• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. Bogdanović

05.12.2021

22:29 >> 08:13

POZNATI GLUMAC JE ZBOG ULOGE MORAO DA NAUČI DOBRO DA JAŠE: Zavoleo sam konje na snimanju "Nečiste krvi"!

Promo

Kultura

POZNATI GLUMAC JE ZBOG ULOGE MORAO DA NAUČI DOBRO DA JAŠE: Zavoleo sam konje na snimanju "Nečiste krvi"!

Podeli vest

Nedim Nezirović kaže da je zavoleo konje na snimanju filma i serije "Nečista krv - Greh predaka".

Poznati glumac je zbog uloge Jovče morao da nauči dobro da jaše, ali i da savlada još neke veštine.

Foto: Promo

Časovi jahanja

- Jahanje mi je otvorilo jedan potpuno novi svet. Zbog scena sa konjima imao sam veoma zahtevne i iscrpne pripreme. Morao sam da naučim dobro da jašem, a ja sam u međuvremenu zavoleo taj sport i konje - priča Nezirović i dodaje da je zbog uloge Hadži Trifunovog sina imao posebne treninge:

- Vežbali smo u jednoj ergeli u Lipovici. Imao sam odličnog trenera, tako da su ti časovi jahanja prerasli u zadovoljstvo. Nije bilo lako, jer su konji životinje od 500 kilograma i sa njima moraš da stvoriš neku "mentalnu konekciju" kako bi se postigao maksimum na snimanju.

Glumac kaže da nikada neće zaboraviti trenutak kada se njegov konj uplašio na setu i počeo da beži:

- Scene sa konjima nosile su posebno uzbuđenje. To su živa bića koja se uplaše od ljudi, kamera, svetala, pa ne urade ono što smo izvežbali na časovima. U sceni u kojoj ja dolazim u galopu ispred kafane konj se uplašio i povukao me je napred. Na svu sreću, sve se dobro završilo i nismo se povredili ni konj ni ja.

Trema i odgovornost

Pored toga što je naučio da jaše, Nedim je zbog uloge Jovče morao da poradi i na govoru.

- Bio mi je veliki izazov da savladam dijalekat tipičan za jug Srbije, kao i da odigram neke dramske emotivne scene. Imao sam i tremu i osećao veliku odgovornost na kastingu, ali nekako sam znao da je to uloga koju bih voleo da igram. Roman "Nečista krv" pročitao sam u prvom razredu srednje i on me je uveo u svet književnosti. Zahvaljujući baš toj knjizi, ja sam zavoleo našu književnost i shvatio koliko je bogata proza Bore Stankovića. Tako da je ova uloga nekako kosmički došla do mene - priča Nezirović.

U seriji "Nečista krv - Greh predaka", koja se od subote emituje na RTS, glavne uloge igraju Dragan Bjelogrlić, Katarina Radivojević, Anđela Jovanović, Nedim Nezirović i Nela Mihailović.

Nastavak "Klana" šokiraće gledaoce

Foto: Promo

Nedim Nezirović nedavno je završio snimanje nastavka serije "Klan" i kaže da će gledaoci biti šokirani novim epizodama.

- Vrlo sebično čuvam sve što će se desiti u nastavku. Poprilično sam se iznenadio kada sam pročitao scenario. Ja sam kao glumac zamislio kuda će ta serija da ide, međutim, scenarista se vrlo lepo poigrao sa članovima klana. Publika će uživati u nastavku i biće prilično iznenađena - otkriva glumac.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
nemanjicbg

pre 2 godine

Video sam prve dve epizode i veoma sam razocaran. Uzas, papzjanija, od jednog odlicnog romana. A, Bjelogrlic ,vise ni ne govori razgovetno, kao i jos nekim ldji glumci i glumice vec frflja, potreban je titl, lako bi se razumelo, sta govore. A. Katarina Radivojevic je posebna prica. Sta ce ona tamo, cemu njena uloga?Njoj, sa onim lukavim pogledom, nije bilo mesto ni u "Zoni Zanfirovoj". Ulogu Zone je trabalo da dobije Sloboda Micalovic, a ne ova "uspesna" Katarina. Sve u svemu, serija je, vec se vidi, tesko razocarenje.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

„Grobarska molitva“: Kup naš nasušni daj nam danas...
Partizan

„Grobarska molitva“: Kup naš nasušni daj nam danas...

Navijači Partizana, naviknuti od košarkaša iz crno-bele porodice da pola veka unazad raznoraznim trofejima pune riznicu, teško su podneli sušan period od odlaska Duška Vujoševića do povratka Željka Obradovića i „dana pobede“. Posebno pamte generaciju koju je pre šest-sedam godina vodio Aleksandar Džikić i koja se poput Spartanaca u Termopilima srčano i do poslednje kapi znoja suprotstavljala daleko moćnijem protivniku.

24.04.2024

08:00

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Magazin

Džet set

Srbija