• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: blic/informer.rs

05.04.2021

07:33

MIRKA VASILJEVIĆ O POSLOVNIM I PRIVATNIM POTEŠKOĆAMA: Nezgodno je, ulažem u odnos sa suprugom, ali se trudim i da ne izgubim SEBE!

Kultura

MIRKA VASILJEVIĆ O POSLOVNIM I PRIVATNIM POTEŠKOĆAMA: Nezgodno je, ulažem u odnos sa suprugom, ali se trudim i da ne izgubim SEBE!

Podeli vest

Glumica koja sa partnerom, fudbalerom Vujadinom Savićem, i njihovo troje dece trenutno živi u Ljubljani otkriva da jedva čeka da se sa kolegama vrati u pozorište, kao i da razmišlja o nekom novom projektu.

Glumica Mirka Vasiljević prisetila se uloga u predstavama “Pazi s kime spavaš” i “Ljubavne igrarije”, pa kroz osmeh ispričala brojne anegdote koje je sa kolegama imala.

- Moju pozorišnu ekipu zovem “Spa centar” jer kad god se nađemo u pozorištu toliko uživam u probama i u predstavi da mi je kao u spa. Kada idemo van Beograda putujemo kombijem, ako smo umorni u njemu i spavamo. Nekad se šalimo, pričamo, u njemu rešavamo probleme, savetujemo jedni druge. Nadam se da ćemo do kraja pozorišne sezone uspeti da odigramo još koji put, poslednja predstava mi je bila u novembru tako da mi poprilično fali moj spa centar. Na prvom mestu je da bude sve bezbedno i sigurno, po nas i po publiku - kaže Mirka, a na pitanje da li smatra da joj je majčinstvo uticalo na karijeru objašnjava:

- Ne gledam na to negativno jer što se tiče posla, ispunjena sam. Imala sam prilike da radim velike filmove i serije i na tome sam zahvalna svim rediteljima i kolegama sa kojima sam radila. Imala sam priliku da ostavim trag u našoj kinematografiji. Otvorena sam za nove pozive, vrlo rado bih da čujem ono: “Ton ide, kamera ide i akcija”. A u ulozi majke uživam, svaki glumac ima svoje vreme. Svesna sam da nekad moram i da pričekam da bih nešto snimila.

Glumica otkriva i da pored brojnih obaveza uvek nađe vreme za svoja zadovoljstva i uživanje sa Vujadinom.

- Bitno mi je da znam kakve su obaveze deci oko škole i vannastavnih aktivnosti, kada to namirim gledam da njima bude ispunjen dan. Gledam i da barem dva do tri puta nedeljno imam neko svoje vreme kada radim stvari koje mene čine srećnom i koje su moj mikro svet. Čovek ne treba da izgubi sam sebe jer ako je zadovoljan u svojoj koži biće bolji i okolini i bolje će funkcionisati. Nekada samo čitam knjigu ili šetam i gledam zelenilo, nekada odem u kupovinu ili salon za ulepšavanje. U tim večernjim satima kada deca zaspu gledam da Vujadin i ja imamo neko zajedničko vreme jer volim da ulažem u naš odnos - priča Mirka i otkriva koliko je pandemija uticala na kvalitet njihovog života:

Foto: youtube/balkanskom ulicom

- Korona je uticala na sve sfere i biznise, samo je pitanje ko je koliko i kako osetio. Što se tiče moje profesije, jeste zaista nezgodno jer dosta glumaca ima koji nisu u stalnom zaposlenju već su slobodni umetnici. Žele da rade, ali nisu u situaciji i to je bezveze. Što se tiče fudbala i tu se osetila korona, što se tiče novca, transfera u druge klubove... Ali svi moramo da se snalazimo i ovo nas je opomenulo da vodimo računa i možda pametnije trošimo novac, da ne gledamo da se rasipamo bez potrebe.

Mirka otkriva da se odlično snašla i u ulozi domaćice, te da joj je u domu uvek sve sređeno:

- Što se tiče kuvanja i spremanja, žene su to sa lakoćom stizale pored gomile aktivnosti. Po nekad su i mene uključivale dok sam bila manja, i kada sam dobila porodicu i meni je bilo normalno da svaki dan bude ručak, da pospremim, da je sve čisto i uredno, jer ako sam iz takve kuće izašla, takva treba da bude i moja. Sa druge strane, to je primer mojoj deci.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija