• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S. Kostić

01.12.2021

09:16

POZNATI GLUMAC DOŽIVEO NEZGODU NA SETU HIT SERIJE  Raša povredio vilicu na snimanju "Bese"

Promo/insert iz serije Besa

Kultura

POZNATI GLUMAC DOŽIVEO NEZGODU NA SETU HIT SERIJE Raša povredio vilicu na snimanju "Bese"

Podeli vest

Raša Bukvić povredio je vilicu na snimanju serije "Besa". Popularni glumac, koji u hit trileru igra glavnog junaka Uroša Perića, doživeo je nezgodu dok je snimao jednu od najzahtevnijih scena.

- Serija obiluje atraktivnim akcionim scenama i naravno da je bilo i manjih povreda glumaca. Raša Bukvić je u sceni tuče u improvizovanom bazenu, u kom se nivo vode menjao, u jednom trenutku udario zube. Srećom, nije bilo ništa ozbiljno i uspeo je bez problema da završi snimanje - priča za Hit producentkinja ove serije Tea Korolija.


Naša sagovornica kaže da je veoma komplikovana bila i scena u kojoj Mima (Rale Milenković) ulazi u Perićevu kuću i mlatara pištoljem pred njegovom decom Unom (Milica Gojković) i Vidanom (Istok Šunter).
- To je dramska i emotivna scena u kojoj Mima čeka Uroša u dnevnoj sobi i maltretira mu decu. Bilo je veoma zahtevno za rad i to smo snimali ceo dan, iako možda gledaocima tako ne deluje. I scena u kojoj Dardan Beriša (Arben Bajraktaraj) saopštava supruzi Teuti (Gresa Palaska) da im je ćerka poginula takođe je bila veoma iscrpljujuća - objašnjava Korolija.


Raša Bukvić kaže da u "Besi" nije želeo da koristi dublera.
- Imao sam osećaj da mogu sam sve to da izvedem. Verovatno zbog toga što sam već imao susreta s tim žanrom u dosadašnjem radu, pa sam odlučio da mi nije potrebna zamena - priča Bukvić.
I njegov kolega Miloš Timotijević odlično se snašao u ulozi inspektora Petrita Kocija. Glumac kaže da mu nije bio problem da u seriji govori tri jezika.


- Iskreno, nije mi to bio prvi put. Imao sam dosta uloga i na engleskom, italijanskom, pa čak i na albanskom. Moja prva profesionalna uloga bila je u filmu "Stršljen" i sve vreme sam govorio albanski. Rolu inspektora Kocija spremao sam mesec dana, toliko sam učio i sve replike na stranom jeziku. Albanski ne znam, već sam samo učio rečenice po zvučnosti - iskren je Timotijević.
Glavne uloge u "Besi" igraju Raša Bukvić, Arben Bajraktaraj, Miloš Timotijević, Hana Selimović i Milan Marić.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Veki

pre 2 godine

Serija je ocajna,skidajte to zlo sa TVa.Deluje negativno ba sve ljude,pa i na glumce.Reklama na Prvoj ,sa zvucnim efektom skripanja i komljenja necega uzasna.Nesto sam radila i nisam gledala u ekran , pa sam pomislila da je TV u kvaru.Zaista pogresan nacin da privucete nekoda da gleda.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

RGZ podržava i pridružuje se pozivu na hitne izmene Zakona o postupku upisa u katastar nepokretnosti i katastar infrastrukture radi zaštite prava građana
Društvo

RGZ podržava i pridružuje se pozivu na hitne izmene Zakona o postupku upisa u katastar nepokretnosti i katastar infrastrukture radi zaštite prava građana

U svetlu nedavnog predloga koji je Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković podnela Ustavnom sudu Srbije, Republički geodetski zavod apeluje na javnost i nadležne institucije da preispitaju celokupni Zakon o postupku upisa u katastar nepokretnosti i katastar infrastrukture ako trenutne odredbe stvaraju diskriminatorske prepreke za osobe lošijeg imovinskog stanja, kao i druge ugrožene društvene grupe.

18.04.2024

17:21

"Srpska ekonomija raste!" Moćna poruka ministra Siniše Malog iz Vašingtona
Politika

"Srpska ekonomija raste!" Moćna poruka ministra Siniše Malog iz Vašingtona

Potpredsednik vlade i ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas u Vašingtonu da je imao odličan sastanak sa predstavnicima Konstituence u MMF koju predvodi Švajcarska i istakao da srpska ekonomija raste i da se očekuje da privredni rast Srbije u prvom kvartalu bude 4,3 ili 4,4 odsto, kao i da javni dug naše zemlje trenutno iznosi 47,6 odsto BDP-a.

18.04.2024

17:03

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija