• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: b92.net/informer.rs

18.02.2016

11:01

OTVORENO PISMO NIŠVILA PREMIJERU: Bravo za EXIT, ali SETITE SE I NAS!

Showbiz

OTVORENO PISMO NIŠVILA PREMIJERU: Bravo za EXIT, ali SETITE SE I NAS!

Podeli vest

Direktor džez festivala Nišvil Ivan Blagojević uputio je otvoreno pismo premijeru Aleksandru Vučiću u vezi sa njegovom skorašnjom odlukom o potpisivanju šestogodišnjeg ugovora sa Exitom

“Poštovani gospodine Vučiću, Nišvil jazz festival podržava odluku Vlade Srbije da potpiše šestogodišnji ugovor sa Exitom jer smatra da je Exit to apsolutno zaslužio, kako promocijom Srbije, tako i generisanjem značajnih sredstava u budžet Srbije”, navodi se u pismu. 

Blagojević dalje piše da Nišvil očekuje da kao treći brend Srbije u skorijoj budućnosti takođe dobije podršku Vlade Srbije, a od ovog saziva Vlade da ispravi nepravdu koju je Nišvilu naneo jedan njen ministar. 

“Sigurni smo da u novijoj istoriji rada Vlade Srbije ne postoji slučaj da je jedan ministar poništio odluku svog prethodnika kako je to učinio ministar Tasovac sa odlukom ministra Petkovića - koji je gradu Nišu, namenski za Nišvil odobrio 3 miliona dinara. S obzirom da ste vi bili premijer obojici ministara, obraćamo vam se molbom da pomognete opstanak najveće umetničke manifestacije juga Srbije i to tako što ćete uticati da se ispoštuje prvobitna odluka“, kaže Blagojević. 

REKORD Nišvil posetilo 150 hiljada ljudi

On napominje da preporuku zaštitnika građana Saše Jankovića da utuži Ministarstvo kulture Nišvil nije realizovao iz poštovanja prema institucijama - kako Ministarstva kulture tako i Vlade Srbije. 

“Verovatno je ministar Tasovac uradio i pozitivne stvari - poput odobrenih 600 miliona grupaciji za kinematografiju i 70 miliona za filmske festivale, ali je oblasti muzike, sa ukupnih 30 miliona raspoloživog budžeta za 340 projekata i festivala(!) - naneo nemerljivu štetu”, ističe Blagojević. 

Nišvilu je za tri godine Tasovac odobrio ukupno 1 (jedan) milion dinara, a upravo je Nišvil zvanično najbolja manifestacija u promociji turizma Srbije za 2015. godinu i brend umetničke muzike u akciji “Najbolje iz Srbije”, navodi se u pismu. 

“Iz svih ovih razloga, vaša pomoć u ispravljanju nepravde bila bi neophodna kako bi i ove, kao i prošle godine, Nišvil uspešno organizovao 100 koncerata, ugostio 600 izvođača, okupio 150.000 posetilaca, realizovao mnoge workshopove, izložbe, promocije i sa 400 volontera na najbolji način promovisao omladinski aktivizam”, zaključio je Blagojević.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Advokat Dragijevića zatečen odlukom o svojoj smeni: Ne znam zašto, ali znam ko će da me zameni!
preokret

Advokat Dragijevića zatečen odlukom o svojoj smeni: Ne znam zašto, ali znam ko će da me zameni!

Kao grom iz vedra neba odjeknula je vest da advokat , Nebojša Živanović, po želji Radoslava Dragijevića oca osumnjičenog za teško ubistvo male Danke Ilić, Dejana Dragijevića više nije pravni zastupnik njega i njegove supruge Svetlane koja je dobila status zastićenog svedoka. Živanović koji je zastupao Dragijeviće pri davanju iskaza o slučaju ubistva dvogodišnje devojčice , pred tužiocem VJT u Zajecaru.

25.04.2024

11:40

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plej-ofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija