• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Promo

17.02.2021

15:56

Na setu serije "Azbuka našeg života"! Pala zadnja klapa, emitovanje na jesen!

Kultura

Na setu serije "Azbuka našeg života"! Pala zadnja klapa, emitovanje na jesen!

Podeli vest

U neobičnom retro ambijentu čuvenog beogradskog zdanja, zgradi BIGZ-a, danas je završeno snimanje nove ambiciozne igrane televizijske serije „Azbuka našeg života“. Projekat realizovan u saradnji produkcijske kuće Contrast Studios i Telekoma Srbija, nastao je po motivima popularnih romana poznate srpske autorke Mirjane Bobić Mojsilović

Uprkos poteškoćama zbog epidemije virusa, nakon šezdeset snimajućih dana na najlepšim beogradskim lokacijama, u inspirativnoj i pozitivnoj atmosferi, ekipa serije „Azbuka našeg života“, na čelu sa rediteljkom Jelenom Bajić Jočić, danas stavlja tačku na ovaj deo posla i ulazi u fazu postprodukcije.

- Ovo je neka vrsta savremene bajke - objašnjava rediteljka.

- To je priča o naizgled srećnim ljudima koji imaju novac, moć, uspeh, kratkotrajna zadovoljstva. Ipak, u vrtlogu savremenog načina života oni gube ono najdragocenije – gube jedni druge.

Uverena u uspeh serije jer se, kako kaže, radi o uvek aktuelnoj ljudskoj priči koja ne poznaje granice i nacije, Jelena Bajić Jočić dodaje:

- Uživali smo stvarajući ovu seriju. Cela ekipa, zajedno sa mnom i glumcima, delila je tu iskričavu pozitivnu stvaralačku energiju i ja sam sigurna da će i gledaoci to osetiti i uživati.

Glumačka podela "Azbuke“ veoma je zanimljiva. Pored Jadrana Malkoviča, evropskog glumca koji je odskora poznat publici na našim prostorima i Aleksandre Janković, prvakinje pozorišta Atelje 212, koji će u seriji oživeti glavne likove Uroša i Vesne Popović, kroz oko Contrastove kamere prošla je plejada poznatih srpskih glumaca. Noseće role odigrali su još i Isidora Simijonović, Nebojša Milovanović, Jovana Stipić, Anđelka Prpić, Anastasia Mandić, Miona Marković, Đorđe Mišina, kao i Tihomir Stanić, Katarina Gojković, Danina Jeftić, Milena Pavlović, Iva Štrljić, Nedeljko Bajić, a svojim upečatljivim ulogama i glumačkom pojavom, priču o porodici Popović obogatiće i veliki Aljoša Vučković, zatim Radoš Bajić, kao i sama autorka romana „Muška azbuka“ i „Azbuka mog života“ – Mirjana Bobić Mojsilović.

U žanrovskom smislu, "Azbuka našeg života" biće pravo osveženje u domaćoj TV ponudi jer se radi o jednoj uzbudljivoj, ali iskrenoj i emotivnoj porodičnoj drami, u kojoj je težište stavljeno na uvek aktuelne i svima zanimljive muško-ženske odnose. U priči koja će biti prijemčiva široj televizijskoj publici, biće predstavljen životni put i raspad jedne moderne beogradske porodice. Ipak, autori serije nisu oklevali da iskoriste ovu priču da na suptilan način provuku i svojevrstan kritički osvrt na moralno posrnulo savremeno društvo u kojem zadovoljavanje materijalnih želja u ljudima ostavlja duhovno siromaštvo.

TV serija "Azbuka našeg života" imaće deset jednočasovnih epizoda i biće premijerno emitovana ove jeseni na kanalu Superstar TV i Prvom programu RTS-a.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plej-ofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija