• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

16.07.2018

00:56

SPEKTAKL ZA PAMĆENJE: ​Dejvid Geta za grandiozni završetak 18. Egzita

Showbiz

SPEKTAKL ZA PAMĆENJE: ​Dejvid Geta za grandiozni završetak 18. Egzita

Podeli vest

Rekordan broj posetilaca zabeležen je četvrtog dana i završne noći Egzit festivala u Novom Sadu, a organizatori kažu da je na Petrovaradinskoj tvrđavi registrovano više od 55.000 ljudi. 

Na Glavnoj bini smenjivale su se zvezde današnje generacije. Atmosferu je zagrejala Alis Merton, a zatim je nastupio, najmlađi dobitnik priznanja za najboljeg svetskog didzeja, Martin Geriks.
Mahmut Orhan, tvorac planetarnog mega hita “Feel” bio je prava uvertira za najveću zvezdu ovogodišnjeg Egzita, hitmejkera Dejvida Gete, čiji je nastup bio pračen ovacijama publike na prepunom prostoru Mejn stejdža koji prima gotovo 40.000 ljudi.

Naravno, trenutni hitovi “Complicated”, “Mad love” i ostali sa vrha svetskih top lista bili su praćeni svim efektima najsavremnenije produkcije na glavnoj bini.

Za spektakularan kraj festivala, do ranih jutarnjih sati, pred gotovo 20.000 mladih na Dens areni pobrinula se i jedna od najznačajnijih umetnica andergraund elektronske muzičke scene, Nina Kravic.

Pored muzike, Egzit nije zaboravio omladinski i društveni aktivizam, pa je u OPENS zoni dvadesetak nevladinih organizacija i udruženja građana predstavilo svoje projekte i programe. 

Mural “Pixelata” koji je sačinjen od 2.000 praznih limenki bio je prava atrakcija za sve posetioce, a iskorišćene limenke će biti reciklirane i sav prihod otići u humanitarne svrhe. 

Svi posetioci OPENS zone imali su priliku da posmatraju noćno nebo Novog Sada i steknu znanja iz oblasti astronomije u okviru projekta “VoBaNISTA”, čij je cilj ukazivanje na problematiku svetlosnog zagađenja. 
U okviru projekta je realizovana mobilna opservatorija sa posmatračkom opremom. 

Svoj štand imalo je i Novosadsko udruženje studenata sa invaliditetom koje je sprovelo anketu na temu predrasuda o osobama sa invaliditetom.
Njihov cilj je da se svi studenti sa određenim invaliditetom uključe u kulturni život Novog Sada i da ukažu da invaliditet nije nikakva prepreka da bi se vodio kvalitetan život. 

Prema rečima ljudi iz Egzit tima, festival koji je ove godine postao punoletan, ponovo je pomerio granice jer je na 40 festivalskih zona nastupilo više od 1.000 izvođača, a kroz ulaze na Petrovaradinsku tvrđavu je prošlo 200.000 posetilaca.
Egzit avantura koja ove godine obuhvata pet festival u pet različitih država, seli se na plažu Buljarice, kod Budve, gde će od 30.avgusta, do 1.septembra biti održan Sea dance festival.

ŠOU NA EGZITU! Grejs Džons i Bajaga obeležili treće veče festivala!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija