• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: index.hr

28.09.2019

09:51

(VIDEO) TOTALNO LUDILO NA 4 TOČKA! Šveđani uz pomoć hrvatskog auto čarobnjaka SRUŠILI NAJEKSTREMNIJI SVETSKI REKORD!

Zanimljivosti

(VIDEO) TOTALNO LUDILO NA 4 TOČKA! Šveđani uz pomoć hrvatskog auto čarobnjaka SRUŠILI NAJEKSTREMNIJI SVETSKI REKORD!

Podeli vest

Proizvođač ekskluzivnih supersportskih automobila Koenigsegga objavio je da je njihov model Regera popravio rekord u disciplini u kojoj se može nadmetati svega nekoliko hiperautomobila na svetu, među kojima je i Bugatti Chiron

Disciplina koja se sastoji od ubrzanja iz mesta do 400 km/h i ponovnog zaustavljanja (0-400-0 km/h) stavlja na veliko iskušenje mogućnosti automobila po pitanju ubrzanja, ali i kočnog sistema.

Švedski Koenigsegg je na tom polju gotovo bez konkurencije, a sada je sopstveni rekord još jednom poboljšao, ali sa drugim modelom - umesto Agere RS koji je držao prethodni najbolji rezultat, na pistu je izašao Regera sa hibridnim poognom.

Foto: Printscreen

Koenigsegg Regera je hiperautomobil koji ima benzinski motor snage 1.100 KS i tri dodatna električna motora. Ukupna kombinovana snaga pogonskog sistema iznosi više od 1.500 KS, a obrtni moment dostiže 2.000 Nm.

Ovde se u priču uključuje i poznata firma iz Hrvatske, Rimac Automobili. Ta kompanija je po narudžbi Koenigsegga razvila posebnu bateriju koja uprkos kapacitetu od samo 4,5 kWh, može da isporuči trenutnu snagu od 500 kW.

Regera je tako uspeo da ubrza iz mirovanja do 400 km/h, i zatim se zaustavi, za samo 31,49 sekundi. Konkretno, 22,87 sekundi do 400 km/h i ostatak za zaustavljanje.

Taj manevar je izveden pri temperaturi od 16 stepeni Celzijusa, na 70 metara nadmorske visine, a u pitanju je pista jednog aerodroma u Švedskoj.

Foto: Printscreen

Rekord je srušen 23. septembra, a za upravljačem je bio Sonny Persson.

Podsećamo, prethodni rekord držao je Koenigsegg Agera RS, a iznosio je 33,29 sekundi. Primera radi, Bugattijevom Chironu je za istu stvar bilo potrebno 41,96 sekundi.

I to nije sve, na kraju videa Christian von Koenigsegg upozorava da je Regera oborio dva rekorda. Drugi je još uvijek tajna.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Menjaju se tržišne cene struje i gasa! Evo ko može da očekuje pojeftinjenje
Društvo

Menjaju se tržišne cene struje i gasa! Evo ko može da očekuje pojeftinjenje

Zbog energetske krize, Vlada je cene struje i gasa držala pod kontrolom. Od maja cena se formira na tržištu i stekli su se uslovi za pojeftinjenje za privredu - struje za više od 20 odsto, a gasa 15 procenata. Za domaćinstva cene ostaju iste, a u EPS-u i "Srbijagasu" kažu da do kraja godine neće biti ni poskupljenja, piše RTS.

19.04.2024

09:15

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija