• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

26.10.2020

16:25

PREMINUO SRPSKI GLUMAČKI NATURŠČIK KOJI JE DELIO KADAR SA NAJVEĆIM FILMSKIM ZVEZDAMA! Predao je raport Ričardu Bartonu, DRUGOVAO SA MILENOM DRAVIĆ!

Estrada

PREMINUO SRPSKI GLUMAČKI NATURŠČIK KOJI JE DELIO KADAR SA NAJVEĆIM FILMSKIM ZVEZDAMA! Predao je raport Ričardu Bartonu, DRUGOVAO SA MILENOM DRAVIĆ!

Podeli vest

U rodnoj Pravoševi na Zlataru danas je sahranjen Mirčeta Vujičić (83), glumački naturščik sa 10 filmskih uloga

Ceo svoj radni vek proveo je kao drvoseča, ali pored toga uspeo je da na filmskom platnu sparira sa glumačkim ikonama.

Život u planini, Mirčeti je pomogao da "savlada" tugu za sinom koji premlad preminuo u 33. godini. Pre desetak godina oženio se Slavenkom iz Kokinog Broda sa kojom je proveo svoje poslednje dane.

Mirčeta je ostvario ulogu u partizansku spektaklu "Sutjeska" gde mu je u jednoj sceni partner bio čuveni Ričard Barton koji igra Josipa Broza Tita. On u toj sceni predaje raport vrhovnom komandantu.

Drugovao je sa mnogim domaćim glumcima, a jednom prilikom posebno je izdvojio Milenu Dravić koju je nazvao neizmernim prijateljem.

- Bio sam naturščik, nisam imao škole ništa. U svakom kadru je znala da mi pomogne. Bila je drug, neizmeran drug je bila Milena Dravić za mene - ističe Mirčeta Vujičić.

"DESI SE DA ZAPLAČEM" Nenad Jezdić OTVORIO DUŠU, njegovo priznanje o porodici i životu na SELU će vas NATERATI NA SUZE!

Tvrdio je da od snimanja filmova nije zaradio mnogo, te da je uveko živeo skoroman život.

Najveće pare od glume zaradio sam u filmu „Kros kontri“. Ja kao običan seljak, naturščik, za ulogu sam dobio tri hiljade dinara, a Milena Dravić ,vrstan profesionalac, četiri hiljade. Možda sam mogao dobiti i više, ali nisam tražio jer je i ovaj iznos za mene bio fenomenalan. U Šumskoj bi kada prebacim normu dobijao osam stotina dinara, najviše hiljadu mesečno – pričao je Mirčeta.

Pored "Sutjeske i "Kros Kontri", Mirčeta je glumio i u sledećim ostvarenjima: "Nizvodno od sunca", Biciklisti", "Smrt paora Đurice", "Bombaši", "Miris poljskog cveća" "Sudbine" i "Skerco">

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plej-ofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija