• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Logicno.com

14.01.2019

16:24 >> 16:36

(VIDEO) SAD U PANICI ZBOG KINESKOG LETA NA MESEC - Procureo razgovor NASA I PEKINGA, Ameri imaju razlog da se plaše!

Zanimljivosti

(VIDEO) SAD U PANICI ZBOG KINESKOG LETA NA MESEC - Procureo razgovor NASA I PEKINGA, Ameri imaju razlog da se plaše!

Podeli vest

Prema naslovima američkih medija, Kina se na Mesecu može tajno pripremiti za Treći svetski rat

Uprkos postojećim međunarodnim sporazumima o nekorišćenju svemirskih tehnologija u vojne svrhe, vodeće zemlje sveta aktivno rade na tom području, posebno zbog sve češćih glasina i predviđanja o nadolazećem Trećem svetskom ratu. Kina takođe gradi svoju vojnu silu, što posebno uznemiruje potencijalne protivnike azijskog diva, pre svega Sjedinjene Države koje su svedočile spuštanju kineske sonde Chang'e-4 na tamnu stranu meseca. Deo stručnjaka u Vašingtonu veruje da Kina tamo može da rasporedi vojnu bazu i tajno se pripremi za Treći svetski rat.

Za američke stručnjake je sumnjivo da vesti o zaista izvanrednom pomaku Kine u istraživanju svemira dolaze samo nekoliko meseci nakon objave američkog predsednika Donalda Trampa o stvaranju američkih ,,svemirskih snaga".

Lokalni establišment je zbunjen dostignućima Pekinga i sada je uznemiren zbog saznanja da bi Kina mogla držati bilo šta na tamnoj strani meseca i bez ikakve kontrole tamo rasporediti svoju vojnu opremu.

Analitičar Majkl Pilzberi je izjavio da su Sjedinjene Države, gledajući svemir kroz prizmu pretnje Trećeg svetskog rata, videle opasnost samo od Rusije, a na Kinu su gledale kroz ",ružičaste naočare".

NEĆE NA RUSE! CELA UKRAJINSKA ČETA ODBILA DA PUCA NA DONBAS: Komandir Ruslan i njegovi saradnici uhapšeni! KIJEV HOĆE RAT!

Stručnjaci ne govore o tome kakve bi snage Kina mogla rasporediti na Mesecu i to na strani skrivenoj od Zemlje. U isto vreme, gotovo svi se slažu da će Kina ovo dostignuće sigurno iskoristiti u pripremi za mogući sukob, dok u slučaju Trećeg svetskog rata neće gubiti priliku da ovo dostignuće iskoristi za svoje potrebe.

TAJNI SNIMAK - Razgovor kineskog i američkog svemirskog centra

Međutim, pojavila se i druga verzija koja ne potvrđuje predstojeći sukob između Sjedinjenih Država i Kine zbog kineske ekspedicije na Mesec.

Naime, kineska letelica Chang'e-4 je prvi satelit koji je sleteo na tamnu stranu Meseca. Trenutno, Chang'e-4 proučava mineralni sastav i strukturu mesečeve površine, kao i sprovođenje radio-astronomskih posmatranja.

Zahvaljujući modernim telekomunikacijama u javnost je procurilo nekoliko detalja tajne korespondencije između Pekinškog centra za kontrolu svemirskih letova i američkog Svemirskog centra Dž. Kenedija, a stručnjaci dve zemlje su razgovarali o kineskoj ekspediciji na Mesec.

Po hronološkom redu su navedene poruke koje su kineske i američke kolege razmenile između 5. decembra 2018. i 5. januara 2019. godine.

5. decembra 2018. godine, Centar za kontrolu leta u Pekingu: ,,Poštovane kolege, ponovo vas obaveštavamo da će automatska međuplanetarna stanica za proučavanje Meseca Chang'e-4 biti lansirana 8. decembra 2018. godine.
Centar Dž. Kenedija:Informacije su primljene.

7. decembra 2018., Peking: Drage kolege, sutra u 2 sata po pekinškom vremenu lansirno vozilo Changzheng-3B sa letelicom Chang'e-4 biće lansirano kako bi se istražio Mesec.

RUSIJA ZALEDILA ZAEVA! NOVO IME MAKEDONIJE treba da razmotri SAVET BEZBEDNOSTI UN!

12/07/2018, Kenedi Centar: To može biti vrlo važan događaj za kinesku astronautiku.

12/08/2018, Peking: ,Poštovane koleginice i kolege, danas u 2:00 ujutru po našem vremenu, uspešno je lansirano pokretno vozilo Changzheng-3B sa letelicom Chang'e-4 za istraživanje Meseca.

12/09/2018, Kenedi Centar: Zadovoljni smo uspehom kineske astronautike, koja se pouzdano pomera na putu vodećih svemirskih sila.

12.12.2018, Peking: Drage kolege, Chang'e-4 je ušao u orbitu oko Meseca. Napred , u sveobuhvatan pregled Meseca.

13.12.2018,  Kenedi Centar: Oduševljeni smo uspehom kineske astronautike. Ako Vam nije teško, nastavite da nas obaveštavate o toku vaše ekspedicije

19.12.2018, Peking: Drage kolege, danas je Chang'e-4 uspostavio komunikaciju sa satelitskim transponderima Queqiao i kontaktirao Zemlju.

NEMCI ZBOG RUSIJE ODUVALI VAŠINGTON - VREME VAŠIH KOMESARA U BERLINU JE PROŠLO! Berlin čvrsto uz Severni tok 2!

20.12.2018, Kenedi Centar: Ovo je razlog za optimizam. Objasnite nam šta uključuje opsežan pregled Meseca.

30. 12. 2018, Peking: Drage kolege, aparat Chang'e-4 se preselio iz kružne orbite od 100 km na eliptičnu orbitu oko Meseca. Sveobuhvatno istraživanje uključuje radio-astronomska posmatranja, proučavanje mineralnog sastava površine Meseca, kao i ispitivanje mesta sletanja letelica Apolo 11 u Moru mira.

30.12.2018, Kenedi Centar: Poštovane kineske kolege! Pozdravljamo sveobuhvatno istraživanje, proučavanje mineralnog sastava površine Meseca i radio-astronomska posmatranja, jer će to uveliko doprineti razvoju moderne nauke. Međutim, zbog teških prostornih i geomagnetskih uslova koji ugrožavaju ekspediciju, čvrsto savetujemo da se ne sprovede snimanja mesta sletanja letelice Apolo 11.

01/03/2019, Peking: Poštovane koleginice i kolege, danas u 10:26 sati u Pekingu je održano uspešno sletanje ,,Chang'e-4" na Mesec. Uređaj je započeo sa radio-astronomskim posmatranjima i kreće se prema mestu za spuštanje lunarnog modula letelice Apolo 11, koje je udaljeno oko 5 km.

01/03/2019, Kenedi Centar: Poštovane kineske kolege! Podstičemo vas da ispravite rutu ,,Chang'e-4" na površini Meseca i usresredite se na proučavanje mineralnog sastava površine Meseca. Naše kolege iz Pentagona daju vam dobre vesti - sankcije za kupovinu ruskih Su-35 i S-400 biće ukinute u skoroj budućnosti.
 
04.01.2019, Peking: Drage kolege, nakon što smo poslušali vaše preporuke, odlučili smo da se usresredimo na proučavanje mineralnog sastava površine Meseca. Međutim, sada je veza s Chang'e-4 izgubljena i uređaj nastavlja samostalno da se kreće do mesta sletanja lunarnog modula Apolo-11. Preduzimamo sve moguće mere za vraćanje komunikacije. Nadamo se da uređaj neće slati fotografije putem otvorenih komunikacijskih kanala. 

(VIDEO) ŽESTOK RAT RUSIJE I SAD! "Boing" preko Japana pokušava da BLOKIRA RUSKI NAJBOLJI AVION!

12/04/2019, Kenedi Centar: Poštovane kineske kolege! Naši stručnjaci spremni su da Vam pruže bilo kakvu tehničku pomoć za vraćanje komunikacije s uređajem. Dobre vesti su došle i od Ministarstva privrede - u skoroj budućnosti uvozne carine na sve kineske robe smanjiće se s 25% na 10%. "

01/05/2019, Peking: Drage kolege, Chang'e-4 je stigao na mesto lunarnog modula letelice Apolo-11 i emituje na zatvorenom kanalu. Ne vidimo američku zastavu i tragove sletanja. Kako to možete da objasnite? 

05/01/2019, Kenedi Centar: Dragi kineski drugovi! Nadamo se međusobnom razumevanju i daljoj plodnoj saradnji! Držite se čvrsto! Naše kolege iz Stejt Departmenta daju vam vrlo dobre vesti - u narednim danima će se razmotriti pitanje puštanja Meng Vanžu ili, kako je vi zovete, princeze Huaveija.

01/05/2019, Peking: Drage američke kolege, hvala vam na razumevanju i poslovnom pristupu rešavanju gorućih pitanja moderne astronautike. Nadamo se daljem razvoju uzajamno korisnih partnerstava.

P.S. Zahvaljujemo našim kineskim prijateljima na dostavljanju pepiske pregovora. Možda Isak Asimov nije bio u pravu i neće biti Trećeg svetskog rata, pogotovo ne na Mesecu, kako zaista strahuju američki stručnjaci.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Bila jednom jedna liga. Kakva liga? Strašna liga!
Fudbal

Bila jednom jedna liga. Kakva liga? Strašna liga!

Sezona u evropskim klupskim takmičenjima ulazi u samu završnicu. Odigrani su svi revanš mečevi četvrtfinala u Ligi šampiona, Ligi Evrope i Ligi konferencija i poznati su svi polufinalni parovi. Ono što odmah privlači pažnju jeste da engleska Premijer liga u završnici kontinentalnih takmičenja ima samo jednog predstavnika! Iako važi za ligu u kojoj se igra najbolji fudbal, Englezi su ove sezone doživeli debakl! Postavlja se pitanje, da li je to samo izolovan incident ili nagoveštaj da u evropskom klupskom fudbalu duvaju neki novi vetrovi?

19.04.2024

13:44

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija