• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

21.02.2021

14:43

NOVI FILM U PRODUKCIJI MILOŠA AVRAMOVIĆA! "Trag divljači" okupio velika GLUMAČKA IMENA - evo ko je dobio GLAVNU ULOGU!

Kultura

NOVI FILM U PRODUKCIJI MILOŠA AVRAMOVIĆA! "Trag divljači" okupio velika GLUMAČKA IMENA - evo ko je dobio GLAVNU ULOGU!

Podeli vest

Nakon višemesečnih priprema, produkcijska kuća "Režim" Miloša Avramovića početkom marta kreće u snimanje novog filma "Trag divljači" u režiji Nenada Pavlovića. Scenario, potpisuje Nenad Pavlović, u saradnji sa Đordjem Milosavljevićem i Dimitrijem Vojnovim, pisan je po motivima proze Živojina Žike Pavlovića, jednog od naših najznačajnijih književnih i filmskih autora.

Film "Trag divljači" je priča o perspektivnom novinaru koji otkiva mrežu skrivenih porodičnih tajni i komunističkih zločina, izveštavajući o svirepom ubistvu u Jugoslaviji, krajem '70-ih godina. Radnja filma se odvija u izmišljenom gradu Vranovcu u istočnoj Srbiji, u 1979. godini.

Glavni likovi su Jugoslav (Raša Bukvić), ambiciozni novinar u državi koja strogo kontroliše medije i ostavlja malo prostora za istraživačko novinarstvo, kao i Blagoje (Miki Manojlović), potpukovnik UDBE pred penzijom. Putevi im se ukrštaju kada brutalno ubistvo u srpskoj varošici potrese jugoslovensku javnost. Obojica odlaze da istraže slučaj, iz različitih pobuda. 

Foto: Printscreen You Tube/ Al Jazeera Balkans

Glumačku ekipu predvode renomirana imena našeg glumišta na čelu sa Radivojem Rašom Bukvićem, Predragom Mikijem Manojlovićem, Nadom Šargin, Uliksom Fehmiuom, Milenom Pavlović, Srdjanom Žikom Todorovićem i drugima.
 
Nenad Pavlović reditelj:

- Scenario za film "Trag divljači" bazirao sam na književnim junacima iz nekoliko romana mog oca, Živojina Pavlovića. Rad na projektu sam započeo pre nekoliko godina, želeći da snimim film koji bi povratio Žikino ime iz zaborava, u kombinaciji sa davanjem omaža filmskom pravcu iz '60-ih kojem je Žika pripadao - Crnom talasu. Produkcijska kuća Režim, na čelu sa Milošem Avramovićem, prepoznala je kvalitet i perspektivu koju ovakav projekat poseduje i omogućava - rekao je Nenad i dodao:

- Smešten u Jugoslaviju 1979. godine, film pruža donekle nostalgičan prikaz vremena u kome sam odrastao, dok sa druge strane pokušava da rasprši iluzije o favorizovanju i veličanju istog tog vremena, kao "starih, dobrih dana kad se živelo u blagostanju". Istina se nalazi negde izmedju" - izjavio je za Informer Nenad Pavlović reditelj i dodaje:

- Snimaćemo na autentičnim lokacijama po istočnoj Srbiji, a posebno mi je značajno da ćemo ovekovečiti staru porodičnu kuću u selu Vratarnica pored Zaječara, gde je Žika proveo veći deo detinjstva i za koju je bio posebno vezan, što je ostavilo jak uticaj na njegovo književno i filmsko stvaralaštvo.
 

Foto: printscreen Instagram awramovsky •

Miloš Avramović producent:

- Velika mi je čast što ću producirati film po prozi Žike Pavlovića koji je jedan od naših najvećih ne samo reditelja već i umetnika. Bio je jedan od najznačajnijih reditelja na svetu i zahvajujući njegovim filmovima naša zemlja je stavljena na svetsku mapu. Bio je predvodnik crnog talasa i režirao je dobro poznata ostvarenja "Kad budem mrtav i beo", "Džimi barka", "Buđenje pacova", "Hajka", "Zaseda" i drugi. Ovaj film će na neki način oživeti sećanje na Žiku jer će kroz ovo delo on biti prisutan na velikom platnu - kaže Avramović za Informer.
 



Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Svet se već nalazi u svetskom ratu? Vašington hoće da destabilizuje Iran!
Live TV

Svet se već nalazi u svetskom ratu? Vašington hoće da destabilizuje Iran!

Situacija na Bliskom istoku se, naizgled, barem malo primirila nakon sukoba između Izraela i Irana. Kako će tok spomenutog konflikta teći i da li postoji mogućnost da on eskalira na čitav svet? Na ova pitanja odgovarao je profesor dr Milan Petirčković sa Fakulteta političkih nauka za Informer TV u emisiji "Info jutro".

18.04.2024

13:00

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija