• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Story

21.11.2021

14:56

OVO JE SIN POKOJNOG BATE ŽIVOJINOVIĆA! Imao je 13 godina zabranu ulaska u Srbiju, a evo kako izgleda! /foto/

Kultura

OVO JE SIN POKOJNOG BATE ŽIVOJINOVIĆA! Imao je 13 godina zabranu ulaska u Srbiju, a evo kako izgleda! /foto/

Podeli vest

Pre pet i po godina napustio nas je legendarni Velimir Bata Živojinović a koliko je ostavio dubok trag na ovdašnju glumačku i javnu scenu generalno najbolje govori to da se i danas sa velikim interesovanjem piše i čita o njegovom životu i njegovoj porodici.

Poznato je da je imao sina Miljka (60) i ćerku Jelenu (57), a oni su o popularnom ocu uvek govorili s mnogo ljubavi. Njegov naslednik Miljko, ipak, ne može da zaboravi situaciju kada je njegov otac bio na samrti, a on nije mogao da uđe u Srbiju kako bi ga posetio jer je za njim bila raspisana poternica zbog slučaja koji sudski nikada nije rešen.

On je tada dao intervju za "Story" i veoma otvoreno i emotivno govorio o svom ocu.

Foto: tanjug

Bata Živojinović

- Bata je zaista bio redak čovek, u svakom pogledu. Brižan otac i deda, nežan suprug, odgovoran domaćin. Porodica mu je uvek bila na prvom mestu i pored ogromnog rada i stotine ostvarenih filmskih i televizijskih uloga. Njegove reči, pogled i toplina kojom zrači su nam uvek davali snagu za sve napore i probleme sa kojima smo se susretali - rekao je svojevremeno Miljko koji naročito žali što je mnogo toga propustio sa svojim ocem.

- Ceo jedan život smo proveli odvojeno, i to u najvažnijim, najzrelijim godinama. Za puno toga smo ostali uskraćeni, za mnoge slave, zajedničke proslave rođendana i sve one mirne trenutke kada otac i sin uživaju jedan u drugom. Porodični album ostao je prazan, mnogi važni momenti su propušteni. To niko nikada ne može da nam vrati - pričao je Miljko.

Osvrnuo se i na njegovu majku Lulu koja je takođe preminula pre dve godine.

- Svi naši uspesi su neraskidivo vezani za nju. Počev od Bate do unuka. Ne poznajem ni jednu drugu ženu koja je tako suštinski privržena svom čoveku, sa svim njegovim vrlinama i manama, i to celog života. Oni su zaista ljudi iz nekog drugog vremena. Znate, lako je biti hrabar, pozitivan i vredan nedelju dana, mesec dana. Ali, ona se skoro deset godina borila uz oca sa najtežim i najdelikatnijim zdravstvenim problemima. Ona je naš heroj - rekao je tada Miljko.

Foto: Printscreen You Tube

Miljko Živojinović

Posle dugih trinaest godina zabrane ulaska u Srbiju, a tokom kojih je boravio u Parizu, Miljko Živojinović je ove godine konačno posetio svoju zemlju, što je za njega bilo veoma emotivno.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Darko

pre 2 godine

Taj krimos se vratio pošto ga je ova mafija na vlasti abolirala.

Interpolaran

pre 2 godine

Nije on imao zabranu, naprotiv Srbija ga je zarko zeljela, ali on nije hteo da dodje.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija