• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Kurir

16.10.2020

09:58

ODBIO DA GLUMI GLAVNU ULOGU U "MONTEVIDEU", a onda doživeo PEH! Ovaj glumac je trebalo da bude na BIKOVIĆEVOM MESTU! Promenilo bi mu ŽIVOT, ALI...

Kultura

ODBIO DA GLUMI GLAVNU ULOGU U "MONTEVIDEU", a onda doživeo PEH! Ovaj glumac je trebalo da bude na BIKOVIĆEVOM MESTU! Promenilo bi mu ŽIVOT, ALI...

Podeli vest

Odustao je zbog predstave koja je ubrzo povučena!

Malo ko zna da je za glavnu ulogu Aleksandra Tirnanića u "Montevideu" prvobitno bio izabran Marko Janketić, a nakon što je on odbio tu ulogu Dragan Bjelogrlić je dao šansu Milošu Bikoviću, koji je iskoristio svojih pet minuta.

Marko tada nije mogao da uskladi obaveze na filmu i u pozorištu, pa je odlučio da prihvati angažman samo u predstavi "Prljave ruke" u Ateljeu 212. Nova predstava brzo je skinuta s repertoara, a film i serija "Montevideo, bog te video" danas spadaju u remek-dela srpske kinematografije.

Foto: insajder/Aleksandar Jovanović Cile

- Dragan Bjelogrlić je dugo razmišljao kome da poveri ulogu. Imao je veoma nezahvalan zadatak ne samo da debituje kao reditelj već i da otvori prostor jednoj potpuno novoj generaciji glumaca, da im da prostor i poverenje. Mladi glumci retko kad imaju izraziti šarm. On se zarađuje iskustvom, ulogama, odnosom prema poslu - rekao je Biković pre nekoliko godina u Leskovcu.

Foto: HIT dodatak/informer

- Dok je birao glavne uloge, nas 15-20 mladih glumaca svakodnevno je išlo na treninge. Nadao sam se da ću dobiti ulogu Ivice Beka i pojaviti se u drugom delu, ali nisam imao ambicije za glavnu. U jednom trenutku Dragan me je pozvao i rekao: "Vidi, ja hoću da ti dam Tirketa, ali mnogo si visok i pojma nemaš da igraš fudbal". Rekao sam mu da ću se potruditi oko fudbala. Imao sam treninge kad i cela ekipa, ali i nasamo s trenerom, i sam sa sobom, kad me niko ne vidi. To je zahtevalo mnogo rada i taj period mi je bio stresan. Onda sam shvatio da nikada neću naučiti dobro da igram fudbal, ali mogu da iskoristim nekoliko trikova koje ću da navežbam do perfekcije. A kad te trikove izvedem, sve posle toga će delovati kao da "ovaj dečko vlada fudbalom". Tako sam i koncipirao svoj lik - zaključio je glumac.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija