• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S. Kostić

19.02.2021

10:28

EKSKLUZIVNA ISPOVEST BAJAGE! Moja majka je preživela sve strahote Jasenovca! Biće nam teško da gledamo Daru!

Kultura

EKSKLUZIVNA ISPOVEST BAJAGE! Moja majka je preživela sve strahote Jasenovca! Biće nam teško da gledamo Daru!

Podeli vest

Moja Jovanka ima 88 godina i živi je svedok svega što se tamo dešavalo. Članovi njene familije odvedeni su u logor, a svi muškarci su stradali, kaže Momčilo Bajagić Bajaga

Momčilo Bajagić Bajaga kaže da je njegova majka Jovanka bila u logoru u Jasenovcu i da je tamo preživela pravi pakao. On je ponosan što je reditelj Predrag Gaga Antonijević napravio film "Dara iz Jasenovca", koji govori o stradanju Srba, Jevreja i Roma.

- Moja majka je živela u Hrvatskoj kada su pokupili nju i sve članove njene familije i odveli ih u logor. Svi muškarci iz njene porodice su stradali. Na koji način je ona uspela da se spase tih strahota, ne želim i ne mogu da pričam - kaže Bajaga za Informer.

Borimo se istinom

On dodaje da je zgrožen što su američki mediji vodili kampanju protiv našeg filma i što su pisali da je Antonijević izmislio da su u logoru ubijani Srbi i deca.

Potrešće se

Razmišljam i da li je pametno da joj dozvolim da u subotu gleda film. Ona ima jaku želju, ali sigurno će se mnogo potresti
Momčilo Bajagić

- Sve to je samo njihova propaganda. Pa svi znamo šta je bilo u Jasenovcu! Moja majka, koja ima 88 godina, živi je svedok! Ona mi je pričala šta se tamo dešavalo. Protiv takve propagande može samo da se bori istinom i ovako dobrim filmovima.

Producenti filma odlučili su da pre bioskopske premijere film prikažu na RTS zbog bure koju je on izazvao u regionu, ali i u svetu. Cilj im je da pokažu celom svetu da "Dara iz Jasenovca" nije propaganda. Momčilo kaže da će sa majkom gledati film, ali se već sada plaši kako će ona podneti povratak u prošlost.

- Razmišljam i da li je pametno da joj dozvolim da u subotu gleda film. Ona ima jaku želju i moraću da joj pustim, ali znam da će se potresti mnogo i da će to biti teško veče za sve nas.

Gledao film

Poznati muzičar je imao privilegiju da među prvima pogleda ovu potresnu ratnu dramu i kaže da strahuje kako će reagovati njegova majka dok je u subotu bude premijerno gledala na RTS.

- Ogledao sam film. Odlično je urađen i jako je težak za gledanje. Napravljen je profesionalno i na dobar način je odrađena jedna jako teška tema. Oduševila me je devojčica koja glumi Daru. Ona nije profesionalni glumac, ali je uspela da se izbori sa ulogom koja je veoma zahtevna.

Aleksandra je napravila odličnu muziku

Bajaga je pohvalio i koleginicu Aleksandru Kovač, koja je pisala muziku za ovaj film:

- Aleksandra Kovač je uradila odličnu muziku, kamera je fantastična, a legendarni Gaga Antonijević je maestralno odradio svoj posao - kaže Momčilo.

 




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Mile Cerovic

pre 3 godine

on je dobar covel rekao bih ali mi je drago sto su ga iz hrvatske odbili koliko znam da ucestvuje na nekim festivalima jer zasluzio je kad se tamo toliko petljao a njegovi ovako stradavali. nemogu zaboraviti kada je pre jedno 15 godina nastupao u dalmaciji i svo obezbednje nosilo majce sa malim U a kada je on pitao blago pa jel bas mora a oni kao rekli da je to bio znak grupe U2. zato mislim da kad nije znao da tamo ne nastupa onda je dobro sto se to zaustavilo sa nastupima. da nije imao tu proslost porodice pa bih svatio sto je svirao u hrvatskoj

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija