• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

15.05.2017

08:38

(VIDEO) LJUBAV POD VEDRIM NEBOM! Nouvelle Vague 24. juna u Atrijumu ispred Muzeja Jugoslavije!

Showbiz

(VIDEO) LJUBAV POD VEDRIM NEBOM! Nouvelle Vague 24. juna u Atrijumu ispred Muzeja Jugoslavije!

Podeli vest

Čuveni francuski bosa-nova sastav Nouvelle Vague, u okviru svetske turneje na kojoj promoviše svoj novi album “I Could Be Happy“ , nastupiće i u Beogradu u subotu 24.juna, u organizaciji mlade produkcijske kuće “Muzička Cool Tura“ (Muzička Kul Tura)

Za razliku od njihovih prethodnih koncerata, ovo će biti prvi put da Nouvelle Vague u Beogradu nastupa leti i to pod vedrim nebom, a lokacija na kojoj će biti održan koncert smatra se za jednu od najlepših koncertnih lokacija u glavnom gradu.

Atrijum ispred Muzeja Jugoslavije Beograđanima je poznat po predivnoj fontani na čijem centru se nalazi upravo koncertna bina okružena vodoskocima, pa bi u ovom slučaju svaka scenografija za koncert bila potpuno suvišna.

Okružen živopisnim ambijentom dedinjske šume, odnosno Hajd parka i autentičnim zdanjem Muzeja Jugoslavije, ovaj koncertni prostor oduševiće sve one koji nisu imali priliku da prisustvuju malobrojnim programima koji su se ovde dešavali pre nego što je ova lokacija nepravedno i potpuno neobjašnjivo zaboravljena.

Grupa NOUVELLE VAGUE je od nastanka 2003. godine do danas objavila pet spektakularnih albuma na kojima su se Olivier Libaux i Marc Collin, idejni tvorci „Novog talasa“, pozabavili upravo pank, post-pank, novotalasnim i post-novotalasnim periodom. Po mnogima jedan od najinspirisanijih perioda rokenrol istorije ikada tako je zaplesao u novom – bossa nova ritmu.

„Obojica smo muzičari i producenti u francuskoj muzičkoj industriji. 2002. godine Marc je došao na neobičnu ideju da obradimo legendarni hit grupe Joy Division „Love Will Tear Us Apart“ u bossa nova stilu. Uleteli smo u studio i pokušali to da snimimo najbrže što smo mogli. Potom smo album skovkali za samo osam meseci, sbe smo nazvali Nouvelle Vague... i to je cela priča!“ (Olivier Libaux).

Ostalo je istorija.

Pesme poput : "Just Can't Get Enough" (Depeche Mode), "In a Manner of Speaking" (Tuxedomoon), "Guns of Brixton" (The Clash), "This Is Not a Love Song" (Public Image Ltd), "Ever fallen in love" (Buzzcocks), "Too Drunk to Fuck" (Dead Kennedys), "Marian" (The Sisters of Mercy), "Making Plans for Nigel" (XTC),  "A Forest" (The Cure), "Teenage Kicks" (The Undertones) čine samo deo opusa senzacionalne i uzavrele set liste koja će razgaliti okupljene na beogradskom koncertu.

Jedan od ciljeva ovog koncerta jeste i da, u saradnji sa upravom Muzeja Jugoslavije, skrene pažnju javnosti na biser pejzažne arhitekture u prestonici nekadašnje Jugoslavije kako bi u njegovom punom sjaju podsetio Beograđane na njegove mnogobrojne prednosti i glamur kojim je nekada plenio.

Iz tog razloga će ovaj koncert biti uvršćen u zvanični program projekta Muzeja Jugoslavije pod nazivom “Leto u Muzeju“ u okviru kojeg ćese u toku leta dešavati i mnogi drugi programi sa ciljem ponovne popularizacije ove lokacije.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija