• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug/Informer.rs

10.01.2021

16:49

VESNA ČIPČIĆ, umetnica koja traje: 'OVO JE PRAVO ČUDO! U Srbiji se snima 20 TV SERIJA!'

Kultura

VESNA ČIPČIĆ, umetnica koja traje: 'OVO JE PRAVO ČUDO! U Srbiji se snima 20 TV SERIJA!'

Podeli vest

Veoma produktivna godina čeka glumicu Vesnu Čipčić, koja će igrati u tri predstave, dva bioskopska filma i u čak četiri nove televizijske serije, a cenjena umetnica za Tanjug kaže da se u Srbiji dešava čudo neviđeno, jer se istovremeno snima 20 televizijskih serija

Bogata sezona se planira u matičnom Beogradskom dramskom pozorištu sagovornice, čak 10 novih projekata tokom cele 2021. godine, gde će Vesna Čipćić kao prvakinja pozorišta igrati u tri, što je skoro trećina projekata.

- Od pozorišta zbog pandemije prilično sam se odmarala pa mi je veliko zadovoljstvo što ću sada puno raditi, jer ja sam inače glumica koja voli i ima snage da ide iz predstave u predstavu - nadahnuto je istakla Čipčićeva na početku razgovora.

Raspad porodice kroz raspad zemlje

Prvi komad u kojem će se glumica predstaviti jeste dramatizacija romana “Tiho teče Misisipi” Vladimira Tabaševića u režiji Ivice Buljana iz Hrvatske, čija je premijera zakazana za 20. mart.

Na pozornici će, osim Čipčićeve, igrati i njena ćerka Aleksandra Anja Alač, Vanja Nenadić, Jana Milosavljević, Mladen Sovij, Dunja Stojanović, Vladan Milić i drugi.

- Značajno je što ćemo prvi put u pozorištu imati nagrađivanog pisca i dobitnika NIN-ove nagrade Vladimira Tabaševića. On je i radio s rediteljem dramatizaciju svog romana, koji ukratko govori o raspadu jedne porodice kroz raspad jedne zemlje - otkriva glumica rad na prvom naslovu u sezoni.

- Reditelja Ivicu Buljana prosto obožavam, presrećna sam što ću s njim raditi, svuda pratim njegove predstave po regionu i onda otputujem da ih gledam - dodaje poznata glumica.

Sledeći projekat takođe ujedinjuje glumicu sa ćerkom Anjom Alač, za sezonu 2021-2022. najavljena je intimna drama “Living Room”, autorski projekat pisca i reditelja iz Nemačke Ersana Mondtaga.

Komad po planu izlazi premijerno 18. septembra, a uz njih dve igraju još Ljubomir Bulajić i Aleksandar Jovanović.

U raljama života

Njena poslednja predstava u BDP-u za 2021. godinu biće “U raljama života” prema romanu Dubravke Ugrešić, u dramatizaciji Biljane Srbljanović i režiji Andreja Nosova.

Čuveni film Rajka Grlića u ovoj verziji biće naravno moderna vizija žene u eri društvenih mreža i medija, a 9. oktobra zaigraće na velikoj sceni, uz Čipčićevu - Iva Ilinčić, Vanja Nenadić, Milica Zarić, Aleksandar Vučković i Miloš Perović.

- Važno je da se jako radujem toj količini posla u svim predstavama, ustvari, ne znam čemu se više radujem - Ivici Buljanu ili Ersanu Mondtegu, koji je tako jednostavan za saradnju, pun razumevanja, a opet velik i značajan evropski reditelj i pisac.

- Ima ogromnu empatiju i razumevanje za glumca, spreman da pruži ruku, zaista onako ljudski, prijateljski i rediteljski. Na sve to, još je tu i Andrej Nosov, jednostavno nisam mogla bolje poželeti - prepuna je utisaka Čipčićeva, koja je dugi niz godina u BDP-u igrala hit komad, monodramu “Oskar i mama Roz” Erika Emanuela Šmita.

Naglašava da joj imponuje što BDP sa upravnikom Jugom Radivojevićem ima veliki broj koprodukcija, i to ne samo sa regionalnim umetnicima već i poznatim stranim rediteljima.

- U našem pozorištu se ovako nešto zaista jako dugo nije dogodilo, stvarno je fascinantno. Samo da se sve i ostvari, da nas ništa ne spreči, kao što je ova pandemija - ističe glumica, koja je bila zapažena i u raznim produkcijama prethodnih uprava - “Klošmerl”, “Terorizam”, “Moj sin samo malo sporije hoda”, a u JDP igra u nagrađivanom komadu “Kako je poludeo gospodin R?” u režiji Boba Jelčića.

Trajanje je najlepše

Junakinja TV serije “Vruć vetar” i čuvenog hit filmskog serijala “Lude godine”, ponovo u centru pažnje velikog i malog ekrana nakon izvanredno odigrane uloge u melodrami “Ajvar” (2019) Ane Marije Rosi, gde su joj partneri bili Nataša Ninković i Sergej Trifunović.

Od tada, ne samo u pozorištu, reditelji i producenti je sve više traže za filmove i serije.

- Ovog leta sam jako puno radila, istina odmarala sam se od pozornice, ali zato sam snimala tri serije, gde imam velike uloge, i jednu gde sam u manjoj roli - objašnjava dramska umetnica, koja je i poslednjih godina bila viđena u poznatim serijama “Sinđelići”, “Sumnjiva lica” i “Šešir profesora Koste Vujića” Zdravka Šotre.

Upravo će kod Šotre zaigrati u epizodnoj ulozi u filmu i seriji “Kralj”, gde je direktan partner Žarku Lauševiću, a sa ovim velikanom će deliti mali ekran i u TV seriji iz 10 epizoda “Kalkanski krugovi”.

U toj melodramskoj misteriji reditelja Milana Karadžića, ponovo će se sjediniti i sa “Ajvar” partnerkom Natašom Ninković, kao i s Vojinom Ćetkovićem.

- Posle ''Ajvara'', gde sam ostvarila ulogu koja je sve različito od onoga što sam do sada radila, i moja publika nije navikla na mene takvu, zapravo se u mojoj karijeri ipak nešto malo pomerilo. Bila sam sklona da kažem - šta bi bilo da su mi takve uloge davali kada sam bila jako mlada. Ali, to je bio moj put, tako je bilo suđeno, i hvala bogu na svim tim darovima. Mislim da uvek može drugačije, ali u ovom trenutku najvažnije je da sam ja zadovoljna, i imam dosta posla, da trajem, i to je sada najlepše - napomenula je Vesna Čipčić.

Bogata produkcija

Tokom 2020. godine, posebno tokom pandemije, glumica neprestano niže role kao na pokretnoj traci i u značajnim TV serijama kao da proživljava neku novu mladost.

Osim dve nabrojane, publika će je gledati i u već aktuelnim “Kamiondžijama” (RTS 1) - nove verzije kultne serije, uz Nenada Jezdića i Tihomira Stanića.

Takođe, biće i u seriji “Vreme zla” (Nova S) prema romanu Dobrice Ćosića, gde su joj ponovo partneri Sergej Trifunović i Laušević, kao i Goran Bogdan, Nebojša Dugalić, Goran Šušljik, koji je i producent projekta.

- Čudo jedno, samo tako mogu da nazovem - pravo čudo. Istovremeno se snima 20 serija, to se nikada nije dešavalo,i to neprestano traje, nije mi ni dalje jasno kako je to moguće - izrazila je glumica nevericu i iznenađenje što se godinama sve više snima TV serija u Srbiji.

LEPU OLJU GLEDATE U IGRI SUDBINE, a malo ko zna da je njena SESTRA POZNATA VODITELJKA! Ne zna se koja je LEPŠA /FOTO/

NAŠA POPULARNA GLUMICA OPLELA PO PUBLICI: Smeta mi što RAŠČUPANI i NEOKUPANI dolaze u POZORIŠTE!

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Srpska lista sa COWEB-om o situaciji na KiM i položaju Srba!
Politika

Srpska lista sa COWEB-om o situaciji na KiM i položaju Srba!

Predsednik Srpske liste Zlatan Elek sa saradnicima sreo se danas u Kosovskoj Mitrovici sa članovima Radne grupe saveta Evropske unije za Zapadni Balkan (COWEB) i Evropske službe spoljnih poslova i tom prilikom predstavili političko-bezbednosnu situaciju na Kosovu i Metohiji i položaj srpskog naroda na ovim prostorima.

25.04.2024

13:54

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija