• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: gloria.hr

19.05.2021

14:20

MEGAN I HARI JOŠ JEDNIM POTEZOM PREKINULI VEZE SA BRITANIJOM! Svi su mislili da su bankrotirali, a evo o čemu se RADI

Kultura

MEGAN I HARI JOŠ JEDNIM POTEZOM PREKINULI VEZE SA BRITANIJOM! Svi su mislili da su bankrotirali, a evo o čemu se RADI

Podeli vest

Nakon što su 6. maja proslavili drugi rođendan sina Arčija, Megan Markl i princ Hari nastavili su sa svojim životom daleko od britanskog dvora. Tako su ovih dana prekinuli još jednu vezu s Velikom Britanijom - odustali su od svoje firme Sussex Royal, sa sedištem u Harijevoj domovini

Naime, dokumenti objavljeni na stranici kompanije House pokazuju da je par imenovao dobrovoljnog likvidatora da ukine tu njihovu dobrotvornu organizaciju, koju su prošle godine preimenovali u MWX.

Par svojim poslovnim odlukama potvrđuje da nameravaju da ostanu u SAD-u duže vreme.

Zahtev za likvidaciju kompanije podneli su još 4. maja, a dve nedelje kasnije imenovali su dobrovoljnog likvidatora. To zapravo znači da par nije bankrotirao - kako se spekuliralo - već samo zatvara svoju humanitarnu organizaciju. Proces bi, kako je najavljeno, trebalo da traje do deset dana.

Zatvaranje firme još je jedna potvrda njihove definitivne odluke da život nastave u SAD-u, u Kaliforniji, i da barem neko vreme nemaju nameru da se vrate u Ujedinjeno Kraljevstvo.

Foto: REUTERS/Toby Melville

Prekinuli veze sa Britanijom - Megan i Hari

Uskoro premijera serijala

Njihova odluka o ukidanju dobrotvorne organizacije objavljena je samo dan nakon što su Megan i Hari viđeni kako blistaju u najavnom trejleru za seriju o mentalnom zdravlju koju je vojvoda od Saseksa producirao sa slavnom Oprom Vinfri.

Projekat "The Me You Can’t See" je dokumentarni serijal u kojem se Opra i Hari pojavljuju kao moderatori. U serijalu je reč o mentalnom zdravlju i kako se boriti kada je ono narušeno. O svemu tome u serijalu vrlo otvoreno i iskreno o svojoj stigmi i iskustvima progovaraju brojne zvijezde, među kojima su i Lejdi Gaga, Glen Klouz, NBA igrači DeMar DeRozan i Langston Galovej, kuvar Rašad Armstid i mnogi drugi.

U realizaciji celog projekta učestvovala je i Harijeva supruga, Megan Markl, dokazavši da zna kako da unovči svoje i suprugovo ime. Iako su im, zbog odbijanja da žive po dvorskim pravilima, uskraćene mnoge pogodnosti, par nije ni klonuo ni bankrotirao već pokazuju da svoje izdašne troškove osiguranja i određenog stila života, mogu da finansiraju sami.

Stoga njihov potez o zatvaranju Sussex Royal, osnovane 1. maja 2019., nakon što se par odvojio od organizacioje koju su delili s princem Vilijamom i Kejt Midlton, nikoga ne čudi. Kraljica Elizabeta nije im dozvolila korišćenje reči "Royal" u svom brendiranju pa je napuštanje firme, kako bi postali finansijski nezavisni i živeli u Americi, samo poslednji potez para koji je prošle godine odustao od kraljevskih dužnosti.

Megan i Hari će uskoro dobiti i drugo dete - devojčica bi trebalo da dođe na svet početkom leta.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)
Live TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)

Sukob u Gazi eksalira i čini se da se širi na druge frontove. Izrael odlučan da odgovori na napad Irana. Da li zaista Netanijahu gura SAD u rat protiv Irana? Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su bivši potpukovnik KOS-a Ljuban Karan i politikolog, prof. dr Vladimir Pavićević. Uživo u program iz Frankfurta uključio se i politikolog Andreja Lović koji je govorio o tome na koji način Nemačka posmatra ovaj rat. U drugom delu emisije gosti su govorili o ratu u Ukrajini. O ovoj temi govorio je i kapetan garde Branislav Živković koji se putem vajber linka uživo uključio u program.

15.04.2024

19:57

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija