• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: S. Kostić

Autor: Informer.rs

11.03.2021

08:10

SLAVNI GLUMAC NE MOŽE DA PREBOLI SMRT SVOG KOLEGE! Voja Brajović otvorio dušu - Gaga je za mene i DALJE ŽIV!

Kultura

SLAVNI GLUMAC NE MOŽE DA PREBOLI SMRT SVOG KOLEGE! Voja Brajović otvorio dušu - Gaga je za mene i DALJE ŽIV!

Podeli vest

Glumac Voja Brajović kaže za Informer da mu je smrt Dragana Nikolića, njegovog odičnog prijatelja, i dalje nestvarna.

Danas se navršava tačno pet godina od smrti gospodina glumca Dragana Nikolića! Godine prolaze, ali Gagin veliki prijatelj i filmski saborac Voja Brajović ne može da se suoči sa činjenicom da njegovog Prleta više nema. Za Tihog on je i dalje živ!
Prijateljstvo između njih dvojice počelo je davnih sedamdesetih godina, a učvršćeno je na snimanju čuvene serije "Otpisani" (1974), u kojoj su glumili glavne likove.

Foto: Printscreen You Tube

Dragan Nikolić i Voja Brajović u filmu

- Gagina smrt mi je i dalje nestvarna. Nikada do sada za ovih pet godina, koliko ga nema, nisam rekao "pokojni Gaga Nikolić", niti ću. On za mene nije pokojni. To što ga fizički više nema smatram kao da je otišao na neki duži put, a ne da je zauvek nestao - priča Brajović za Informer.

Čuveni Tihi prisetio se njihovog poslednjeg susreta, koji se dogodio dva meseca pre Gagine smrti.

- U to vreme smo u Zvezdara teatru pripremali predstavu "Voz", koju igram sa Sergejom Trifunovićem. Pošto je uveliko bio bolestan i nije mogao da dođe na premijeru, zamolio nas je da dođemo kod njega u stan i odigramo mu taj komad - priseća se Voja i objašnjava da taj trenutak nikada neće zaboraviti:

Foto: Printscreen You Tube

Kaskaderi su bili plaćeniji od nas

Voja Brajović kaže da su na početku snimanja kultne serije "Otpisani" kaskaderi bili plaćeniji od Gage Nikolića i njega.
- Kaskaderi su zarađivali mnogo više od Gage i mene. Oni su naplaćivali po padu i najviše su para dobijali, a mi smo posle snimanja ostali siromašni. Mislim da nikad nisam bio siromašniji nego tada. Potpisivali smo ugovore za male pare. Kada sam pokušavao da pregovaram za veći honorar, producenti su mi rekli: Ako ti nećeš da potpišeš, ima ko hoće za te pare! Nisam imao hleba da jedem - ispričao je Brajović.

- Otišli smo u Milenin i njegov stan i sećam se te male sobice u kojoj je ležao bolestan i nemoćan. Milena ga je držala za ruku, podigla mu jastuk kako bi nas bolje video i počeli smo sa predstavom. Kada smo završili, rekao je: "Sviđa mi se! E, ovo bi Milena i ja trebalo da igramo u pozorištu. Dopada mi se ta priča o verovanju, neverovanju i smislu življenja." To je bio naš poslednji susret.

Brajović ističe da Gaga do poslednjeg daha nije voleo da priča o svojoj bolesti, a kamoli o trenutku da će otići sa ovog sveta.

- Nikad s njim nisam razgovarao o nekom kraju, jer kraja za njega nema. Sva moja sećanja u vezi s njim isprepletana su tugom i radošću. Ne mogu da budem tužan što je otišao, nego moram da budem srećan što sam ga poznavao i voleo onoliko koliko je i on mene voleo - završava priču Vojislav.

Dragan Nikolić preminuo je 11. marta 2016. godine nakon duge i teške bolesti na Vojnomedicinskoj akademiji u Beogradu. Sahranjen je u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu.

Foto: Printscreen You Tube

Dragan Nikolić



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Obeležen Međunarodni dan devojčica u IKT!
Politika

Obeležen Međunarodni dan devojčica u IKT!

Narodna Skupština Republike Srbije, Ministarstvo informisanja i telekomunikacija, Udruženje poslovnih žena Srbije i Program Ujedinjenih nacija za razvoj, svečano su obeležili Međunarodni dan devojčica u sektoru informaciono-komunikacionih tehnologija, u Domu Narodne skupštine Republike Srbije.

25.04.2024

16:35

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija