• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Geography Now/informer.rs

31.05.2019

12:16

(HIT VIDEO) OVAKO BALKAN VIDE STRANCI! Srbija je tip koga svi mrze, KOSOVO UVRNUTI DIVLJAK, a Slovenija rođak koji gleda svoja posla...

Zanimljivosti

(HIT VIDEO) OVAKO BALKAN VIDE STRANCI! Srbija je tip koga svi mrze, KOSOVO UVRNUTI DIVLJAK, a Slovenija rođak koji gleda svoja posla...

Podeli vest

Koliko god da kažemo da nas baš i nije briga kako stranci vide Srbiju, ipak nas zanima kakav je njihov sud prema našim komšijama u odnosu na nas, pogotovo ako se radi o recenziji svih nacija koje naseljavaju Balkan

Na Jutjub kanalu "Geografija sada" koja se bavi istraživanjem i predstavljanjem svake zemlje na svetu, pojavio se video snimak u kojem voditelj objašnjava karakteristike svake nacije na Balkanskom poluostrvu.

Ono što je po njima specifično, na Balkanu jeste muzika, burna istorija, odnosi između država, ratovi, i naravno, rakija.

Tako je recimo Albanija predstavljena, kao lopta koja se nigde ne uklapa i mahom štrči i odudara od ostalih zemalja, ponajviše zbog dela svoje moderne istorije pod vođstvom Envera Hodže. Naravno, nisu zaboravili da spomenu i činjenicu da se zbog sukoba oko Kosova, Albanci baš i ne slažu nešto naročito sa Srbima.

ŠOKANTNO OTKRIĆE! Evo šta ljudi GOVORE PRED SMRT i zašto!

Druga država koja je predstavljena bila je Bosna i Hercegovina, koja je opisana kao zemlja u kojoj žive Bosanci, Srbi i Hrvati u kojoj mahom svi pričaju istim jezikom, ali se nažalost ne razumeju najbolje. Taj deo je poslužio kao aluzija u uvodu u kojem su objasnili kako je nastala moderna država Bosna i Hercegovina u kojoj je njena teritorija podeljena na tri dela zbog raspada SFR Jugoslavije i ratova koji su trajali na Balkanu devedesetih godina prošlog veka. Uz hranu, muziku i arhitektru, nisu zaboravili da spomenu i Zimske olimpijske igre 1986. godine, kao i mali deo Bosne koji izlazi na more.

Foto: Printscreen You Tube/Geography Now

Bugarska je opisana kao država ruža i uspavana lepotica, koja je devedesetih godina doživela jednu od najvećih migracija stanovnika na svetu usled siromaštva i lošeg stanja u državi. Takođe, spomenuli su i činjenicu da im je jezik sličan makedonskom, zbog čega, kako su rekli, Bugari smatraju Makedonce "zbunjenim Bugarima".

Sa druge strane, Hrvate su opisali kao najsrećniju naciju, što zbog činjenice da se u Dubrovniku snimala najpopularnija serija današnjice Igra prestola, što zbog velikog broja ostrva, muzike dua 2Cellos, najlepših zalazaka sunca.

Foto: Printscreen You Tube/Geography Now

Grčka je opisana kao ponosna nacija koja obiluje prelepim plažama, muzikom, morem, ostrvima, sa dugom istorijom i tradicijom koju vole uvek i svuda da ističu. Takođe, istakli su da između Grka i Srba vlada veliko prijateljstvo, zbog čega su Grci na strani Srbije kada se radi o nezavisnosti takozvane i samoproglašene republike Kosovo.

 

(FOTO) CRNI PARADAJZ U BARIČU! Hit među svetskim baštovanima uspeva i u Srbiji

Foto: Printscreen You Tube/Geography Now

Takozvanu državu Kosovo, okarakterisali su kao "uvrnutog, divljeg momka" kojeg niko ne bi pozvao na zabavu sem Srbije i Albanije. Iako su naveli kako je tkzv. država Kosovo dobila svoju nezavisnost, oni su istakli da se na njemu nalaze brojni verski i istorijski spomenici, hramovi i kulturna baština Srbije, zbog koje bi svaki Srbin na pitanje šta je Kosovo rekao "Kosovo je srce Srbije". Isto tako, nisu zaboravili da napomenu da je samoproglašena država Kosovo meka za jeftin šoping među turistima kojih prema njima ima sve više. Krajnji zaključak je da je zbog celokupne situacije Kosovo najkontroverznija zemlja Balkana.

POGLEDAJTE VIDEO:

Foto: Printscreen You Tube/Geography Now

Crnu Goru su opisali kao zemlju spavača, koja čak ima i takmičenje u lenčarenju, pa i kao hipi sestru Srbije koja obožava da se izležva na plaži i ne voli da radi ništa. Takođe, naveli su je i kao zemlju koja ne voli da ulazi u konflikte, što je prema njima paradoks, pošto im je prošlost, kao uostalom i Srbiji, bila veoma burna.

(VIDEO) ŠTA SE DESI KAD SE UDRUŽI DVOJE LJUDI, TRI PSA I 10 GUSAKA?

Foto: Printscreen You Tube/Geography Now

Naše komšije, Severnu Makedoniju, predstavili su kao zemlju koja je godinama trpela velike sankcije zbog svog imena, koje je tek skoro promenjeno, ali i kao zemlju o koju su se otimale sve okolne države. Kako su rekli, imaju veoma bogatu i raznovrsnu kulturu, ukusnu hranu, pa i kao zemlju u koju svi rado dolaze zbog niskih cena i prelepog užitka. Takođe nisu propustili da spomenu i sukob oko imena sa Grcima.

Foto: Printscreen You Tube/Geography Now

Na kraju, došla je na red i Srbija, koja je, kako su naveli, prema rečima ostalih država na Balkanu, zemlja koju svi mrze i iz koje su sve ludosti započele, aludirajući na svetske ratove, pa i ratove na Balkanu. Pored činjenice da je Beograd najbolji grad za noćni život, velelepnih hramova i prirode, naveli su i detalje iz burne istorije Srbije, koja je najveći deo svog postojanja bila kraljevina. Naravno, nisu zaboravili da spomenu ni to da samo kandidati za ulazak u Evropsku uniju, kao ni to da nam to koči situacija oko Kosova, ali i dobar odnos sa Rusijom. Ono što su posebno istakli jeste to da je Novak Đoković Srbin, kao i da smo narod koji drži do svoje tradicije, korena i ponosa koji, kako su naveli, "tvrdo" branimo.

(VIDEO) BIOLOG ŠOKIRAO NAUČNIKE: NA MARSU IMA ŽIVOTA - EVO DOKAZ! Ispod površine je, tamo je izobilje vode i svega što je potrebno inteligentnim stvorenjima!

Poslednja država koju su obradili jeste Slovenija, koja je opisana kao rođak koji na porodičnom okupljanju stoji sa strane i dok svi poručuju rakiju, oni uzimaju vino, pošto ujutru mora na posao. Mimo toga, naveli su da je Slovenija bogata zemlja sa prelepim zgradama i prirodom, koja neguje dobre odnose sa svima, posebno sa Italijom, iako joj je Trst oduzet od strane Italijana.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
u pravu su ljudi

pre 4 godine

Naravno da ste tip koga svi mrze kad se ponasate kao propalitet, pijanica i drogiras iz komsiluka koji godinama i decenijama ceo komsiluk maltretira svojim ludastvom, i na kraju kad crkne svi odahnu. E to ste vi, gledano iz ugla normalnog sveta, pa i vasih normalnih sunarodnika.

Crnogorac

pre 4 godine

A ti si sigurno jadni krivat iz hrvatske i mislis da su svi kao ti?? Na tvoju žalost Srbi su mnogo više postovani i voljeni u svijetu od tbije banane tvorevine krivatske!!

Aldo

pre 4 godine

Vas Hrvate svi susedi mrze. Sa ni jednim susedom niste u dobrim odnosima. Srbija nije dobra jedino sa vama i Albancima. NATO zemlje nisu celi svet.

Korisnik

pre 4 godine

Nema pojma tvorac ovog clanka. Cak nije bio u stanju da napise ni tacnu godinu odrzavanja ZOI ; nije 1986. vec je 1984. Ostale karakteristike naroda u okruzenju proizvoljne

Izbori 2024

Vesti

TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)
Live TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)

Šefovi Službe bezbednosti, Glavne obaveštajne uprave Ukrajine i predsednik Volodimir Zelenski biće eliminisani raketnim udarima, avionima ili specijalnim snagama Oružanih snaga Rusije. Prema navodima, doneta je odluka da se eliminiše jedan broj vojno-političkih lidera Ukrajine visokopreciznim, bespilotnim sredstvima ili dejstvima specijalnih snaga ruske vojske. Da li je ovakava scenario moguć i šta bi on doneo svetu, u "Info jutru" govorio je reditelj Ljubiša Ristić.

28.03.2024

13:31

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Planeta

Vreme je da se priča o padu Kijeva! Zapadni mediji digli uzbunu, najavili su brutalnu ofanzivu Rusije!
Najzad su ukapirali

Vreme je da se priča o padu Kijeva! Zapadni mediji digli uzbunu, najavili su brutalnu ofanzivu Rusije!

Veliki zapadni mediji jedan za drugim prognoziraju neuspeh Ukrajine. Publikacije upozoravaju Kijev na beskorisnost kontraofanzivnih planova i važnost obnavljanja odbrane. U međuvremenu, ukrajinske oružane snage pomeraju sve više zapadne opreme u Harkov u iščekivanju ruske ofanzive. Štaviše, pojedini mediji upozoravaju kako je došlo vreme da se priča i o padu Kijeva!

28.03.2024

19:38

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija