• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: b92.net/infomer.rs

21.07.2018

09:25

(VIDEO) SAM U DŽUNGLI 22 GODINE! On je poslednji preživeli član nestalog plemena, ima oko 50 godina i lovi svinje, ptice i majmune pomoću luka i strele!

Zanimljivosti

(VIDEO) SAM U DŽUNGLI 22 GODINE! On je poslednji preživeli član nestalog plemena, ima oko 50 godina i lovi svinje, ptice i majmune pomoću luka i strele!

Podeli vest

Na internetu se pojavio video snimak na kome možemo da vidimo poslednjeg preživelog člana plemena koji već 22 godine živi sam u džungli

Pedesetogodišnji muškarac živi sam u Amazoniji 22 godine, nakon što je ubijen poslednji član njegovog plemena, a mediji su ga prozvali najusamljenijim čovekom u svetu. 

Na video-snimku koji je snimljen iz blizine i objavljen od strane brazilske vladine agencije Funai, možemo da vidimo polugolog mišićavog muškaraca koji seče drvo. 

U delu džungle u kome je snimljen, a pretpostavlja se da tu i obitava, nalazi se papaja i kukuruz, dok mu je nastamba napravljena od dtveta. 

Kako piše Dejli mejl, istraživači su ga prvi put ugledali u džungli 1996. godine, od kada verovatno živi sam u divljini. 

(VIDEO) PUN ZLATA! Pronađen RUSKI VOJNI BROD potopljen pre više od 100 GODINA, a sad se svi TUKU OKO NJEGA!



 - Mislmo da tamo živi sam 22 godine, da ima oko 50 godina i da vreme provodi loveći svinje, ptice i majmune pomoću luka i strele -  otkrio je istraživač koji je fasciniran ovim čovekom.

Iako niko nije mogao da stupi u kontakt sa njim jer to brani Funai, brazilska vladina agencija za domoroce, istraživači smatraju da je muškarac ostao sam nakon što su poslednji članovi njegovog plemena ubijeni od strane farmera. 



Zbog evidentne zabrane, još uvek nije otkriveno njegovo ime niti kom plemenu je pripadao. 

Ipak, on je pod stalnim praćenjem od 1996. godine, te se do sada otkrilo da poslednji preživeli član premerna kopa rupe u zemlji u kojima, kako se pretpostavlja, zarobljava životinje ili se krije. Tako je i dobio nadimak Čovek u rupi. 

Istraživači kažu da na taj način znaju da li je on još uvek živ, kao i gde se kreće. 

Zanimljivo je što je ovaj muškarac uspeo više od dve decenije da živi van civilizacije na zemlji koja je poželjna od strane farmera. Kako su naveli iz agencije Funai, pretpostavlja se da u brazilskom Amazonu postoji 113 plemena.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija