• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: SAŠA KOSTIĆ

03.11.2021

07:40

OTKRIVAMO! OVAJ SLAVNI GLUMAC NE IGRA U NASTAVKU JUŽNOG VETRA! Evo zašto je odustao od snimanja drugog dela filma!

Aleksandar Jovanović Cile

Kultura

OTKRIVAMO! OVAJ SLAVNI GLUMAC NE IGRA U NASTAVKU JUŽNOG VETRA! Evo zašto je odustao od snimanja drugog dela filma!

Podeli vest

Bogdan Diklić (68) zbog koronavirusa je odustao od snimanja drugog dela filma "Južni vetar", saznaje Informer.

Slavni glumac je u tom bioskopskom hitu trebalo da nastavi da glumi Lazara, oca Petra Maraša (Miloš Biković), ali je sprečen zbog krhkog zdravlja.

Foto: Tanjug

Bogdan Diklić

- Drugi deo filma snimali smo od kraja avgusta prošle godine do sredine oktobra, kada je pandemija koronavirusa bila u jeku. Po planu je Bogdan, kao i svi ostali glavni glumci iz "Južnog vetra", trebalo da se pojavi u nastavku. Zbog brige da ne ugrozimo njegovo zdravlje, od toga se odustalo - priča za Informer izvor iz produkcije popularnog filma.

Rizična grupa

Naš sagovornik kaže da su Bogdan i ekipa filma, na čelu s rediteljem Milošem Avramovićem, dugo većali da li glumac sme da se izlaže riziku.

- Bogdan je 2009. godine doživeo infarkt, a ima još neke bolesti. On spada u rizičnu grupu ljudi kojima bi, ukoliko bi se zarazio kovidom-19, zdravlje moglo biti opasno ugroženo. Zbog toga nismo želeli da rizikujemo da se zarazi na setu... Dok smo snimali, vakcine nisu bile dostupne i time bi rizik bio još veći. On je posle svega odlučio da ipak ne snima drugi deo, a mi smo se složili s tim - kaže naš izvor i dodaje da će ekipa Dikliću ponuditi da igra u "Južnom vetru 3":

- Celoj ekipi je žao što nije mogao da glumi, nadamo se da će se pojaviti u trećem delu filma.

Nikud ne ide

Diklić se od početka pandemije gotovo nigde nije pojavljivao u javnosti. Iz svog doma se oglasio samo jednom, i to tokom policijskog časa.

- Mogu da vam kažem da brinem za svoje zdravlje, od korone sam se koliko-toliko sakrio, ali imam dijagnoze koje zahtevaju svakodnevnu šetnju. Bar kad bih to mogao tri-četiri puta nedeljno... Imam problema sa krvnim sudovima i još nekim somatskim oboljenjima. Bože zdravlja, proći će sve ovo - rekao je tada glumac.

Glavne uloge u filmu "Južni vetar - Ubrzanje" igraju Miloš Biković, Miodrag Radonjić, Miki Manojlović, Aleksandar Berček, Jovana Stojiljković, Luka Grbić, Marijan Valev i Zahari Baharov. Film će u bioskope širom Srbije krenuti da se prikazuje od sutra.

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Miloš Biković

Pozlilo mu tokom predstave

Bogdan Diklić je krhkog zdravlja od juna 2009. godine, kad mu je pozlilo pre početka predstave "Kandid ili optimizam", koju je igrao u Novom Sadu na 54. Sterijinom pozorju. On je tada izgubio svest i hitno je prebačen u Institut za kardiovaskularne bolesti u Sremskoj Kamenici. Dan kasnije, dok je ležao u bolnici, doživeo je infarkt i operisan je.

Maraš i Baća snimali po 18 sati dnevno

Glavne uloge u "Južnom vetru 2" ponovili su Miloš Biković (Maraš) i Miodrag Radonjić (Baća). Oni su najveći deo scena snimili na jugu Srbije, nedaleko od Knjaževca. Biković priča da su radili po 18 sati dnevno po najvećim vrućinama.


- Ustao sam jutros, doručkovao sam za 15 minuta i odmah sam otišao na set. Već u osam smo počeli da snimamo jer je prethodnog dana padala kiša, pa nismo uspeli. Danas je upeklo sunce, vruće nam je, ali nema veze. Važno da posao može da se završi. Snimanja su fizički i psihički veoma naporna. Jednu scenu u proseku snimamo i po 40-50 puta - rekao je tada Biković ekipi Informera, koja je posetila glumce na setu.

 



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija