• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

11.06.2015

19:08

ŽIRI JE REKAO SVOJE: Ovi izvođači dolaze na EXIT (VIDEO)

Showbiz

ŽIRI JE REKAO SVOJE: Ovi izvođači dolaze na EXIT (VIDEO)

Podeli vest

Posle rekordnog broja pristiglih prijava na konkurs "Nastupi na Exitu 2015“, selektorski tim je zbog kvaliteta ovogodišnjih kandidata, odabrao čak 43 pobednika!

Dva mesta na glavnoj bini Exita izborili su grčki bend 10 Code i zagrebačka kantautorka Sara Renar, dok će na Fusion bini da sviraju Bobo Knežević i Cotomašina iz Zagreba, Kim Tamara iz Šida, Omnibusi iz Kosovske Mitrovice i Plastic Sunday iz Niša.

I Explosive bina je dobila nova pojačanja sa bendovima L.U.R. iz Kragujevca, Them Frequencies iz Sofije i No Limits iz slovenačkog grada Kopera.

Kultna bina Future Shock koja se ove godine vraća na Exit dobila je najviše i u skladu sa svojim imenom predstaviće budućnost muzičke scene sa čak 26 bendova sa konkursa!

Prve večeri nastupiće pobednici Lorna Wing (Beograd), Srce male rode III (Vršac), On Tour (Beograd ) i The Hoods (Vršac), a specijalni gosti biće iskusni bendovi Drum 'n Zez (Novi Sad), Neozbiljni pesimisti (Sombor) i Gypsy Mafia (Zrenjanin).

Druge večeri, u petak 10. jula, sa konkursa dolaze Neon Bears (Manchester), Čistilište (Beograd), Kepurdath (Tetovo), Microsonic (Novi Sad), Wooden Ambulance (Subotica), Freaky Fight For Freedom (Beograd) i The Bangcock (Beograd), a specijalni gosti biće im Xanax iz Beograda i The Big Wave iz Kine!

U subotu na Future Shock bini budućnost prezentuju pobednici Aurora (Banja Luka), Subway (Ada), Rossomahaar (Moskva), Cassilas (Novi Sad), Hang99 (Beograd), Konstruktivists (Norfolk, UK),  Extreme Smoke 57 (Nova Gorica, SLO), Neprijatelj prelazi zeku (Novi Sad), a specijalni gosti biće im beogradska Deca apokalipse.

Finalne noći, 12. jula, za reprezentaciju ovogodišnjeg konkursa nastupaju Cavalcades (Aberdeen, UK), ESC Life (Zagreb), Bolesna štenad (Beograd), Loši deca (Skopje), Lorraine (Beč), Against The Odds (Novi Sad) i Raskid 13 (Pančevo), a podršku iskustvom pružiće im Straight Mickey & The Boyz iz Beograda i novosadsko Proleće!
 
I elektronski program na Exitu je dobio sjajna pojačanja putem selekcije sa ovogodišnjeg konkursa, pa će na No Sleep Novi Sad bini nastupiti redom Techa (Novi Sad), Ubivae (Novi Sad), Monosaccharide (Beograd) i Subview (Novi Sad). Trance bina je takođe izabrala svoju pobedničku četvorku iz Beograda koju redom čine Mali Buda, Stefan Zindović, Magnetik i Petar Burisha.
 
Selektorski tim činili su muzička novinarka RTS-a i autorka emisije „Bunt" Branka Glavonjić, muzički urednik MTV Adria i osnivač izdavačke kuće „Lampshade Media" Nikola Jovanović, suosnivač novosadskog „Koncerta godine" i muzički urednik Radija Novi Sad, Obrad Boba Škrbić, muzički novinar RTV-a i emisije „Gruvanje" Dušan Majkić i programski urednik Studentskog kulturnog centra Novi Sad, Igor „Zgro" Todorović.

Pored glasova programske produkcije Exit festivala i selektorskog tima, i publika je dala svoj glas, putem direktne podrške na društvenim mrežama. Konkurs za nastup na Exitu realizovan je i ove godine uz podršku muzičke platforme SoundCloud, koja dodatno promoviše prijavljene izvođače milionima svojih korisnika, bez obzira na krajni plasman!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Oglasio se PS SE - Evo kako se "peru" nakon SRAMNE ODLUKE
Politika

Oglasio se PS SE - Evo kako se "peru" nakon SRAMNE ODLUKE

Parlamentarna Skupština Saveta Evrope (PSSE) saopštila je večeras da je usvojila preporuku da se tzv. Kosovu odobri da postane član Saveta Evrope (SE) i odlučila da prati ispunjavanje obimne liste obaveza za pristupanje, od kojih bi pitanje formiranja Zajednice srpskih opština (ZSO) trebalo da bude uključeno u buduće razmatranje Komiteta ministara SE o zahtevu tzv. Kosova za pristupanje SE kao post-pristupna obaveza.

16.04.2024

22:13

Debata bila neravnopravna, SE se pretvara u političku organizaciju - Grubješić o sramnom glasanju PS SE
Politika

Debata bila neravnopravna, SE se pretvara u političku organizaciju - Grubješić o sramnom glasanju PS SE

Stalna predstavnica Srbije pri Savetu Evrope Suzana Grubješić izjavila je večeras da je debata u Parlamentarnoj skupštini SE o prijemu tzv. Kosova bila neravnopravna i naglasila da su izveštaj i čitava sprovedena procedura bile protiv osnovnih principa, vrednosti i normi na kojima ta organizacija počiva, a koja se prema njenoj oceni, sve više pretvara u političku organizaciju.

16.04.2024

22:06

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Edvard Snouden upozorava: NSA za par dana preuzima internet
Planeta

Edvard Snouden upozorava: NSA za par dana preuzima internet

Novi amandman kontroverznog Zakona o nadzoru stranih obaveštajnih službi dramatično proširuje spisak entiteta koji su u obavezi da pomaže Nacionalnoj bezbednosnoj agenciji (NSA) u njenim špijunskim praksama, ali o tome jedva da ima reči u medijima

16.04.2024

22:31

Magazin

Džet set

Srbija