• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

03.06.2021

15:23

POČINJE KONCERTNA SEZONA U BEOGRADU! Evo ko će sve nastupati!

printscreen/youtube/RTS

Kultura

POČINJE KONCERTNA SEZONA U BEOGRADU! Evo ko će sve nastupati!

Podeli vest

Nakon zaista velike pauze, koncertna sezona se konačno nastavlja u Beogradu, tako da su poznati klubovi Fest u Zemunu i BitefArtCafe na Kalemegdanu otvorili širom vrata za nastupe rok i pop muzičara Srbije i regiona

Pod otvorenim nebom tokom juna meseca publika može gledati veterane - braću Dragija i Žiku Jelića iz YU grupe, muzičara alternativne rok scene Nikolu Vranjkovića, fank hip hop bend Zemlja Gruva, hrvatsku pop divu Ninu Badrić i rok sastav Negative.

Kultni rok klub Fest, koji je prošle godine tokom pandemije prvi put u svojoj istoriji otvorio Letnju baštu, na tom prostoru je započeo održavanje svirki “cover” bendova, tako da ljubitelji mogu u subotu slušati bend Gift kao “Depeche Mode tribute”, a zatim “Metallica tribute” 11. juna, kao i EKV Tribute 18. juna

Kao i prošlog leta, tako će i sada 19. juna svirati Nikola Vranjković, čiji koncerti traju barem tri sata, i uvek uspeva da oduševi svoju mnogobrojnu publiku.

Tokom pandemije, Vranjković je svirao i na Arsenal festu u Kragujevcu, kao onlajn koncert bez publike, a imao je i nastup prvi put u navedenom klubu BitefArtCafe.

Za sada nije objavio nove pesme ili studijski album za vreme epidemije, ali se publici predstavio sa trostrukim “live” izdanjem "Biološki minimum" (Multimedia Music 2020), kao snimak sa uspešnog, poslednjeg maratonskog koncerta od četiri sata u Kombank Dvorani, decembra 2019.

Kultni beogradski rok autor, pesnik, producent, gitarista, pevač i kompozitor, lider bivšeg alternativnog benda “Block Out” na koncertima obično na set listi predstavlja karijeru tog sastava uz kompozicije sa svojih samostalnih albuma “Za ovde ili za poneti” (2001), “Bremeplov” (2014) i “Veronautika” (2017).

Na otvaranju nove sezone u bašti kluba Fest nastupiće 25. juna i neobičan satav “Zemlja gruva”, koji su imali dva rasprodata koncerta u ovom prostoru, ali u zatvorenom, malo pre izbijanja pandemije (januar i februar 2020).

Beogradski bend je prepoznatljiv po specifičnom zvuku i duvačkoj sekciji, a muzički žanr im je fuzija pravaca - od hip hopa, fanka do “afrobeat”-a, često su prisutni na koncertima u prestonici.

Nastupali su na skoro svim relevantnim festivalima u regionu i kao predgrupa velikim svetskim zvezdama - Si Lo Grin, bend "Nouvelle Vague" i pokojne Ejmi Vajnhaus.

Jedan od najvećih i najdugovečnijih rok bendova ikada sa ovih prostora Yu Grupa prirediće novi koncert već sledeće veče 26. juna i time se vraćaju u Fest gde su nastupili i prošlog leta.

Braća Jelić kao već iskusni i uvaženi muzičari 1970. godine osnovali su Yu grupu, i narednih pola veka, kroz 12 albuma, mnogo uspešnih koncerata i na desetine vanvremenskih hitova, dokazali svoju veličinu i svoje zasluženo mesto na vrhu domaće rok scene.

Foto: printscreen/youtube/RTS

Braća Jelić


Jubilej od 50 godina postojanja trebalo je da proslave 29. novembra velikim koncertom u Štark Areni, ali zbog pandemije, njihov 50. rođendan je obeležen onlajn emisijom u klubu RTS-a, izložbom fotografija sa njihovih koncerata autora Wooda, kao i kolekcijom boks seta svih studijskih albuma na jednom mestu, izdavača PGP RTS.

Nina Badrić, pop muzičarka i kako je zovu - diva raskošnog talenta i glasa, prvi put će nastupiti na letnjoj sceni kluba Bitefartcafe na Kalemegdanu 24. i 25. juna, kod teniskih terena.

Foto: printscreen instagram/badrich

Nina Badrić


Poznate hitove Badrić će izvesti za sve obožavaoce njene karijere koji su je u Srbiji pratili na koncertima u Štark Areni, Sava centru, “Cloud” festivalu na Ušću i drugim mestima.

Tokom leta 2020. u vreme blažeg oblika pandemije, Nina je imala intimne muzičke večeri u restoranu “Enso” u okviru kluba Novi BitefArtCafe, na Paliluli.

Takođe, u Bitefu će svirati 1. jula rok grupa Negative na čelu sa Ivanom Peters, koja je na toj sceni Summer stage već nastupala u septembru 2020.

Za vreme epidemije, Negative su svirali i na festivalu " Beer fest bar” na Adi Ciganliji i održali uspešan solo koncert u februaru ove godine na sceni Kombank Dvorane.

Neki članovi benda kažu da će možda iznenaditi publiku i nekim novim pesmama koje su stvarali prethodnih meseci.

Veoma su vezani za Bitef, jer su početak proslave rođendana - 20 godina od osnivanja benda započeli sa dva koncerta u Zimskom klubu, odnosno Novi BitefArtCafe, krajem 2019. godine.

Pravi povratak nakon duže pauze grupi Negative je bio na Beer festu 2019. gde su raspametili više od 80 000 duša na Ušću.

Menadžment Bitefa pregovara i sa pop zvezdom Masimom Savićem, koji bi trebalo da nastupi krajem juna, a ovaj muzičar već ima dogovorene koncerte na festivalu Exit početkom jula i na stadionu Tašmajdan 31. jula.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Lenka

pre 2 godine

O, hvala Ti Bože! Ako mi je išta nedostajalo ovih godinu dana, bili su to koncerti i pozorišne predstave. Počinjemo da se vraćamo normalnom životu, yesss! :)

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Oglasio se PIO fond: Saopštio važnu vest za penzionere, tiče se jedne besplatne usluge
Društvo

Oglasio se PIO fond: Saopštio važnu vest za penzionere, tiče se jedne besplatne usluge

Međunarodni dani razgovora s Austrijom, na kojima će savetodavci iz austrijskog Zavoda za penzijsko osiguranje i Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO) Srbije pružiti pravnu pomoć ljudima koji ostvaruju prava iz penzijskog i invalidskog osiguranja primenom sporazuma iz oblasti socijalnog osiguranja zaključenog između naše zemlje i Austrije, biće održani sledeće nedelje.

20.04.2024

13:36

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija