• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

26.04.2021

11:54

SVI SU GLEDALI U NJENU HALJINU! Go stomak i nakit od 6 MILIONA DOLARA - Da li se prikladno obukla za DODELU OSKARA?

Kultura

SVI SU GLEDALI U NJENU HALJINU! Go stomak i nakit od 6 MILIONA DOLARA - Da li se prikladno obukla za DODELU OSKARA?

Podeli vest

Na crvenom tepihu na dodeli 93. Oskara najviše pažnje privukla je Zendeja, mlada glumica i pevačica koja se pojavila u provokativnom izdanju.

Nosila je žutu haljinu sa velikim izrezom na stomaku, pa je od gornjeg dela praktično ostalo "dovoljno" za bikini, dok je dole haljina bila elegantna i duga do poda.

Zendeja (24) je odabrala "Valentino" haljinu uz koju je nosila "Bulgari" nakit od čije cene će vam se zavrteti u glavi! Ogrlica, minđuše i jedan prsten ukupno su vredni 6 miliona dolara!

Podsetimo, film "Nomadland" rediteljke Kloi Žao (Chloe Zhao) pobednik je ovogodišnje, 93. dodele Oskara, nagrada američke Akademije filmskih umetnosti i nauka, održane danas u pozorištu Dolbi i drugim lokacijama u Los Andjelesu.

Ostvarenje je dobilo glavnu nagradu, Oskara za najbolji film, dok je rediteljka osvojila nagradu za najbolju režiju i postala druga žena koja je dobila nagradu američke Akademije filmskih umetnosti i nauka u toj kategoriji.

 

 

Za ulogu u filmu "Nomadland" Oskara za najbolju glumicu dobila je Frensis MekDormand (Frances McDormand).

"Mank" Dejvida Finčera (David Fincher), koji je bio favorit sa najviše nominacija, ukupno deset, osvojio samo dva Oskara u kategoriji najbolje fotografije i najboljeg dekora.

Glumac Entoni Hopkins (Anthony) dobio je nagradu za najboljeg glumca za film "The Father" u kojem glumi starca koji tone u demenciju.

 

 

Za Hopkinsa (83) je to drugi Oskar, a prvi je osvojio 1992. godine za ulogu čuvenog Hanibala Lektora (Hannibal Lecter) u filmu "Kad jaganjci utihnu".

ODRŽANA SVEČANA DODELA OSKARA! Evo ko je ove godine odneo nagradu za NAJBOLJI FILM, REŽIJU I GLUMU!

 

Hopkins je ujedno postao i najstariji dobitnik Oskara. Pre njega je najstariji laureat bio Kristofer Plamer (Christopher Plummer) koji je sa 82 godine dobio Oskara 2012. godine u kategoriji najbolje sporedne muške uloge u filmu "Početnici" (Beginners).

 

 

Glumac Danijel Kaluja (Daniel Kaluuya) i glumica Ju-Džung Jun dobili su Oskare za najbolju mušku i žensku sporednu ulogu. Tamnoputi Kaluja osvojio je Oskara za ulogu u filmu "Judas and the Black Messiah". Glumica Ju-Džung Jun je dobila nagradu za ulogu u filmu "Minari".

Glen Klouz (Glenn Close) (74) nije uspela da osvojio svog prvog Oskara. Bila je nominovana u kategoriji najbolje ženske sporedne uloge i to joj je bila osma nominacija u karijeri.

Film "Drunk" danskog reditelja Tomasa Vinterberga (Thomas) osvojio je Oskara za najbolji strani film. U toj kategoriji bio je nominovan i "Quo Vadis, Aida" (Kuda ideš, Aida), sarajevske režiserke Jasmile Žbanić.

Svi nominovani su kao i svake godine dobili vredne poklon torbe, ali bez vaučera za putovanja zbog epidemije korona virusa. Medju poklonima su zaštitne maske, vitamini i preparati za jačanje imuniteta.

Dodelom Oskara u 24 kategorije završava se sezona dodela filmskih nagrada u svetu.

Pre Oskara dodeljene su nagrade Britanske akademije za filmsku i televizijsku umetnost (BAFTA), kao i nagrade Američkog udruženja producenata (Producers Guild of America - PGA), Američkog udruženja reditelja (Directors Guild of America - DGA) i Zlatni globus.

Te nagrade su često pouzdani pokazatelji ko bi mogao da osvoji prestižnog Oskara.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Vesić ističe: Nikada se više nije gradilo, kapitalni projekti omogućili ubrzan razvoj zemlje
Društvo

Vesić ističe: Nikada se više nije gradilo, kapitalni projekti omogućili ubrzan razvoj zemlje

U Srbiji se nikada nije gradilo kao u poslednjih deset godina, a kapitalni projekti koje sprovodimo u gotovo svakom mestu dali su šansu za ubrzan razvoj zemlje,dolazak novih investicija i otvaranje radnih mesta ne samo u najvećim gradovima, izjavio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić i dodao da je to novo lice uspešne i razvijene Srbije.

25.04.2024

14:58

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija