• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Vostok

14.04.2019

13:21 >> 13:23

(VIDEO) AMERI NAPRAVILI NOSAČ-AVION ZA LANSIRANJE RAKETA U KOSMOS: Prvi probni let protekao bez greške!

Zanimljivosti

(VIDEO) AMERI NAPRAVILI NOSAČ-AVION ZA LANSIRANJE RAKETA U KOSMOS: Prvi probni let protekao bez greške!

Podeli vest

Sa dvostrukim trupom i krilima veličine fudbalskog terena, ogromni "Stratolanč" avion je dizajniran da lakše i jeftinije lansira raketu u kosmos, nego tradicionalne lansirne rampe

Izgrađen od strane kompanije "Skejld kompozits" iz Kalifornije, ogromni avion je dizajniran da prevozi rakete i razne tipove letelica u orbitu. U petak je uspešno završio svoj prvi probni let, tokom kojeg je leteo dva i po sata iznad kalifornijske pustinje Mohave bez problema.

Avion može da ponese do tri "Pegasus" rakete pre nego što ih ispusti prema kosmosu sa 10.670 metara iznad zemlje, navodi se u saopštenju kompanije. Da bi izvšrio ovaj zadatak, avion je opremljen sa šest motora, duplim trupom i krilima dužim od američkog fudbalskog terena, što ga čini najvećim avionom ikada napravljenim u odnosu na raspon krila.

RUSIJA I KINA ĆE NAPASTI FLORIDU IZ VENECUELE! Trampe, šalji vojsku da ne bude kasno! PARANOJA SENATORA SAD!

Avion je namenjen za olakšavanje i jeftinije lansiranje letelica u kosmos jer može poleteti i sa "desetina američkih pisti", kao i uštedeti gorivo leteći iznad oluja i drugih loših vremenskih uslova.

Foto: stratolounch.com

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija