• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: ljubav&zdravlje/J.Ž.

20.02.2021

09:40 >> 11:38

Glumac među VINOGRADIMA i u MANASTIRSKOJ tišini: Imao sam SVOJU KELIJU i mogao sam da se posvetim MOLITVI i PREISPITAVANJU!

Kultura

Glumac među VINOGRADIMA i u MANASTIRSKOJ tišini: Imao sam SVOJU KELIJU i mogao sam da se posvetim MOLITVI i PREISPITAVANJU!

Podeli vest

Moja uloga u seriji "Tajne vinove loze" kompleksna je uloga koja pruža mogućnost velikih emocija, a takve uloge ili možete ili ne možete da igrate, kaže za Ljubav i zdravlje Nebojša Milovanović

U seriji "Tajne vinove loze" igra Zorana Tomovića, a verna publika ove domaće serije jedva čeka rasplet: ko je ubio Teodoru, on - Zoran ili...

I dok se publika muči nagađajući šta će se sve dešavati u seriji, glumac Nebojša Milovanović, kao i sve njegove kolege jedva čeka da se vrati pozorištu, a naročito svom ličnom projektu "Stand down sa Nebojšom Milovanovićem" muzičko-poetsko-vizuelno-dramskom spektaklu, kako ga je glumac nazvao. Ovaj šou Nebojša je je postavio još 2014. godine, a reč je o kombinaciji stendap komedije i kabarea, u kome Nebojša izgovara poeziju, ali i peva velike hitove u pratnji izvrsnih muzičara. Posle premijere u Mikser hausu, predstava je odigrana više od 100 puta, i to širom zemlje, ali i u inostranstvu. Ovenčana je i nagradom na 43. međunarodnom festivalu monodrame i pantomime u Zemunu, za najbolju predstavu u celini i nagradu stručnog žirija za vizuelni identitet i novu scensku igru. Kada sve ovo što nas je snašlo sa koronom prođe, Nebojša se nada da će opet biti "Stand down" projekta. Ovog glumca se svi sećamo još iz filma "Lajanje na zvezde", potom iz serija "Čizmaši", "Vojna akademija", "Andrija i Anđelka", a igrao je i u novim serijama "12 reči", "Mama i tata se igraju rata", "Državni službenik"...

 

 

Nebojša je diplomirao glumu na FDU 1999. i iste godine je postao član Jugoslovenskog dramskog pozorišta. Igrao je u predstavama "Kralj Betajnove", "Pod žrvnjem", "Nora!", "Uobraženi bolesnik", "Sumnjivo lice", "Višnjik", "Nebeski odred", "Švabica", "Mletački trgovac", "Šine", a u Ateljeu 212 "Nagon" "Turneja", bio je Nevini u "Prokletoj avliji" Kruševačkog pozorišta, kao i Steva u predstavi "Svinjski otac" istog teatra...

Oženjen je Tijanom i imaju četvoro dece, ćerke Veru i Nadu i sinove Stojana i Andriju.

Vaša uloga u seriji "Tajne vinove loze" je veoma intrigantna... Svi sada čekamo da se oporavite i vratite i pokažete svima koliko ste dobri u svom poslu. Da li ste privatno imali takav osećaj nekada?
- Gluma je maraton, ja svoju trku trčim od prvih uloga. Pitanje vremena je skup mnogo faktora, zrelosti, vidljivosti uloga i još mnogo toga. Kako je jedna devojka pesnički primetila, "moje vreme je dolazilo i došlo, a uvek je bilo tu."

Šta je za vas uspeh u vašem poslu?
- Uspeh je trajanje i mogućnost da se posao radi sa radošću.

Kako je izgledalo snimati seriju? Da li ste više uživali među onim vinogradima ili u manastirskom miru?
- I u vinogradima i u manastirskoj tišini i miru, jer sam tamo imao svoju keliju i zaista sam mogao da se posvetim molitvi i preispitivanju.

 

 

Šta je u ovoj seriji, u ulozi Zorana, presudilo da je prihvatite?
- To je kompleksna uloga koja pruža mogućnost velikih emocija, a takve uloge ili možete ili ne možete da igrate.

Da li ste u privatnom životu više Vuk ili Zoran?
- U privatnom životu sam Nebojša Milovanović.

Kako birate uloge? Kako glumac zna da je neka uloga za njega ili nije?
- Glumac "vibrira" kada dobije dobru ulogu, pogotovo ako je njegov psihofizički instrument podešen na najfinije frekvencije.

Ispričali ste da vas je profesor Vlada Jevtović oborio na prijemnom da biste sledeće godine bili kod njega u klasi, a ne kod profesora kog je te godine menjao Milenka Maričića? Kako ste se osećali kada vam je to rekao?
- Vrlo srećno i posebno. To je značilo da ću verovatno biti primljen u klasu.

A zašto vam je na pamet palo da studirate veterinu?
- Kao odličan učenik Valjevske gimnazije prirodnog smera "troumio" sam se između veterine, medicine i farmacije. Na veterini je ipak bila manja gužva.

Od "Lajanja na zvezde" pa do "Vinove loze" - da li ste zadovoljni? Ima li neostvarenih želja?
- Ima tu zanimljivih i ozbiljnih stvari, ali naravno da nisam odigrao previše uloga koje su po meri mog dara. To je valjda svima jasno.

 

 

Koja vam je nagrada koju ste dobili, najdraža?
- Nagrade za "Stand down" jer je to moj autorski projekat.

Da li ćete kada se za to steknu uslovi, odnosno kada se publika vrati u pozorište, nastaviti sa kabareom "Stand down"? Kako ste došli na ideju da spojite poeziju, pop muziku, ako se ne varam i stendap komediju...?
- Naravno, "Stand down" je jedinstven i igra se ceo život.

Pored toga što lepo govorite poeziju, da li je možda i pišete?
- Biram veličanstvenu poeziju velikih pesnika, a trudim se da je tako i govorim. Poeziju pišem, ali ne dobacujem do tih visina, još uvek.

Kako se nosite sa ovim životom bez pozorišta onakvog kakvo ono treba da izgleda? Da li vam je teško ovih meseci i kako se sa tim borite?
- Neobično je, jer je to potreba i gledalaca i glumaca podjednako.

Izjavili ste da to što imate četvoro dece, što je za Srbiju neobično, nažalost, nije ni religija ni patriotizam, već stvar odluke. Kako ste to i zašto odlučili? Da li je četiri konačan broj?
- Miloš Crnjanski u pesmi "Život" kaže: "Sve to ne zavisi od mene"...

 

 

Kako izgleda vaša svakodnevnica u šestočlanoj porodici? Haos, je l' da? Kako se dele obaveze?
- Obaveze se dele uvek na ravne časti. Dinamika je reč koju bih pre upotrebio nego haos.

Da li kod vas važi pravilo tatine ćere, a mamini sinovi?:)
- Kod nas ne važi to pravilo. Sva deca su i mamina i tatina sa potencijalom da budu svoja.

Da li ćete i vi možda jednog dana, kao vaš zemljak Nenad Jezdić, da se posvetite životu na selu, negde van grada? Šta mislite o tom trendu?
- Imamo i mi svoje kutke van grada, a trend je opšti zbog svega što nam se dešavalo u protekloj godini.

Kako biste sebe opisali?
- Za mnoge iznenađujući, jer radim na sebi i trudim se da pomirim dar inteligencije i emocija.

 

 

MUDRI CITATI VLADETE JEROTIĆA! Ovih 14 saveta sigurno će vam barem jednom u ŽIVOTU TREBATI!

LUKA RACO PROGOVORIO O ULOZI U IGRI SUDBINE: Imam sreću što moj lik ZLOBNOG MOMKA izlazi na PRAVI PUT...


 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa
Društvo

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa

Sporazum o saradnji za aktivno uključenje studenata i nastavnog osoblja u projekat izgradnje beogradskog metroa potpisali su juče dekan Fakulteta primenjenih umetnosti prof. Goran Čpajak i direktor JKP „Beogradski metro i voz” Andreja Mladenović. Ovim preduzeće dodatno razvija saradnju sa fakultetima u cilju unapređenja struke, inovacija i tehnološkog razvoja i, od ustanova iz prvenstveno tehničke struke, proširuje je i na fakultete iz oblasti društveno-humanističkih nauka.

17.04.2024

22:23

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija