove on dvoje neurohirurga da mu asistiraju. Kaže Marti da pričeka u njegovoj sobi, da će on to začas. Odemo u salu, gde mi kaže da ću dobiti lokalku, jer moramo pričati da zna da li sve ide dobro. Ok. Koliko traje lokalka? Oko pola sata, ma to je njemu i previše vremena, sad će on to začas. 15-20 minuta i gotovo. Ležim na stolu na trbuhu, glava mi je odozada otvorena kao lubenica, ovaj pili, brusi, reže. I ćuti. Što je čudno, Ranko uvek sluša muziku dok operše. Pevuši. Priča. Sad ćuti. Ćute i neurohirurzi. Nema muzike. Samo tišina i teško disanje. Pitam ga kako ide. Kaže da ga još nije ni našao pipke i da začepim. Shvatim da je nervozan. Što nije nikad kad operiše. Ali ok, sin sam mu i ovo nije hirurgija kojom se on bavi. Uzdam se da je ipak majstor zanata. Par minuta nakon toga, shvatam da me počinje j**** boleti. Kažem mu da stane. Stane, ali je nad*kan. Ne vidim i ne čujem, ali osetim nervozu u sali. Kaže da zna, da anstezija počinje da popušta. Pitam da me opet anstezira. Ne može. Glava mi je otvorena kao lubenica i sad je gotovo. Koliko mu još treba? Dok ne izvadi. 1h i 57 minuta je on puhao, dahtao i masakrirao me, a ja sam s glavom u onoj rupi disao na škrge i stiskao zube kako ih nikad pre nisam stiskao. Ko nije ležao otvorene glave na stolu dok mu pila struže po glavi i čupa delove tumora, nije osetio bol. Jedno od najvećih čuda koje sam u životu izveo je da sam to sve otrpeo bez glasa. Zašto? Zato jer je moj inat bio jači od boli. Jer me taj isti Ranko odgajao da stisnem zube i izdržim kad je najgore. I stisnuo sam zube i izdržao. Nikad mi ne bi oprostio da sam tada vrištao - prepričao je Asim koji je samo dva dana nakon operacije već glumio. 

- Dva dana nakon toga sam u Zagrebu sa zamotanom glavom igrao A je to, dok mi je iz glave krvarilo po žutom kostimu - završio je svoju ispovest veliki mladi glumac. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?
Svetski karneval u Srbiji

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?

Jedan narodni običaj postao je u Svilajncu atrakcija čak i deo turističke ponude. O tradicionalnom Pokladnom maskenbalu još se tamo priča, a oni koji su na društvenim mrežama videli defile stotine ljudi i dece u živopisnim kostimima, pitaju se da li su snimici zaista iz Srbije....

18.03.2024

16:59