• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: SAŠA KOSTIĆ

17.11.2020

14:41

ŽENE SU DEGRADIRANE, VREME JE DA SE IZJEDNAČIMO! Mladoj glumici uloga u "Državnom službeniku" je PROMENILA ŽIVOT i naučila je nešto što NIJE NI SANJALA

Kultura

ŽENE SU DEGRADIRANE, VREME JE DA SE IZJEDNAČIMO! Mladoj glumici uloga u "Državnom službeniku" je PROMENILA ŽIVOT i naučila je nešto što NIJE NI SANJALA

Podeli vest

Glumica Marta Bjelica igra tajnog agenta u seriji "Državni službenik", a zbog ove uloge je zavolela oružje i kaže da čim ga uzme u ruke oseti pravi adrenalin

Marta Bjelica kaže da je zbog uloge u megapopularnoj seriji "Državni službenik" strasno zavolela puške i pištolje! Mlada glumica u akcionom trileru igra Krleta, tajnog agenta DB, pomoćnicu glavnog junaka Lazara Stanojevića (Milan Marić).

Tokom priprema za ovu ulogu u serijalu reditelja Predraga Gage Antonijevića, Marta, koja je do tada bila ljubitelj hladnog oružja, došla je u dodir sa vatrenim.

- Jedno vreme sam bila zaluđena hladnim oružjem i nadala se da ću kroz neku ulogu moći publici da pokažem kako baratam dvoručnim mačem. Kada sam dobila ulogu Krleta i po prvi put zapucala, shvatila sam zašto ljude pucanje uzbuđuje. Dok pucate, adrenalin šiklja u vama i osećate kao da je sve u vašim rukama - iskrena je Marta.

Foto: Printscreen You Tube/ Video produkcija Herceg fest

Ne puca u životinje

Mlada glumica planira da svoju strast prema pištoljima ispolji u streljani, zato što nikada ne bi mogla da puca u živo biće. Njena ljubav prema životinjama je tolika da je čak tokom snimanja serije postala vegetarijanac.

- Pucanje je veština koja poboljšava fokus i koncentraciju, a pritom je i veoma uzbudljivo. Kako ne volim lov jer sam protiv ubijanja životinja, rešila sam da idem u streljanu - objašnjava Marta.

Ona veruje da je toliko dobro naučila da barata mačevima i pištoljima da je spremna za ulogu akcione heroine.

- Želim da dobijem glavnu ulogu sličnu Marićevoj u seriji "Državni službenik". Volela bih da žene ubuduće češće budu junakinje serija i filmova. Krajnje je vreme da se izjednačimo. Nisu žene degradirane samo u srpskoj filmskoj industriji, tako je svuda u svetu, ali to mora da se menja - kaže glumica, koja veruje da je uloga Vaje Dujović u seriji dobar primer da i žene imaju šta da pokažu.

Foto: Printscreen You Tube/ Video produkcija Herceg fest

Marta dodaje da joj je snimanje druge sezone bilo mnogo lakše.

- Kada smo radili na prvoj sezoni, muku smo mučili sa hladnoćom. Druga je tehnički bila mnogo lakša. Iskustvo koje nosim sa snimanja prve prenela sam na ovu sezonu i nisam bila toliko nesigurna kao na početku. Zato je sve teklo mnogo lakše, zabavnije i brže. S Marićem se poznajem još sa akademije, pa smo super funkcionisali na setu. On je izvanredan glumac - kaže Bjelica.

Milan, Ljuba i ja smo igrali "Ne ljuti se, čoveče"

Marta Bjelica kaže da je tokom pauza snimanja "Državnog službenika" sa svojim kolegama Milanom Marićem i Ljubomirom Bulajićem često igrala "Ne ljuti se, čoveče".

- Pored toga što smo se stalno dogovarali šta ćemo da jedemo, igrali smo i "Ne ljuti se, čoveče". S obzirom na to da smo snimali prilično kasno, hrana nam je bila večita tema. Uvek smo bili gladni.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija