• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A. Spasojević

28.10.2021

09:06

MIKI MANOJLOVIĆ OTKRIVA ŠTA JE RADIO U PAUZAMA SNIMANJA "PODZEMLJA": Kustu sam naučio da puca iz pištolja

Kultura

MIKI MANOJLOVIĆ OTKRIVA ŠTA JE RADIO U PAUZAMA SNIMANJA "PODZEMLJA": Kustu sam naučio da puca iz pištolja

Podeli vest

Miki Manojlović kaže da je naučio Emira Kusturicu da puca iz pištolja! Poznati glumac snimao je sa Kustom 1995. godine njegov kultni film "Podzemlje", a u pauzama su odlazili da gađaju staklene flaše

Bojeva municija

- Dok smo radili "Andergraund", Emir i ja smo redovno išli na pucanje. Ja sam ga podučavao i s vremenom je napredovao, ali nikada nije dostigao moj nivo. Učio sam ga kako da puca i bude precizan, bio je baš uporan da to sve savlada - priča Manojlović za Informer i objašnjava kako su izgledale te njihove pucačine:

Ljudi, vakcinišite se, nije zajebavanje

Miki Manojlović poručuje da svako treba da se vakciniše protiv korone:

- Revakcinisan sam. Pre godinu dana smo tek za ponekog čuli da je zaražen, a sada znamo ljude koji su nestali zauvek. Nije više zajebavanje. Ko god se nije vakcinisao, treba to da uradi. Ne možete da verujete u Boga, a ne u nauku.

- Posle snimanja smo tražili pištolje od oružara i odlazili bismo daleko gde nema nikoga da pucamo. Postavljali smo staklene flaše i gađali ih bojevom municijom. Kada bismo završili, pištolje smo vraćali oružaru, nikad ga nismo nosili sa sobom.

Prvi put
Oružje sam prvi put uzeo u ruke kada sam kao klinac snimao "Otpisane"
Miki Manojlović

Miki kaže da se sa oružjem prvi put sreo još dok je u mladosti snimao "Otpisane":

- Oružje sam prvi put uzeo u ruke kada sam kao klinac radio "Otpisane". Na svakom snimanju oružar treba da ti preda pištolj ili pušku i ti mu to posle vratiš. Njegov posao je da proveri oružje, isprazni ga, izvadi šaržer. Kada glumac završi sa oružjem, vraća ga oružaru. Zato ne znam kako se sve ovo dogodilo nesrećnom Aleku Boldvinu i otkud kod njega napunjen pištolj.

Foto: Printscreen You Tube

Miki Manojlović

Poseban zadatak

Miki kaže da jedva čeka premijeru filma "Južni vetar 2 - Ubrzanje", u kom igra Cara.

- Ta uloga nije velika, ali značajna je za film. Car je preživeo u prvom delu i on sad u nastavku ima poseban zadatak. Zajedničko nam je to što obojica imamo empatiju za ljude, čak i za one koji nas veoma povrede. Na proleće nastavljamo snimanje drugog dela serije "Južni vetar" - otkriva poznati glumac.

Seljaci su me naučili kako da gajim povrće

Miki je tokom prošle godine počeo da gaji povrće na svom imanju i odlično mu ide.

- Nisam ja nikakav poljoprivrednik, moj mali povrtnjak je sedam puta pet metara. Gajim krompir, luk, paradajz... Sve što znam naučio sam od seljaka i na internetu. Recimo, kako da biljke zaštitiš od insekata i bolesti a da ih ne prskaš? Nabereš koprivu, potopiš je u vodu i pustiš da se dobro usmrdi. I takvu je uzmeš rukavicom i kao svešteno lice prskaš po biljkama - otkriva Manojlović tajnu koju je čuo od ratara iz Bajine Bašte.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Telekom Srbija za milion korisnika u Nemačkoj!
Društvo

Telekom Srbija za milion korisnika u Nemačkoj!

Vladimir Lučić: Kada do kraja godine startujemo u SAD, bićemo jedan od većih svetskih operatora u smislu teritorije koju pokrivamo i na vrlo realnom smo putu da srpski Telekom postane velika i uspešna globalna kompanija

16.04.2024

13:09

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!
UDARNO SAOPŠTENJE

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!

Ronioci 72. brigade za specijalne operacije zajedno sa pripadnicima ronilačke jedinice Žandarmerije i pripadnicima Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova pronašli su jutros beživotno telo zastavnika Mijodraga Toškovića koji je prilikom jučerašnje realizacije redovnih vežbovnih aktivnosti desantiranja iz helikoptera na vodenu površinu nestao u kanalu Dunav-Tisa-Dunav.

16.04.2024

10:57

Sport

Planeta

Sve miriše na svetski rat! Ovo se dogodilo i pre 80 godina! Nemačka povukla najradikalniji potez protiv Rusije!
SPREMA SE OBRAČUN

Sve miriše na svetski rat! Ovo se dogodilo i pre 80 godina! Nemačka povukla najradikalniji potez protiv Rusije!

Pre dva dana u Litvaniju je stigla avangarda nemačke oklopne brigade, koja će od 2027. godine biti stalno raspoređena u toj baltičkoj državi. Ovo je prvi put od kraja Drugog svetskog rata da je Bundesver trajno rasporedio svoje snage van nemačkih granica. To je veliki izazov za nemačku vojsku, koja se suočava sa nedostatkom bukvalno svega - naoružanja, opreme, municije, a pre svega ljudstva.

16.04.2024

11:40

Magazin

Džet set

Srbija