• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: SAŠA KOSTIĆ

21.08.2020

08:00

SAZNAJEMO POZNATI GLUMAC POSLAO RTS-u SCENARIO SVOG NOVOG OSTVARENJA - Tika snima seriju o Andriću!

Kultura

SAZNAJEMO POZNATI GLUMAC POSLAO RTS-u SCENARIO SVOG NOVOG OSTVARENJA - Tika snima seriju o Andriću!

Podeli vest

Tihomir Stanić ponovo glumi našeg proslavljenog književnika Ivu Andrića u TV drami "Nobelovac"

Tihomir Stanić snima seriju o nobelovcu Ivi Andriću! Poznati glumac naći će se ponovo u ulozi našeg proslavljenog književnika, a pored glavne uloge, Tika je napisao i scenario i biće i jedan od reditelja.

Odluka na jesen

45 godina

prošlo je od smrti Ive Andrića

Nova TV drama obuhvatiće Andrićev najslavniji period života, odnosno vreme kada je dobio Nobelovu nagradu za roman "Na Drini ćuprija" 1961. godine.

- Ponudio sam seriju RTS-u jer je to naš nacionalni servis i voleo bih da je oni emituju. Oni sada uveliko iščitavaju scenario, koji mora da prođe određene procedure, tako da bi na jesen trebalo da odluče da li će prikazati ovaj projekat. Nadam se pozitivnom odgovoru i da ćemo zajedničkim snagama napraviti seriju o tako važnoj ličnosti - kaže Stanić za Informer i objašnjava zašto se baš u ovom trenutku odlučio za snimanje serije o našem nobelovcu:

- Ove godine se obeležava značajni jubilej: 45 godina od smrti Ive Andrića.

Foto: Ljubav i zdravlje/Foto: Marko Đoković

Pored Tihomira, u seriji "Nobelovac" značajne uloge imaju Branka Katić i Dara Džokić.

- Branka igra književnicu Gun Bergman, koja je sa srpskog na švedski prevela Andrićev roman "Na Drini ćuprija", dok je Dari pripala uloga Isidore Sekulić. Serija uskoro počinje da se snima u Beogradu, Herceg Novom, Sarajevu, Stokholmu i Bernu, a za kostime će biti zadužena naša zemljakinja, Oskarom nagrađena Bojana Nikitović - priča poznati glumac.

Više od prijatelja

Dara Džokić kaže da je oduševljena što je deo ovog projekta.

- Presrećna sam bila kada me je Tika pozvao da se pridružim i budem deo glumačke ekipe. Pročitala sam prve dve epizode scenarija i veoma mi se dopao. Drago mi je što baš Tika radi seriju - priča Dara i nastavlja:

- Igram književnicu Isidoru Sekulić, koja je bila Andrićev veliki prijatelj. Do danas je velom tajne obavijena priča da je između Isidore i njega postojalo nešto više od prijateljstva. Bez obzira na to, Isidora i Ivo će u seriji biti predstavljeni kao prijatelji.

Tri puta glumio Andrića

Tihomir Stanić je u svojoj karijeri dugoj skoro 40 godina tri puta glumio Ivu Andrića. Tika se kao slavni nobelovac pojavio u filmovima "Znakovi" (1995), "Lajanje na zvezde" (1998) i "Proleće na poslednjem jezeru" (2020). Uloga u "Nobelovcu" biće njegova četvrta uloga Andrića u karijeri.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija